Almanya'da Dikkat Çeken Yeni Tedbir Önerisi: En Az 3 Günlük Erzak ve Acil Durum Malzemesi Depolayın

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
2W7KvHB.md.jpg

Almanya'daki yeni tedbir dikkat çekti. Halka evlerinde en az 3 gün yetecek kadar acil durum malzemesi ve erzak bulundurulması önerildi. Sebep olarak ise kritik altyapıya yönelik artan tehditler ve uzun süreli elektrik kesintileri gösterildi.

Almanya'da kritik altyapıya yönelik tehditler ve uzun süreli elektrik kesintileri dikkat çeken bir tedbir önerisini de beraberinde getirdi. Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkan Yardımcısı Rene Funk, yerel basına yaptığı açıklamada, Almanya'daki her hanenin tedbir amacıyla üç günlük acil durum malzemesi ve erzak bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Uluslararası gerginliklerin ve siber tehditlerin artması nedeniyle bu tür hazırlıkların gerekli hale geldiğini belirten Funk, "Vatandaşlara sesleniyorum. Uzun süreli elektrik kesintileri de dahil olmak üzere acil durumlara hazırlıklı olun. Her gün çok sayıda hibrit saldırı yaşıyoruz." dedi.

Hanelerin kişi başına günde en az 1,5 litre kadar su depolaması gerektiğini belirterek acil durum hazırlığı için ayrıntılı önerilerde bulunan Funk, ayrıca konserve yiyecekleri saklamanın önemini vurguladı.

2W7BB6b.md.jpg

SİBER SALDIRILARIN DA PAYI VAR

Federal Sivil Savunma ve Afet Yardım Ofisinin ülkedeki olası kriz ile felaketlere yanıt vermede merkezi bir rol oynadığı, risk analizleri yaparak, halkı gerekli hazırlıklar konusunda uyarmaktan sorumlu olduğu belirtildi.

Ofisin son önerileri, Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerden kendilerine yönelik artan siber saldırılarla ilgili medya haberlerinin ardından geldi.

Bu saldırıların, elektrik şebekeleri, internet, gıda tedariki, ulaşım ağları ve kamu güvenliği sistemleri gibi kritik altyapıları yöneten şirketleri ve kamu yetkililerini hedef aldığı bildiriliyor.

Alman medyasında çıkan haberlerde, Rus devlet aktörlerinin Avrupa genelinde demir yolu hatları, elektrik direkleri ve deniz altı kablolarını hedef alan çok sayıda sabotaj olayında şüpheli olduğu iddia edildi.

Moskova bu iddiaları, Rusya'yı itibarsızlaştırmayı amaçlayan asılsız suçlamalar olarak reddetti.

KAYNAK

var var cikacak kokusu biz de bu sebepten oturu cok sacma sapan uyarilar oneriler aliyorlar. Vergi dairesi bile evde para bulundurmamizin gerekliliginden bahsediyor komsu ulkelerdeki sikintilar dolayi.

@melnur üç günlük Bira depoladın mı? Chips de olsun. Bira yalnız gitmez.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Yarın Adana kebaplı ve kuzu pirzolalı bir Glühwein akşamına hazırlanıyorum gel beraber eğlenelim diyeceğim ama sen bulunduğun kasabayı zor çıkarsın bu asgari ücret ile.

Son düzenleme:
Dayamış sırtını Nato'ya
Kendisini zerre ilgilendirmediği halde Ukrayna savaşına taraf olarak müdahil olmuş
Çeşit çeşit silahlar füzeler vermiş Ukrayna'ya
Şimdide savaş olursa halkım şunu bunu yapsın diyor
Ulan denyo savaş olursa nükleer savaş olur
Yeryüzünde Almanya diye bişey kalmaz
Bende insanım ama şu insanoğlu kadar salak yaratık yok şu gezegende

Bizim gibi konfor esnekliği olan bi millet değiller.
Gülüp geçtiğimiz meseleler onlar için tedbir alınması gereken bi tehdit olabiliyor.
Mantıklı mı?
Bence hayır.

Burada çıta yüksek, siz böyle bir tedbiri ancak ülkenin yarısı gidince alırsınız. Alman işi bu aklınız ermez sizin.

Yarın Adana kebaplı ve kuzu pirzolalı bir Glühwein akşamına hazırlanıyorum gel beraber eğlenelim diyeceğim ama sen bulunduğun kasabayı zor çıkarsın bu asgari ücret ile.
Atarsın bi Foto. Tabi atabilirsen.

Kuzey Kore ile ne dertleri varmış? onu anlayamadım.
Merkel'in bıraktığı yıkıntının altından kalkamadıkları için zaten erken seçime de gidiyorlar ve seçilmemeyi umuyorlar. Beceriksizliklerine bahane bence.

Atarsın bi Foto. Tabi atabilirsen.

Kuzey Kore ile ne dertleri varmış? onu anlayamadım.
Merkel'in bıraktığı yıkıntının altından kalkamadıkları için zaten erken seçime de gidiyorlar ve seçilmemeyi umuyorlar. Beceriksizliklerine bahane bence.
Sen nedecen buraları yaşamana bak tabii asgari ücretle ne kadar yaşayabilirsen. Ben foto göndermek yerine meraklı Melihatları yanıma çağırıyorum gelip görsünler diye. Neyse sen AHaber haberlerini takip et belki iyi bir haber duyarsın.

Az once Rutte'nin haberini okudum psikolojik olarak savasa hazir olun dedi

@melnur
Tamam, kendini çekme, Partiden bi foto at 9,99 luk telefonun ile.

Az once Rutte'nin haberini okudum psikolojik olarak savasa hazir olun dedi
Nostradamus'un öngörülerinden etkilenmişlerdir. Suriye bir Dünya savaşına sürükleyecek olarak yorumlanmıştı seneler önce.

@melnur
Tamam, kendini çekme, Partiden bi foto at 9,99 luk telefonun ile.

Nostradamus'un öngörülerinden etkilenmişlerdir. Suriye bir Dünya savaşına sürükleyecek olarak yorumlanmıştı seneler önce.
Telefon 9,99€ luk değil evladım, nerenle okuyorsun?
AHaber izleye izleye beynine bayağı zarar vermişsin.

Geri