Almanya'da hastanelerde yatanların çoğu Türkiyeli, 50 TL'ye negatif test sonucu alıp uçağa biniyorlar'

• Kullanıcı melnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
'Almanya'da hastanelerde yatanların çoğu Türkiyeli, 50 TL'ye negatif test sonucu alıp uçağa biniyorlar'
Tedbirleri artıran Almanya'ya gidebilmek için fazla para verip sahte sonuç alan Türkiyelilerin olduğu öne sürüldü.

29.10.2020 10:05 Güncelleme: 29.10.2020 10:53

'Almanya'da hastanelerde yatanların çoğu Türkiyeli, 50 TL'ye negatif test sonucu alıp uçağa biniyorlar'

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün Coronavirus salgınına karşı alınacak yeni önlemleri duyururken, Almanya’ya uçabilmek için 50 TL’ye negatif test sonucu veren bir çete olduğu öne sürüldü.

Tedbirleri genişleten Almanya'da, hastanelerde yatanların çoğunun Türkiyeli veya Türkiye kökenli olduğu ortaya çıktı.

Almanya yoğun tedbirleri açıklarken, Türkiye'ye tatile gidip gelen, düğünlerine katılan ya da Türkiyelilere ait mekanlarda hiçbir mesafe olmadan oturan Türkiyelilerde Coronavirus oranlarının oldukça yüksek olduğu belirtildi. Giessen Üniversite Kliniği'nde yatan 18 Coronavirus hastasından 15'i Türkiyeli veya Türkiye kökenli. Diğer bir çok hastanede de Türkiye kökenli “yatan hasta” sayısı oldukça yüksek.

İSTANBUL'DA NEGATİF TEST SONUCU VEREN ÇETE İDDİASI

İstanbul'da “test yaptırmadan negatif sonuç raporu veren” bir çete türediği iddia edildi. İddiaya göre birçok kişi, normal ücretin 50 TL fazlasını vererek, bu testi aldığını, test yaptırmadan negatif sonuçlu raporla uçağa bindiği öne sürüldü.

Sözcü’den Ali Gülen’e konuşan A.K. ve A.T. isimli kişiler, “Arkadaşlarımız aracılığıyla bize ulaştılar. Acilen test sonucu verdiklerini söylediler. Test yaptırmadan kendileri sonuç almış. Bize de teklif ettiler ancak kabul etmedik” ifadesini kullandı.

Daha önce de, negatif sonuçlu testle Almanya'ya gelen yaklaşık 1500 Türk’te de, Almanya'daki testler sonucunda Coronavirus çıkmıştı.

Haber doğru ise aklımızın en fazla hangi işlerde çalıştığına dair bir gösterge. Demek ki Alman lugatına giren "getürkt" ayağı yere basan doğru bir söylem.

Türkiyeli... Bu lafa ısınmıyorum. Feyk duruyor. Fransalı ispanyalı... Bak bunlar da olmuyor sanki.

Zorlama bir kelime bence de. Türk işte. Türkiyeli de neymiş.

Bana yıllar önce çocuk parası alabilmek için köydeki tüm akrabaların çocuklarını köy muhtarının imzasıyla üstüne geçirenleri hatırlattı.
evet evet yaaa kafalar güzel.
Hatta bana akıl veren yakınlarım var çalıştığım için babamdan maaş alamıyorum borçlarım fazlaydı babamı kaybettiğim dönem daha doğrusu babamın kredi borcunu kabul etmiştim reddi miras yapmadım hiçbir şeyi neyse bana dediler ki işten sgk çıkışını ver babandan da al çalış hem borçlarını kapat :D:D:D

evet evet yaaa kafalar güzel.
Hatta bana akıl veren yakınlarım var çalıştığım için babamdan maaş alamıyorum borçlarım fazlaydı babamı kaybettiğim dönem daha doğrusu babamın kredi borcunu kabul etmiştim reddi miras yapmadım hiçbir şeyi neyse bana dediler ki işten sgk çıkışını ver babandan da al çalış hem borçlarını kapat :D:D:D
Neyse fazla yazmayalım şimdi birileri Türkleri sevmiyorsunuz, ya sev ya terk et derler .....

Ben gelmemisimdir umarim babus..... Yalniz Hollandadaki cimrilik kultrunden olsa gerek kimse 50 tl fazla verip oyle bir test sonucu almaz...

sonra oggy gurbetçilerden nefret ediyor....... edilmicek gibi değil ki....... :emoji_massage:
Ya bunlara yurt dışı sgk diye bişey yapıyorlardı. Burada prim ödemeseler de bedava sağlık hizmeti alıyorlardı. Onu kestiler şimdi. Biri gelmiş Allah Almanların belasını versin, Erdoğan'a düşman oldukları için bizim sigortamizi kestiler diyor. Lan mal senin Türkiye sigortani alman nasıl kessin :) o kadar mal ki başına gelenin sorumlusunu bile bilmiyor :D

Ya bunlara yurt dışı sgk diye bişey yapıyorlardı. Burada prim ödemeseler de bedava sağlık hizmeti alıyorlardı. Onu kestiler şimdi. Biri gelmiş Allah Almanların belasını versin, Erdoğan'a düşman oldukları için bizim sigortamizi kestiler diyor. Lan mal senin Türkiye sigortani alman nasıl kessin :) o kadar mal ki başına gelenin sorumlusunu bile bilmiyor :D
Burada bir eksik bilgi var. Türkiye ile Almanya arasında sağlık anlaşması gereği her ülkenin sigortalısı diğer ülkede gerekli azami sağlık hizmeti alır. Ama özel olarak gideyim ameliyat olayım olmaz. Bunun dışında Alman vatandaşı olarak tatil için ayrıca bir özel sağlık sigortası yapabilirsin ve yılda 6 hafta istediğin ülkede her türlü sağlık sorunun karşılanır ama burada da tabiiki tedavi için özel olarak gitmen kabul olmaz.

• Beğen
Tepkiler: W
Geri