Almanlar neden yahudileri katletti?

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Sizce Almanların yahudilerden nefret etmelerinin din ile alakası varmıdır?
Hitlerinde yahudi olduğu söyleniyor olabilir mi?

Bugun ki islam ulkelerinin başına bela olsun diye, avrupayı terk edip kuduse gitmeleri için.. başımıza bela olmasın diye, islamı yok etmek için.

Hitler bir faşist di, işin özü şudur ki ; bu işin başlangıcı ; 17 yaşındaki Herschel Grynszpan, Paris'teki Alman Büyükelçiliği'ni basarak karşısına ilk çıkan kişi Konsolos yardımcısı Ernst vom Rath'ı vurdu. Hitler'in sağkolu Goebbels, bunun planlanarak düzenlenmiş bir Yahudi komplosu olduğunu öne sürerek Alman ırkının öcünü alması gerektiğini konuşmalarında halka empoze etti. Yahudilere karşı arada sırada yapılan saldırıları öven Goebbels, partisinin bu tür saldırı girişimlerinin olmayacağını, ancak bu tür olayların olması halinde asla müdahale edilmeyeceğini basın yoluyla duyurdu. Kristallnacht katliamı yapıldı, arkasından savaşa hazırlanan almanya, paraya,işçiye ihtiyacı vardı. O zaman zenginleri yahudilerin eşyalarına el koydu, işçileri çalıştırdı ve itiraz edenleri öldürdü. Hitlere göre yahudiler, 1. dünya savaşında imzalanan Wersay barış antlaşmasının tek sorumlusu yahudileri muhatap alıyordu. Velhasıl kelam, asıl sebep budur.

220px-Counterfeiters_ver3.jpg

Nazi Almanya'sı ile ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim.

Irkçılık, insanlığın bünyesine sızmış bir virüs gibidir.

Kendine benzemeyen ve kendinden olmayan insanlardan nefret etmek için asla bir gerekçe aramaz.
Dolayısıyla, Hitler'in de bu katliam için hiçbir gerekçesi olamaz.

Bu soykırım için özellikle yahudileri tercih etmesinin ise, belki şöyle bir sebebi olabilir ;

Yedi kıta üzeine kurmak istediği tek dünya devletine, adapte olamayacak tek millet yahudilerdi.
Ve hayalini gerçekleştirmek için onları yeryüzünden silmek istedi.

Hitler yahudi olmak şöyle dursun yahudi düşmanıdır.
« Ne zaman bir tiyatro gösterisi, bir müzik abartılırsa Yahudi yapımı bir şey olduğunu görüyordum. Bunu abartanlar da Yahudilerdi. Birçok alanı ele geçirdikleri için tüm alanlarda birbirlerini kayırıyorlardı. Güzel bir Alman yapıtı 10 üzerinden 5 alamazken Yahudi yapıtları 10 alıyordu. Bu yüzden bir antisemitist olmaya karar verdim. »
Adolf Hitler'in "Kavgam" kitabından alıntı.
Yine Hitler'in yahudileri katletme sebebi böyle bir sebep bence dinî dayanağı olduğunu düşünmüyorum.

1. Dünya savaşından yenik çıkan almanya, kendisine yüklenilen savaş tazminatı v.s. nedeniyle adeta kıtlık yaşıyordu. 1 kg et 1000 mark idi. Alman yahudiler ise sanki savaştan yenik çıkmamış gibi birbirlerine verdikleri desteklerle yaşantıları ve lükslüklerine devam ettiler. Yahudi düşmanlığı da zaten taa bizim kanuni zamanından beridir vardı. . . Mesela 1800 lerde Frued ile ailesi, çizgileri tebeşirle çizilmiş bir odada başka ailelerle yaşamışlar. . .Bahaneler bahaneleri kovalarken sonu katliam oldu. . .

Hitler'in yahudilerin adamı olduğuna inanıyorum ben. Yahudi bankerler ve işadamları tarafından desteklendiği, işe yaramaz yahudi fakir aileleri öldürdüğü bunun yanında çingene ve polonya asıllı insanları öldürdüğünü biliyorum. Zengin yahudilerin ise Filistin topraklarına göç ettirildiği. Ne kadar doğrudur orası tartışılır fakat hepsi bir planın parçası gibi geliyor bana.

Bi kere $unu bilmelidirki yahudilere kar$i olan nefreti ne almanlar ne de Hitler ba$latti,
19 yuzyildan gelen antisemitizmi Hitler zamaninda geri ele almasiyla ba$ladi bu olaylar,
Hitler katlin sebebini $oyle acikladi hep:
'1918'in yenilgisinin sebebi yahudilerdir, yahudiler bizi sirtimizdan vurdular,
sava$ta almanlar darbe aldilar, ama olumcul darbe di$ardan degil icerden geldi,
yahudiler kurtulmamiz gereken parazitlerdir, onlar alt seviye insanlar,
almanlarin kani daha yuce.....'

diye uzar, ama bu dogru degil, almanlarin aldigi darbe gosterildiginden daha buyuktu.
Varsova'da olan bi kaptan yazdigi mektubunda derki:
'....... benim tarafimdan bu canavarliklari kabul etmek imkansiz, halkimin geleceginden korktugum icin degil, bu yaptiklarimizin hesabini verecegimiz gunden korktugum icin, Alman halkinin ve Hitlerin boyle emirler verdigine inanamiyorum, ama eger dogruysa bunun sadece bir aciklamasi olabilir, hepsi deli, anormal veyahut hasta insanlar.'
Captain Wilm hosenfeld

zamanin almanyasi olan butun olaylari yahudilerin ustune atti, sava$ mi kaybedildi yahudiler yuzunden, hastalik cikti yahudiler yzuunden, hukumete ba$ kaldirildi yahudiler bu i$in ucunda,
o zaman sadece 'zararli olanlari' oldurmek gibi bi du$unce yayilsada olayin arka yuzunu lider olan class'lar di$inda kendi halklarina bile anlatmadilar, almanlarin cogu hitlerin du$uncesine katilsada coguda yahudilerle birlikte kalkinma grublarina katildi.
Peki yahudiler niye ba$ kaldirmadi? bu soru cok sorulur, kaldiranlar oldu evet,
ama o zamanki nufusun yarisindan fazlasi suskunlugunu koruyup olume sozlendigini kabullendi, neden?
alman hukumeti akillarina 'burdaki 500-5000 ki$inin olmesi diger tarafta 500-5000 ki$inin ya$amasini saglayacak', onlar buna inandi, bizim olmemiz digerlerinin ya$amasini saglayacak, biz olsek bile irkimizi devam ettirecek birileri olacak diye inandirildilar.
Hitler yahudileri tamamen kendi monomanyakligi yuznden oldurdu,
viyana'da ya$adigi donemlerden buyuttugu bu kin reich oldugu donemlerde eline buyuk bi silah olarak kendisine yol gosterdi,
almanya'yi goturmek istedigi yolda yahudiler engeldi, onlari suçlama yoluyla oldurdugune halki inadirdi, kucuk olumlerle ba$layan bu hadisenin aslinda tamamen yok etme projesi oldugunu buyuk ve kucuk burjuva harici bilen yoktu,
fa$ist hukumeti getirende zaten burjuva oldu, kendi cikarlarini du$unup hareket etmeleri, sadece onlarin kurtarabilecekleri yahudileri gormezden gelip 6 milyon yahudinin oldurulmesine yol acti.
on yillar sonra bile hala olaylarin yorumlanmasi gizli kaliyo, cunku aciklanmasi burjuva sosyetesinin bazlarini , demokratik yuzunun fa$ist yuzune kar$i olmadigini ortaya cikaricak.

ba$ kaldiran yahudiler ise ' yeryuzunde yahudi kalmazsa siyonizmi kim ya$aticak?',
bu dusturla grup kurup kalkinma ba$lattilar,
ba$larinin tehdit uzerine teslim olmasiyla beraber bi lkac gun sonra 600.000 yahudinin ya$adigi ghetto yerle bir edildi.

'Bir gun bana yahudi'leri oldurdugum icin te$ekkur edeceksiniz,
Bir gun tum dunya neden boyle davrandigimi anlayacak'
Hitler.

kim dogru kim yanli$?
bu konuda aydinlatilmami$ cok noktalar var, hitlerin bahsettigi o gun.

Bunun sebebi Yahudileri kutsal topraklara geri döndürmek olduğunu düşünüyorum.Özellikle İngiltere'nin Balfour deklarasyonu ile İngilizlerin Yahudi Devletine açıktan destek vermesiyle Avrupa'da bazı bölgelerde Yahudilere karşı olaylar yaşanmaya başladı ama bu olaylar yahudilerin vaad edilen topraklara geri dönmesini sağlamıyordu.Daha büyük olaylar yaşanmalı,aynı zamanda zayıf olan yahudiler(sıradna yahudiler)temizlenmeli,geriye kalan güçlüler ile büyük bir Yahudi Devleti kurulması gerekiyordu.Bunun içinde kısa sürede onbaşılıktan dikdatörlüğe getirilen Hitler bulunmaz bir fırsattı.Keza bu kadar yahudi katledildiği söyleniyor ama adamlar 2-3 sene sonra hem devletlerini kuruyorlar hem de 5 arap devletini birden mağlup edebiliyorlar.Kaldı ki Savaş yıllarında Hitler'e silah satan şirketlerin büyük kısmı yahudi şirketi.O yüzden bende Hitler'in Yahudilere hizmet ettiğini düşünüyorum.

Geri