Almanlar

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Soguk memleketin soguk insanlari. Sabahin 9unda kurulan pazarda cig balik yediklerini biliyorum. Disiplinli calisirlar, insanlari robot gibidir. Duygulari alinmistir sanki. Kasiyerler hic ingilizce bilmez, bilselerde sirf gicikligina konusmazlar. Yol sormak icin yaklastiginizda yuzunuze dahi bakmadan devam ederler. Benim edindigim izlenim boyle.

Disiplinlerini futboldan biliyorum. Son ana kadar pes etmezler. Gole de doymazlar, yakaladılar mı duman ederler

Hirsli, pes etmeyen, huzurlarinin 2 saniyesi bozulsa, bunu sana odeten. (Bi yakinim anlatiyordu, akraba ziyaretine gitmisler Almanya ya, ev kalabalikti tabii. Komsular gulduklerini duyduklari icin, direk polisi aradilar. Sebebi: Cok ses ettiler, biz rahatsiz olduk. Boyle birsey mi olur. Iste olur. Almanya.)

Birde Turkler Hollandaca konusurken, daha cok Almanca konusuyormus gibi oluyorlar. Hollandali Turkler Almanya'ya yerlesse, dillerini onlardan bile daha iyi konusurlar valla.

bi tek arabalarını seviyom bizim adriana kafa atcam ama az kaldı bozuk türkçesiyle lagaluga yapıyo gibi geliyo bünyem kaldırmıyo

bende aynisinj dusunuyorum.sadece bi kac defa yol sorfumuzda yardim edeni oldu :asd:

ama iyi boyle disipli olmalari cok guzel herkes 1 hizada.herkes esit

Çoğunlukla yaz sezonu bitiminde turlarla gelen yaşlı almanlarla karşılaştım, ingilizce bilenle hiç karşılaşmadım, yemek yerken tabağı silip sürpürürdü hepsi çatalda kalan tek pirinç tanesini bile yemeye çalışırlar :D
son olarak o dönemde aklıma kazınan sözleri " ich möchte eine beer bitte" geliyor :asd:

Çikolatalarıyla da meşhurdurlar olsa da yesek :p

19 sene oncesine gittim bi çiçekçi vardi kizi arkadasimdi ne iyi insanlardi. Ayrica cok temizler sokaklar falan.Ogretmenimde çok adaletliydi onu hatrladm bide :p
Ay bide çantalar dolusu çikolata getirirdik şjkdldkd

Geri