Almanya'da sosyal yardım alan bir ailenin hacca gittiği öğrenilince yardımları kesildi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Almanya'da sosyal yardım alan bir ailenin hacca gittiği öğrenilince yardımları kesildi ve aldıkları yardım parasının tamamı geri talep edildi.

haca gidene hacı diyoruz ya, umre'ye gidene ne deniyor?
yıllardır aklıma takılır.

devlet gibi devlet. bizde de üretim için devletten yardım alanlar o parayı keyfi harcamasına kullanırken devlet sen ne yaptın bu parayı diye hesap sormuyor bile.

geçen bi muhabbet döndü burda. kulak misafiri olmak zorunda kaldım. Adam diyor ki kasap kontenjanından istersen götürelim seni de ...kasap olarak hacca gidiyor hizmet için ama hac görevini yapıyor ilginç...

Hahahah ya sosyal yardim ile hacca zaten gidemez kesin ek isi vardir onun :d

Ölmeden aradan çıkaralım demişler. Nasıl olursa olsun.: ))

yok sinir disi etmezler
Uzun yıllar çalışıp emekli olup, emeklisi yetmeyip sosyal yardımla tamamlanıyor ise etmezler.
ama doğru düzgün çalışmayıp yıllardır sosyal yardım alıyorlarsa ederler. Kaldı ki Almanya, daha despot bi’ ülke.
Her yerde rezil ediyorlar bizi. Tek hücreli çan eğrisine döndük avrupalıların gözünde.

yani ümreyi ziyaret etmis oluyorsun ziyaretci

Uzun yıllar çalışıp emekli olup, emeklisi yetmeyip sosyal yardımla tamamlanıyor ise etmezler.
ama doğru düzgün çalışmayıp yıllardır sosyal yardım alıyorlarsa ederler. Kaldı ki Almanya, daha despot bi’ ülke.
Her yerde rezil ediyorlar bizi. Tek hücreli çan eğrisine döndük avrupalıların gözünde.

yok genede sinirdisi etmezler
o sinir disi olanlar cok istisna durumlardir

birde türkiyedakileri almanyayi gözlerinde cok büyütüyorlar
avrupa dahil olmakla dünyanin en rezil en küstah insanlari almanyada

almanyanin sadece parasi var

Bu hacca gitmek niye var?
Brainstorming..

Ne demek niye var, daha kârlı bir sektör mü var. Zamanında birisi çıkarmış, ticareti yapılıyor işte.
Şu an korkunç maliyeti zaten, tamamen duygusal..
Maneviyatini tamamen yitirmis bir yer orasi..
Haklisin..
Yani hacc niye var diye sordugumda, bir inanana getirisi ne?
Sonucta bir mekann..
Yani genel anlamda soruyorum..mesela diger dinlerde de mevcut hac seferleri.

Maneviyatini tamamen yitirmis bir yer orasi..
Haklisin..
Yani hacc niye var diye sordugumda, bir inanana getirisi ne?
Sonucta bir mekann..
Yani genel anlamda soruyorum..mesela diger dinlerde de mevcut hac seferleri.
Bu konuları başbaşa tartışalım tatlım, çünkü hassasiyeti olanlar rahatsız olabilir. Tamamen sosyolojik bir olay, o şekilde ele almak gerekiyor. Çok net ifadelerle yazarım ama yeri burası değil. Toplumsal normları ele almak gerekiyor en başından, uzun konu.
Seni seviyorum.

Geri