Allah'ın olmadığını ıspat edebilir misin ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 898 gün önce görüldü
tumblr_mze281i14X1tpgt51o1_500.gif

tumblr_mze281i14X1tpgt51o2_500.gif

tumblr_mze281i14X1tpgt51o3_400.gif

tumblr_mze281i14X1tpgt51o4_500.gif

tumblr_mze281i14X1tpgt51o5_500.gif

tumblr_mze281i14X1tpgt51o6_500.gif

tumblr_mze281i14X1tpgt51o7_500.gif

Sabah yazar cizer yine bakalim neler olucak xmözçcxcnöm

Çok mantıklı söylemiş.
Ama bu anlatma yolunda, atladığı bir nokta olmuş sanki.

tamam da burada tanrının varlığını kanıtlar bunun islam ve allahla bir alakası yok ki

buralar karışçak vaziyet alın.

Bunun videosunu izlemiştim.
Şunları diyebilirim ki; ateistlerin hemen hemen hepsinin(hiç yoktur dememek için bu kavramı kullanıyorum) inançsız olma gerekçesi özneldir.
Dolayısıyla tanrıyı reddetme şekilleri de farklılaşabilir.
Yukarıdaki arkadaşın ateist olma gerekçesi nedir bilmiyorum. Ve bu arkadaşın ne koşulda ropörtaj yaptığı ve din konusuna ne derece ilgili olunduğu da bilinmeyen birşey.
Genellikle şöyle bir algı vardır: ateistler her türlü soruyu cevaplamak zorudadır!
Hayır efendim. Yok öyle birşey.
Ateist olan kişinin tanrıyı reddetmek için olağanüstü argümanlara ve donanımlara ihtiyacı yoktur. Bilimin en temel kanunlarından biri olan "hiçbir madde yoktan var edilemez, var olan bir madde yok edilemez" argümanı bile tek başına yeterlidir. İslamiyet'i, Hristiyanlık'ı, diğer teist inanışları, veya teist(semavi) olmayan dinleri bilmek zorunda değildir. Yukarıdaki arkadaş bu soruya cevap vermemiş olsa bile, bu, sorunun bir cevabı olmadığı anlamına gelmez. Sorunun genel anlamda cevabı bilinmiyorsa da bu doğru cevabın tanrı olduğu anlamına gelmez.

Velhasıl kelam,

Yukarıdaki gif resminde ropörtajı yapan arkadaş tanrının olmadığını ispatlanmasını istiyor.
Burada mantık hatası var. Varlığı kanıtlanmamış olan birşeyin yok olduğunun ispatını istemek tutarsızlıktır. Burada ispat istenecekse eğer, ispat etmesi gereken kişi teisttir, ateist değil. Çünkü iddia makamının argümanı "tanrı vardır" şeklidedir. Ve bu kanıtlanmadan olmadığına dair argüman istemek sofistike bir yaklaşımdır, yanıltmalıdır.
Tanrının yokluğunu ispatla demekle Noel babanın olmadığını ispatla demek arasında bir fark yoktur.
Her ikisi de kanıtlanması imkansız olan şeylerdir. Birinin olmadığına ne kadar eminsek, diğerinin de olmadığına emin olmamak için bir sebep yoktur.

Genelde teist mantalite burada kendini haklı çıkarmak için "peki o zaman güneşi kim yarattı, ayı kim yarattı, yıldızları kim yarattı" gibi sorulara yönelir. Ama herşeye bir sebep aramaya kalkarsak neden - sonuç halkası sonsuzluğa gider. Ve herşeye bir sebep arıyorsak ateist olan kimsenin de "madem herşeye bir sebep arıyoruz, tanrının sebebi nedir?" sorusunu sormaya hakkı vardır. "Onun bir sebebi yoktur" yada "o kendi kendisinin sebebidir" cevabı ne derece tutarlı bir daha düşünün.

Son olarak şunu eklemek istiyorum : Tanrı'nın varlığını ispat ettiğini zannetmekle Tanrı'nın varlığını ispat etmek aynı şey değildir.

Allahin Var oldiguna inanmayan Toplum Turkiye? Msliman ulke? Allaj sonumuzu hayrrtsin. Bazi forumda arkadaslarij imzalarini gordum. Bi bakdim. Birdaha bakdim. Gercekmi diye? Herkesin dusunce ozgurlugu fln diye bisi yok arkadas.! La ilahe illallah Muhammden RasulAllah ♡♥♡♥¤♥

Forumda ki üyeleri birbirleriyle kışkırtmaktan başka bişey değil bu konu.Dinimizde yazıyor ayrıca; her türlü inanca saygı duymalıyız diye.Elbette ki ateistlik bir inanç değil,tercih meselesi.Bu kişileri ateist diye yargılamak yerine yardımcı olmalıyız.

Allah veya tanrı heryerdedir diye inanan insanların okyanustaki kumun altında,i galaksilerde bile aramalısın demesi saçma biraz.

Geri