Allahtan korkar mısınız yoksa sever misiniz ?

Konu sahibi son olarak 83 gün önce görüldü

• Kullanılan toplam oy
    11

Hiç bir zaman korkuyu tatmadım...

Allahı seviyorum... Sevgim beni ona iteat ettiriyor... Korkum varsa oda sevgimdendir... Rızasını kazanamama endişesindendir...

Bilgi - İnanç - Eylem

İnsan bilinmez olandan korkar, Tanrı bilinmez değil...

sanki kahveden arkadaşı haşa

Sevgimizden korkarız rızasını kaybetmekten

Allah'a olan sevgim sonsuz, onu kalbimde taşıyorum ve tapıyorum. :hi:

Allah ile kul arasındaki sevgi ancak hüzünle ve şükürle gelişen bir Gönül yolculuğudur.
Seven saygı duyar,sevdiğinin rızasını kaybetmemek için dikkatli olur.Vefa,sadakat,özen ile yaşamaya çalışır.Bu bağlılık mutlak bir bağlılıktır.
Korku ise ceza modelli bir yaklaşım sunar.Ürkütür,uzaklaştırır ama sevgi temeli aşılanmamışsa ceza yerine ödül (ukbaa) beklentisini oluşturur.Şekilde inanç,şekilde eylem,ama kalben eksik bir anlayıştır.

Sevdiğimiz için Allah dosttur.Şükür ki.O'nun dostluğu ve nazarı karşısındaki vefa tüm yüzeysel oyunlardan kalbimizi alıkoymaya yeter.Biliriz ki şükran da ,minnet de asıl olana.
Vefasız avuntulara meyletmekten alıkoyan bir gönül iştirakı arayışı hedef olur.Bakmak değil görmek misali bir seçim,bir tertip düzen ,ölçü oluşturur.

Ben dostumu hüznümde buldum.Hüznümü de Dostumu da çok seviyorum.
O'NDAN NE GELSE KABULÜM.

''Kıldan köprü yaratmışsın gelsin kulum geçsin deyu,
Hele biz şöyle duralım, yiğit isen geç a tanrı!''

(Kaygusuz Abdal)

İnsan sevdiğini kaybetmekten korkar. Allah'ı seviyorum. Emir ve yasaklarına uymadığım zamanda kaybetmekten korkuyorum. Her iki duygunun da varlığını yaşamaktayım. :)

yapin yapin, korkmuyorum seviyorum ayagi yapin siz. azrail gelince, o mezara konunca, tekrar diriltilince gorursunuz muhlama ile kuymak arasindaki farki. ondan sonra vay efendim sevdirerek anlatmadiniz korkutarak anlattiniz. ulan zaten kimse korkutamamis sizi merak etmeyin. ama tillahini yasatacaklar size bu gidisle. islamla alakasi yok adamin, ne kurani anlar ne peygamberini anlar, kafasına gore icat cikarip muslumanim der. hadi lan. oldu olacak siz yazin bu dini. hurafecileri ve sahte hadisleri bahane ederek gerceklere hancer vurmak moda oldu.

Allah'tan korkun.

Geri