Almanya’da yaşayan gurbetçi : "Euro ile gelip Türkiye'de paşalar gibi yaşıyoruz. Türkiye'de olanların tabi ne yaşadığını bilemeyiz."

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ismail abi, gurbetçileri dahi savunmak trollüğün kaçıncı derecesi oluyor...... :emoji_thinking:
Gurbtçileri savunmuyorum. Onların bakış açısını savunuyorum. Çoğu zaten Türkçe'yi bile düzgün bilmiyor. Ama gurbetçiler gelip buradan hediye Fındık almazlarsa, Fındık fiyatları da taban yapar. Ne ile ödeyeceksiniz o zaman o Volvo'ların, Pasat'ların parasını? Çikolatamız da gelmez.

yalan haber olsa ne olacak, bu zihniyette birçok insan var… burada yaşamayan insanların burada oy kullanma hakkı olamaz, kalksa keşke bu süreç de hepimiz rahat nefes alsak.
Biz yine kazanırız. Değişen bir şey olmaz.

İsmail gibi tipler sever ya bu afganı suriyi, evine de alıp beslese keşke 7-8 tane
Biz bu vatanı Fransızların, İngilizlerin, İtalyanların elinden kurtardık. Afganlara karşı savaşmadık ki. Sizler de bu Fransızların, İngilizlerin, İtalyanların bizi sömürme arzularının savunuculuğunu yapıyorsunuz.

Gurbtçileri savunmuyorum. Onların bakış açısını savunuyorum. Çoğu zaten Türkçe'yi bile düzgün bilmiyor. Ama gurbetçiler gelip buradan hediye Fındık almazlarsa, Fındık fiyatları da taban yapar. Ne ile ödeyeceksiniz o zaman o Volvo'ların, Pasat'ların parasını? Çikolatamız da gelmez.
onlar gelip hediye almayinca Turkiye batacak mi yani? hani ucup kaciyoduk ne oldu da simdi bi hediyeyle gecim saglar olduk?

Kadının suçu ne _ turkiyeye gelip para harcamasın mi? Türkiyeye gelip euro dolar bozdurup harcayan yabancının da suçu yok faizi kim indir dediyse suçlu

Biz yine kazanırız. Değişen bir şey olmaz.
ben seçim sonucuna istinaden bir şey demedim ki. sadece burada yaşamayan bir insanın seçme hakkı olmaması gerektiğini savunuyorum. uzaktan izlemekle olmuyor yani, bilmek, görmek, yaşamak gerekiyor. öyle üç beş hafta paşalar gibi yaşamayla oy kullanılmamalı, hiçbir kişiye.

ben seçim sonucuna istinaden bir şey demedim ki. sadece burada yaşamayan bir insanın seçme hakkı olmaması gerektiğini savunuyorum. uzaktan izlemekle olmuyor yani, bilmek, görmek, yaşamak gerekiyor. öyle üç beş hafta paşalar gibi yaşamayla oy kullanılmamalı, hiçbir kişiye.
Bu ülkenin vatandaşıysa kendi ülkesi için neden bir söz hakkı olmasın? Başka bir ülke vatandaşlığına geçmişse, o zaman olmaz tabi. Ben de derim ki, AKP'ye oy vermeyeceği zaten belli olanların seçim girme hakkı olmasın. Aynı kapıya çıkar.

Bu ülkenin vatandaşıysa kendi ülkesi için neden bir söz hakkı olmasın? Başka bir ülke vatandaşlığına geçmişse, o zaman olmaz tabi. Ben de derim ki, AKP'ye oy vermeyeceği zaten belli olanların seçim girme hakkı olmasın. Aynı kapıya çıkar.
bu ülkenin vatandaşı olması yetmiyor diyorum, bence gayet açıklayıcı konuştuğumu düşünüyorum. burada yaşamıyor, buraya dönmüyor. ay ben dönemem ama kurulu düzenim var diyor, sadece tatilden tatile geliyor ama yıllarca devam edecek bir şeye katkısı bulunuyor yok ya. ne kadar adaletsiz, ne kadar yanlış bir süreç. senin dediğinle benim dediğim asla aynı kapıya çıkmıyor, biliyorsun ama kabullenmek zor geliyor sanırım.

bu ülkenin vatandaşı olması yetmiyor diyorum, bence gayet açıklayıcı konuştuğumu düşünüyorum. burada yaşamıyor, buraya dönmüyor. ay ben dönemem ama kurulu düzenim var diyor, sadece tatilden tatile geliyor ama yıllarca devam edecek bir şeye katkısı bulunuyor yok ya. ne kadar adaletsiz, ne kadar yanlış bir süreç. senin dediğinle benim dediğim asla aynı kapıya çıkmıyor, biliyorsun ama kabullenmek zor geliyor sanırım.
Ben yeterli diyorum.

Biz bu vatanı Fransızların, İngilizlerin, İtalyanların elinden kurtardık. Afganlara karşı savaşmadık ki. Sizler de bu Fransızların, İngilizlerin, İtalyanların bizi sömürme arzularının savunuculuğunu yapıyorsunuz.
Birader seni arkadan vuran arapları unutuyorsun, tarih bilgin sıfır. İngiliz sığınmacılar mı var şu an ülkede? Fransız mı talan ediyor?

Birader seni arkadan vuran arapları unutuyorsun, tarih bilgin sıfır. İngiliz sığınmacılar mı var şu an ülkede? Fransız mı talan ediyor?
1. Sığınmacılar yardıma muhtaç insanlar. Sığınmacılar tarafından sömürülen bir ülke hiç duymadım. Sen istilacı ile sığınmacıyı karıştırıyorsun.

2. Günümüzde sömürü askeri yığınak ile olmuyor. Ance başka türlü başarılı olamadıklarında askeri müdahaleye gerek duyuluyor. Mesela Yunan adalarında amerikan üslerinin ard ardaaçıldığını hiç duymamışındır. Onlar bizim için orada. Senin haber kaynakların da yurt dışından finanse edildikleri için sana bı konuda bilgi vermezler.

3. Bizi sıryımızdan vuran PKK, onları da Amerika her türlü destekliyor. Fransa ve İngiltere de destek veriyor. Almanya veya diğer Avrupa ülkeleri de her tür destek veriyor.

4. Arabistanlı Lawrence bir İngiliz ajanıydı ve amacı bu günkü PKK benzeri bir örgütlenme kurmak tı. Ve başarılı oldu. Erdoğan olmasaydı PKK de bugün başarılı bir örgüy olacak tı.

Gurbetçiler kadar başınıza euro düşsün inş.

Benim gurbetçi kardeşlerim gereken cevabı sandıkta verdi, verecektir gelin bunlara fırsat vermeyelim sandıkları patlatalim

Artık gelmiyorlar bile tr pahalı diye kesin bilgi gözleri korktu Sjsjdj

Artık gelmiyorlar bile tr pahalı diye kesin bilgi gözleri korktu Sjsjdj
Türkiye gurbetciler için en ucuz ülke, € olmuş 30 TL ama etrafındakiker aç olunca zevk vermiyor. Tabii bir de insanlar rahat tatil yapmak istiyor, gitti yerde sorunlarla uğraşmak yerine kafa dinlemek istiyor. Bunu Türkiye'de zor yaparsın. Adam haber dinliyor hep negatif haberler,.....
Ben mesela kafa dinlemek için mayıs ayında İtalya'ya gittim ve gelecek ay Kara Dağ'a gideceğim. Ucuzluk tercihim olsaydı benim için Türkiye olurdu.

Geri