"Allah'a emanet ol" diye vedalaşmak

• Kullanıcı Sie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 3720 gün önce görüldü
Ateist bir arkadaşımın telefonu kapatırken bana "Allah'a emanet ol" demişti.
Sonra beni bir gülme tutmuştu shsjs

Çok çok güzel bir vedalaşma şekli. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama çokça samimiyet, az biraz da hüzün taşıyan bir cümle bu. Seviyorum. Değer verdiğim tüm kişilere de kullanıyorum çokça.

Allah'a emanet ettiğimiz kişinin başına bir şey geldiğinde "Allah emanete sahip çıkmamış mı oluyor?" sorusunu aklıma getiren vedalaşma şekli.

işte cok cahilsiniz yegenim cok. sonra da diyosunuz ki dayi bizi eziyor. ezerim tabi. yillardir bunlari soyledik anlattik yine ogrenemediniz. vedalasmanin da bi usulu var.

ok aeo kib aro aiv

bunlari eksiksiz siralayacaksiniz yegenim. yoksa olmaz.

Vedanin en guzel ve temiz halidir.

Bizim inancimiza gore.

Allaha emanet eden kisi. O kisiyi bir daha gormeden olmez.

Çok kullanırım.

hadi sımsıkı sarıl bana

onunda boku çıktı
neyse
önemli olan niyet demişler

Kişinin kendisi için en çok anlam ve önem ifade eden bir olgu ile vedalaşmak istemesi gayet anlaşılır bir şeydir. Nihayetinde en çok kutsallık atfeden olguya emanet etmek istemek de vedalaşılan kişiye verilen önemin bir parçası olsa gerek.
Ancak bu kavramın kalıplaştığını düşünüyor ve eskisi kadar samimi gelmediğine inanıyorum. Bir nevi vedalaşma sonrası söylenen klişeleşmemiş söz öbeği/replik gibi geliyor.

Söyleyen kişinin içtenliğini hissetmek ile etkisi arasında doğru bir orantı vardır dersem yanlış olmaz sanırım.

(İtiraf edeyim, ağız alışkanlığından ötürü zaman zaman benim de kullandığım oluyor).

Ben samimi buluyorum.
En sevdiklerime kullanirim.

Artık şey diyorum ; Phaenarete'ye emanet ol. Daha hoş.

Genelde sık yaparım. Ağız alışkanlığı.

Allaha ısmarladık var bir de yaw sen hayırdır kime ne ısmarladığının farkındamısın acaba? Ne bu cömertlik.

Çok değerli bir sözdür benim için , sadece yeniden görmek istediklerime söylerim .
Çünkü böyle dediginde Allah o kisiyi son kez sana göstermeden ölmezmişsin.
#inançlıyım

Böyle bir şey var mıdır cidden woowww o zaman daha dikkatli kullanmali jjzzgsga

Hayır ile diliyorsun ne güzel işte. Kısaltmadan özsüz fersiz duygusuz samimiyetsiz laçka demiyorsun.:/

Geri