almanya denilince akla gelenler

Konu sahibi son olarak 642 gün önce görüldü
Enfes çikolataları dışında,(Toffifee idolümdür :p ) Kaba dilleri,uluorta yellenmenin doğal karşılanması gibi kaba/banal davranışları aklıma geliyor şimdilik.Bunların 180 derece tersinin yaşandığı Fransa ile tarih boyunca neden hep birbirlerine girdiklerine şaşmamak gerek.Gerçi kuzu gibiler yakın tarihte -_-.

Allahin belasi soguk bir ulke.
Neo naziler, islam karsiti insanlar.
Denizi olmayan bir ulke.
Hep yagmuru dogru durust gunesi olmayan ulke.
Birbirinden enfes cikolatalar. Yalniz Pitre toffifee lerde alkol varmis bunuda bugun ogrendim ve dunyam basima yikildi :(

Gurbet iste daha ne olsun...

Mönchengladbach :icon_yuhuu: (Yazılışta google dan yardım alınmış içerik)

Alman konulu filmleri :D Bir zamanlar Türk gençliğine almancayı çat pat konuşturuyordu :D :D

Huzur,Aşk,hüzün,
yağmur,
mutluluk,
Hayaller,

off off:(

Entschuldigung sie bitte

Hazırlık sınıfından aklımda en iyi kalan cümle
:kiki:

Hep yağmuru ve soğuk olduğunu duymuştum. Türk gürbetçilerin en çok olduğu ülke.

Doğduğum yer zaman zaman özlediğim yer en çokta Noel zamanını Süsslü ve heryerin ışıl ışıl oluşunu özlüyorum :/

Almanya denilince aklıma iki büyük dünya harbinden yenik çıkıp sahip olduğu toplumsal disiplin ve özveri ile küllerinden doğmuş bir yapı geliyor. Bizim ülkemizin aksine iki dünya savaşında da ağır darbe almış, çok ağır antlaşmalara maruz bırakılmışlardır bize nazaran. Bir de malumunuz, bütçesini asfalt bozup yapmaya değil de iktisada ve sosyal devinime harcaması da bunda etken.

Bunun yanında belli şeyleri düşünüp okuduğumda Alman denilince çeliğin üzerine beton dökülüp deriyle kaplanmış gibi bir tezahür oluşuyor bende. O nasıl özveri, disiplin, çalışma bilincidir.

Not: Bakmayın çok övdüğüme, yerdiğim noktaları kendime sakladım bu seferlik.

Geri