Almanya'da yaşayan gurbetçi: Bir salatalık alalım mı diye düşünüyoruz. Türkiye'deki insanlar her gün dışarıda yiyorlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Almanya'da yaşayan gurbetçi:

"Bir salatalık alalım mı diye düşünüyoruz. Türkiye'deki insanlar her gün dışarıda yiyorlar. Bir serpme kahvaltı 400 TL olmuş. Her gün gidiyorsunuz. Türkiye'dekiler yeni bir şey çıktı mı hemen alıyorlar. Nasıl alıyorsunuz hepiniz ben anlamıyorum."

Yeni Şafak

"ARTIK HİÇBİR ŞEY ALAMIYORUZ"​

Bizim burada da ekonomik kriz var. Hiçbir şey alamıyoruz artık. Zaten bizim kiralarımız bin euro. Aldığımız para bin 700 euro. Siz bizden daha zenginsiniz 8 bin TL alıyorsunuz. Türkiye'deki insanlar anlamıyor. Onlar bizden daha iyi yaşıyorlar. Daha güzel telefonlar kullanıyorlar. Türkiye'dekiler yeni bir şey çıktı mı hemen alıyorlar. Nasıl oluyor nasıl alıyorsunuz hepiniz ben anlamıyorum."

Türkiye gerçeklerini yaşayan bilir ve bu tip söylemleri dikkat çekme çabası olarak ele alıyorum.

ben de almanya'da bir salatalık alabilir miyim diye düşünmek istiyorum.

Nussknacker kanmiyoruz artik..
ferrero rocher getirin, lindt getirin..
Hussel den şekilli şükelali seyler getirin bizde saf degiliz 8 bin kazaniyoruz :d
Sözümüz size ey gurbetciler :D
@Sezen @Süreyya @melnur

Anne tarafı full Fransa'da fakat neyseki böyle vizyonsuz degiller. Teyzem issizlik maasiyla geçiniyor son model iphonesi var en son Tr ye geldiğinde bana çok iyi bir tablet hediye etmişti,dengesizliğin bilincinde.
Gariptir, gurbetçilerin önemli bir kismi cahillikten ölmek üzere. Avrupa kıtasına gidip, son derece özgür bir sosyolojide barınıp,farklı bir dil hatta diller edinip, farklı kültürler edinip bu kadar yobaz kalmayı nasıl başarabilir ki bi insan? Suriyelilerin vasifsizi nasıl bize dadandiysa bizim vasifsizimiz da zamanında oraya dadanmış anlaşılan. Gerçekten kendini aşan, kendini geliştiren ve objektif kalabilen var bu grubu ve beyin göçüyle gidenleri saymiyorum. Medeni,normal ya da ileri bir bilişe sahip insan su konudakileri demez yani.

Nussknacker kanmiyoruz artik..
ferrero rocher getirin, lindt getirin..
Hussel den şekilli şükelali seyler getirin bizde saf degiliz 8 bin kazaniyoruz :d
Sözümüz size ey gurbetciler :D
@Sezen @Süreyya @melnur
Hussel de fasli bir arkadasim calisiyor.
Indirimli aliyorum ben.
Düsün,o derece .d

Evet yaaa bizi düşünen hiç yok, her ayın sonunu zor getiriyoruz, açız, sefiliz,....... burada.

Zamanında gidemedik :(
Babama derim Almanya ya gidek diye ne işimiz var Elazığspor nolacak dedi :(
Gider Dortmund kombinesi alır maç izlerdik.
Kadere bak

senin makyajına harcadığın öğrolarla ne serpme kahvaltı yapardık ama… 5 öğroya rimel alanlarla bizim acılarımız asla bir değil, ASLA…

Geri