Allah yoksa ateistler neyi inkar ediyor?

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü
Amatör gökbilim meraklısı, yıllardır hobi olarak bu konuyu inceleyen biri olarak söylüyorum; Evrene bakarsanız kesinlikle ama kesinlikle net bir şekilde yaratıcının var olduğunu görürsünüz. Şimdi bir sürü şey yazarım ama saat geç olduğu için iki şey yazayım.
Birincisi evren neden inanılmaz bir hızda genişliyor? Ve her geçen saniye bu hız dahada artıyor. Matematiksel hesaplamalara göre böyle olmamalıydı. Yerçekimi evreni bir noktadan sonra geriye doğru çekip tekrar tek noktada küçülmeliydi? Neden genişliyor? Bunu anlayamayan gökbilimciler buna karanlık enerji dediler ve hala ne olduğunu bilmiyoruz.İkincisi yine yerçekimi kuvvetine dair hesaplamalara göre galaksiler ve onlardaki yıldızların birarada durmaması gerekiyor. Yani evrenin genişleme kuvvetiyle şuan evrende tek bir galaksi bile olmamalı. Yıldızlar birbirinden uzaklaşmalı ve galaksi diye bir şey olmamalı, ama var. Matematiksel olarak galaksi diye bir şeyin olmaması gerekiyor yani. Bunuda karanlık madde diye isimlendirip bir açıklama yoluna gitmişler. Ve karanlık maddeye dairde bir şey bilmiyoruz hala. Yani evrende iki inanılmaz gizem var hala anlayamadığımız. Aslında olmaması gerekiyordu dediğimiz. Evren bir şey tarafından her an dahada hızlanarak genişletiliyor yani. Evren yaratıcının kudretini göstermek istemesi sonucu genişlediğine inanıyorum ben. İnansan da inanmasan da yaratıcının yarattığı bir evrende yaşıyorsun yani bence. : )

Geri