Almanya’ya geldim çok pişmanım, keşke daha önce gelseydim diyen gurbetçi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
arkadaş ortamında sıkan arkadaş vardır ya adam o izlenimi veriyor. tamam alım gücü var ama bu değil. abd'ye kaçak giden eski iş arkadaşımdan bu sözü defalarca duydum ama. birkaç yıl önce gelmediğine çok pişman.

Zengin gibi yaşamazsınız fakat alim gücünüz yüksek olduğundan Tr'de zenginmiş gibi gösteren , halbuki sadece insanı şartlarda yaşama standartları sunan her şeye erisirsiniz. Ev alabilmeniz, kaliteli bir ayakkabi, kiyafet alabilmeniz , et ve süt urunlerinin daima dolabinizda olabilmesi ,altınızda iyi bir araba olması, telefon tablet her şeyin iyi modeline erisebilmeniz sizi insani haklara erişen biri yapar, zengin yapmaz. Tr de bunların bir kısmına ömür boyu çalışsanız da erişemeyecek olmaniz sosyolojik acidan zenginlik tanimini degistirmez; ülke ekonomisindeki ciddi bir patolojiye isaret eder.Tüm bunlar + disiplin, hukuk güvencesinin daha sağlam olması zaten bilhassa eğitimli insanlar için cazip yapıyor Almanyayi. Bizim toplumumuzda insanin kendisi için bir şey yapması o kadar lüks, o kadar yadırganir olmuş ki baya zengin gibi geliyor oradaki isleyisler. Şükür psikolojisi , kendine bir şeyleri layık görmeme psikolojisi de aşılıyor dolaylı olarak.Halbuki bu uykunun İslamla da çok ilgisi yok.
Neyse.

Bizim bi müşteri var Almanya’ da. Adam zengin, bildiğimiz zenginlerden.
bi keresinde buraya gelmişti Almanya’ daki Türkler açlıktan ölüyor. Aldığı bi araba bi ev, burda hava atarlar onunla ancak demişti.
Türkiye Türkiye olalı böyle gömülmemişti.

He bu arada abicim bu kadar zengin oldun o üstündeki ceketide bir değiş ya seni philip plein mağazasında görelim ahaha

@melnur da hâlâ ikinci el bisiklet bakıyor
Bazen 2. el sıfırdan daha iyi ve ucuz oluyor, bugün al yarın fiyatı kesin %20 düşer. Ama dün çok güzel bir bisiklet buldum ve hemen aldım, sıfır km canım. Cube Kathmandu one 750, artık bakarsın fiyatına kendin. Ama bu adam videoda bayağı atmış.

Muhabbet olsun.
Belki de akrabalar borç ister diye korkuyordur.

Bazen 2. el sıfırdan daha iyi ve ucuz oluyor, bugün al yarın fiyatı kesin %20 düşer. Ama dün çok güzel bir bisiklet buldum ve hemen aldım, sıfır km canım. Cube Kathmandu one 750, artık bakarsın fiyatına kendin. Ama bu adam videoda bayağı atmış.
Borç versene.

videoyu izlerken aklıma, bisiklet sürüp bir de yurtdışında yaşamak sandığınız kadar güzel değil çok daha güzel ters köşesi yapan dombili geldi.
hüzünlendim.

Videodaki vatandaş ben değilim ki borç verecek param olsun İsmailim. Sen reisinde iste borcu canım veya komşundan.
Milletin Almaya'daki tanıdığı Araba, Ev, Yazlık alıveriyor, benim tek tanıdığım bi Çikolata bile getirmiyor. Şanssızlığın gözü kör olsun.

İyi güle güle bin, koca adam oldun hâlâ pedal çeviriyorsun

Milletin Almaya'daki tanıdığı Araba, Ev, Yazlık alıveriyor, benim tek tanıdığım bi Çikolata bile getirmiyor. Şanssızlığın gözü kör olsun.
Yok İsmail biz burada köleyiz, para yok borç veremeyiz.

İyi güle güle bin, koca adam oldun hâlâ pedal çeviriyorsun
Bisikletle gidince daha güzel yerler görüyorsun koçum. Bir dene anlarsın. Düşünsene kızılırmak boyunca tur yapıyorsun.

Geri