Allah yerine tanrı demek doğrumudur?

Konu sahibi son olarak 1412 gün önce görüldü
Arap, dübürünü taşla silen adamdır. Ben Arapça kullanmıyorum. Bu gibi kabile dilleri (tanrım, bunlara dil bile denmez ama neyse) bana hep makak maymunlarinin kendi aralarında kullandığı garip sesleri hatırlatır. Tanrı (Tengri) Türk'ü korusun.

umursayacağını sanmam

Geçenler de chatte Tanrım! dedim diye 2 kişiden küfür yedim.
İlginç insanlar.

Arap, dübürünü taşla silen adamdır. Ben Arapça kullanmıyorum. Bu gibi kabile dilleri (tanrım, bunlara dil bile denmez ama neyse) bana hep makak maymunlarinin kendi aralarında kullandığı garip sesleri hatırlatır. Tanrı (Tengri) Türk'ü korusun.

Tanrı türkü söylesin. Arapçaya kabile dili dedi, günlük yaşamında kullandıgı 100 kelimenin 50'si arapça. Hem şamanist hem cahil puu..

Ben bazen Rab diyorum, bazen hey ama senin benimle sorunun ne ha? diyorum, daha sık Allah derim, Tanrı kelimesi ise en çok hoşuma giden sesleniş şeklidir, yarabbi az derim, ralblülalemin de diyorum ama tam bilmiyorum ne demek.​

tanrı zenginler için allah fakirler için yaratılmıştır.

Tanri kelimesi Turkce tengri sozcugunden gelir.

Allah ise uslamiyet oncesi donemde ay tanrisina verilen isimdir.

Musluman arkadaslar;
Sonuca bakarsak ikiside caiz degil ve gunahtir. O yuzden cok dusunmeyin, ikiside ayni kapiya cikiyor.

Tanrı kelimesi günahtır denince, aklıma; seni çok seviyorum deyip, gökyüzüne bakarak öpücük atan arkadaşım geliyor.

Xerath bey in yazısı dogruysa yer yerinden oynar yalnız?

Geri