Almanya - Türkiye Market fiyatı karşılaştırmaları

• Kullanıcı Klaus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
nasil paylasildigini bilmiyorum dünya listesinde türkiye ortalarda
simdi sen söyle ucuzmu pahalimi
Hala yanlış mantık ile kıyaslama yapmakta inat ediyorsun, sen kesin okulu diploma almadan terk ettin.
Tüm ülkeler petrolü $ ile satın alır ama vatandaşına kendi milli parasıyla satar ve para birimin güçlü ise fazla dokunmaz.
Sen benzin fiyatını sadece $ üzerinden yapıp yanlış bir sonuca gidiyorsun.
Düşün sen Türkiye"de yaşıyorsun ve 5 bin TL maaşın var ve bir ayda 60 litre benzin ihtiyacın var, litresi en az 20 TL, yani sen bir ayda sadece benzin için 1200 TL ödüyorsun. Bu kazancının hemen hemen %24' ü yapar. Ve ben Almanya'da 3000€ kazanayım ve senin gibi bir ayda 60 litre benzin kullanayım. Ben 60 litre benzin için 120€ ödüyorum. Bu miktar kazancımın %4'ne tekabul eder.
Sen bana göre kat kat fazla harcamak zorunda kalıyorsun ana hala benzin Türkiye'de yaşayanlar için ucuz diyorsun.
Bu yazdıklarımı anlayacağını sanmıyorum ama genede beni pozitif yönde yanıltmanı arzularım.

enflasyon kesinlekle avrupadan kötü sade benzin üzerinden benzini ölcü alirsak benzini tr ucuz kullaniyor
ülkeyi kötülemek kesinlikle dogru deyil almanyada devlet destegi var dogru ama türkiyedede pirinc bulgur kömür aklima gelmiyor simdi ama bu tür destek var
almanyada aman ölüyom desen 1euro bile alamazsin
tr de aman ölüyom desen bin kisi yardima kosar konu komsu belediye devlet vs
tekrarlayim yasam sartlari farkli

partiye göre desek diyorsun buda dogru deyil
bizim nevsehirde kiracimiz iktidardan farkli bir partideydi ama devlet onda yardim veriyordu hemde cuval cuval
misal türkiyede insanlar farkli partide diye sigortasiz deyil
Bak dünyada kriz vardır doğrudur ama bize kriz gelmeden sorunlar yaşamaya başlandı.
Bütün ürünler ithal, tarımı ithal tohum, gübre ilaca teslim ettik.

Ayrıca satılan her üründe soygun gibi vergi alınıyor, verginin vergisi var bu ülkede.

Türkiyede asgari ücret 4000 küsür, dışarıdan bakınca ooooo ne kadar çok diye görüyon ama enflasyondan dolayı, ülkenin yanlış yönetilmesinden dolayı yetmiyor.

Benzin, elektrik, doğalgaz dan örnek veriyoruz çünkü üretim taşıma bunlarla oluyor. Bunlar zamanınca ürünlerin fiyatı artıyor.

Bak yine BİLİM ve MATEMATİKSEL açıklıyorum.
Almanya da asgari ücretle kaç litre, Türkiye'de kaç litre alınıyor biliyon mu?
Birim para bakımında Almanyanın 3 katı olan asgari ücrette; Türkiye 300 litre yakıt alıyor.
Almanya 800-900 Litre

Eee peki nasıl ucuz oluyor?

Doları/euroyu TL'ye çevirince benzinde ucuz filan algısı var sende o zaman Almanyada ki 1500 Euroyu TL çevirip versinler 24.000 TL yapıyor.

Yani biz sizden daha az kazanıyoruz.

Sen son model telefon almak için sadece 1 ay çalışıyorsun, Türkiyede en az 8 az çalışman gerekiyor.
Sen en fazla 20 euroya kıyma - et alıyorsun burada 80-90 TL

Anlamıyor, saksı basmıyor,......
Hem Almanya'da az kazananlar sadece kazandıklarıyla geçinmek zorunda değiller, devletin belirlediği sınırın altındaysa beraber yaşadığın eş ve çocukları da hesaba katıp aradaki farkı sosyal yardım olarak alıyorlar. Yani örneğin 4 fertli bir aile asla 1500€ ile tek başlarına geçinmek zorunda değil. Arkadaş sallıyor ve kıyaslama yeteneği ve bilgisi de hiç yok.

Son düzenleme:
Geri