Alman bakışı ( the German stare )

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Dik dik uzun sure bakiyorlar tepkisiz bi sekilde. Ne yapmaya calistigini anlayamiyorsun. Tiksiniyor mu gozlemliyor mu bilmiyorsun.

Bu konu zamanla internette ve sosyal medyada bir mizah malzemesi haline geldi. “Almanlar neden dik dik bakıyor” tarzi videolar gormeye basladim.

Dik dik uzun sure bakiyorlar tepkisiz bi sekilde. Ne yapmaya calistigini anlayamiyorsun. Tiksiniyor mu gozlemliyor mu bilmiyorsun.

Bu konu zamanla internette ve sosyal medyada bir mizah malzemesi haline geldi. “Almanlar neden dik dik bakıyor” tarzi videolar gormeye basladim.
Hindular gibi saatlerce birbirine boş bakmaktan iyidir

Bağcılar Bakışı ( the keko’s stare )

Karşıdan gelirken dik dik uzun uzun yüzünüze bakarlar. Siz kafanızı çevirip baktığınızda ne bakıyon lan diye kavga çıkarırlar.

• Kahkaha
Tepkiler: W
Alman turistlerde hiç böyle bir duruma denk gelmedim.

Almanlar kendi ülkelerinde ikinci vatandas gibi bi sey (dalga gecmiyorum).
Mülteci olmanız safkan Alman olmanızdan daha avantajlı. Nazi travması öylesine bünyelerine işlemiş ki, ultra pasif agresif insanlar olmuşlar. (öyle tahmin ediyorum) aslında sıcacık kalpleri var. Ponciklik duzeyinde dürüst ciddi bi kismi ama korkuyorlar. Iletisimsel anlamda,eleştirel anlamda, tepkilerini ve şikayetlerini dile getirme anlaminda genetik miras gibi garip tutuk bi korkuları var. Temelinde de tarihsel Nazi ötekileştirmesi var bence.Ornek olarak Dunya'da neler oldu neler. Her şeye tepeden bakan, bık bık her boku eleştiren Fransa bile Filistin'i tanıma noktasına geldi fakat Alman hükumeti halen yahudileri 1 gram eleştirmeye korkuyor. Bunun temelinde destek olduğunu düşünmüyorum. Onca travmalarina rağmen, güçlü bi sekilde genelde izole yalnız hayatlarını sürdürmeleri bana tatlı geliyor. Çoğu insanın aksine seviyorum kültürlerini, sessizliklerini.

Ben daha Türklerden Almanya'ya geçemedim öyle bir bakıyorlarki her iki cinste birgün ciddi anlamda kavga edip karakolluk olacağım diye korkuyorum insanlar delirdi

Yahudileri sabun yaparken boyle bakarlarmis oyle bir rivayet var...
Insan vucudundan olusan yag ile bu sabunu yaptiklari bilinmekteymis. Ancak sonradan askeri mahkemelerde (Nürnberg Uluslararası Askerî Ceza Mahkemesi) gorusulen davalar sonucu boyle bir seyi nazi kamplarinin tutuklulari korkutmak icin soyledigi ortaya cikmis.
Ancak endustiriyel olcekte boyle bir uretimin kismi olarak yapildigi maalesef belgelenmis.

• Wow
Tepkiler: W
Geri