ALLAH TÜRK ORDUSUNU KORUSUN.

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
33 filan değil daha fazla şehit var ,medya gizliyor hepsiniii.
tayyip bey misliyle ödetecekmişşş.pehhhhhh
Allah rahmet eylesin,çok üzücü.

@Run açıkçası türkiye’nin suriye’de işgalci konumunda olduğunu düşünmüyorum. malum terör örgütleri ülke sınırında at koşturup, güvenliğini tehdit ediyorsa ve bulundukları ülke bu konuda bir şey yapamıyorsa, devlet olarak aksiyon alman gerekir. fakat bu aksiyonları alırken, üstelik bir sınırötesi harekat düzenliyorken bu işin diplomatik arka planını da doğru hazırlamak gerekir, ki bugünkü sonuç mevcut hükümetin bu konuda yetersiz olduğunu gösteriyor.

ve @Lupe; söylediklerinin millet çıkarlarıyla ilgili olan kısmına katılıyorum fakat sosyal medyayla ilgili olan kısmına daha farklı bakıyorum. ilginçtir ki insanlar bugünkü şehit haberlerini yerel ya da ulusal medya aracılığıyla değil, sosyal medya aracılığıyla öğrendiler. twitter için konuşacak olursam; dün idlib’den konuyla ilgili haberler timeda akarken, ulusal yayın yapan haber kanallarının hepsinde x günde x sayıda rejim unsurunun nasıl etkisiz hale getirildiğine dair haber paylaşılıyordu. madem insanları sosyal medyadaki bilgi kirliliğine maruz bırakmak istemiyorsun, o zaman medyaya baskı uygulayıp haberleri istediğin gibi servis ettirmeyecek, açıklama için hatay valisi yerine daha yetkili bir ismi ekran karşısına çıkaracak ve vatandaşına konuyla ilgili doğru bilgileri aktaracaksın. birlik olunacaksa böyle olunur. sadece bu olay için söylemiyorum; hem bunu yapmayıp, hem de insanların sosyal medyaya erişimini kısıtlayarak haber alma özgürlüğünü elinden alırsan, devlet eliyle bilgi kirliliğine hizmet etmiş olursun ve doğal olarak insanlar da bugünkü gibi neye, kime inanacağını şaşırmış durumda olur.

@Enchanting başka ülkenin sınırları içersinde savaş halinde isen işgalci oluyorsun mantıken. Diğer söylediğin her şeye harfiyen katılıyorum. Suriye'nin terör örgütü saydığı ÖSO ile işbirliği yapıyorsun? ABD ve Rusya'nın taşeron işçiliğini yapıyorsun. Bölgedeki hakimiyet sende değil, talimatlar ile iş yapıyorsun. Durum böyleyken desteklemek bana mantıklı gelmiyor. Akılcı ve barışçıl bir politika olsa herkes destek olur.
Bir çok insan gibi ben de diyorum ki sınırlarımızı koruyalım, orada güvenliği sağlayalım yeterli. Üst düzey bir tehtid olmadığını hepimiz biliyoruz, bu kirli oyunun içinde olamama şansımız var, bunu neden kullanmıyoruz.
Onun dışında yanlış bir politikaya karşı çıkmak gerekir, yönetim de kimin olduğu önemli değil. Tezkereye evet diyen muhalefet de yönetenler kadar suçlu maalesef.

Şimdi de NATO ve ABD kapısına mı döndük?
Gerçi Rusya'dan medet umuyor gibiyiz, Rusya değil de rejim deyip duruyorlar her şeye.
Dış politikanın iflas ettiğini gözümüze sokmak için daha ne yapabilirler diye düşünmek istemiyorum, çünkü bir şekilde başarıyorlar.
Medya ile içerideki insanları etkiliyorlar, kandırıyorlar ve buna inanıyorlar. Söyleyen de inanıyor.
Her eleştiri de hain damgası yedi düşüncelerimiz, işte sözde vatanseverlerin eseri: İçeride Suriyeliler, dışarıda bataklık.

Ya bi sakin olun be.

türkiye ortada hiçbir sebep yokken gider suriye’ye girer, söylediğini anlarım @Run. biz henüz suriye’ye girmemişken olanları, atılan roketleri ve havan mermilerini de hatırlıyoruz. ha bunlar türkiye’yi suriye bataklığına çekmek için yapılmış olamaz mı? pek tabii olabilir, farklı bir konuda bunu da tartışabiliriz ama şu an bulunduğu konum itibariyle işgalci söylemi kabul edilebilir değil, biraz içiboş kalıyor.

bunun dışında diğer söylediklerin doğru. sadece “kirli oyunun içinde olamama şansımız var” cümlesine yukarıdaki sebeplerden ötürü katılmıyorum, çünkü hemen yanıbaşımızda onca şey olurken bizim sadece izleyici olmamız düşüncesi bana ironik geliyor.

Olay şu diye düşünüyorum;Türkiye'nin ve Suriye'nin aralarında 40 veya 60 km aralarında mesafe var.Tarafsız bölge.
Tarafsız bölgeyi kurmak için bundan önce ilk Operasyonu karada yaptık başarılı olduk. Masabaşına oturunca hava sahasının kontrolü bizim elimizde olması lazımdı.Ateşkes adı altında masaya oturunca onun kontrolünü Rusya'ya verdik.Ruslar ile birlikte devriyeye çıkmalar var bir diğeride o.

Hatalarımızdan birisi ise yapacağımız hamleyi yapmadan önce konuşuyor olmamız.Sınır kapılarını açarız.Boğazları kapatırız.Esad'a saldırırız.Biz bunu dillendirince diğer ülkeler karşı önlem alıyor.Senin hamlen boşa çıkıyor.

Örnek vermek gerekirse;Abd Irak savaşında girdi vurdu çıktı."Im sorry Kardeş" dedi alacağını aldı çıktı gitti.

Ayrıca altı üstü belli olmayan Arapları neden koruyoruz oda ayrı bir tartışma korusu.Türk falan değil.Arap arkanı döndüğünde seni saniyesinde satan bir ırk.Türklerden en çok nefret eden Irk Araplardır.

Ukrayna Türkiye için 2 gün yas ilan etti.

Şehzade Mustafa idam edilir.
Kanuni Sultan Süleyman ağlamaktan perişan olmuş vaziyettedir.

Rüstem Paşa "Hünkarım bu kadar helak etmeyiniz kendinizi." der.

Kanuni Sultan Süleyman:
"Konuş Rüstem konuş, ne devlet senin, ne evlat senin." diye cevap verir...

Twitter da gordum de guzel bir rivayetmis.

Sanırım bir miktar s400 daha almamiz gerekecek ve tabi doğalgaz arık iki değil dört kat pahalı olacak Avrupa'ya satilana göre. Para var huzur var

Başka ülkeyi ateşe atarsan, oradaki terör örgütlerini destekleyip iç savaş çıkarırsan yaktığın ateş seni de yakar. Hayatın kanunu bu eden bulur.. Bu açıdan garipsemiyorum ben bu olayı.. Burada suçlu olan tarafın Türkiye olduğunu da biliyorum ama yine de,

Tabii olan yine masum insanlara oldu ben ona üzüldüm.. İnsanlarımız askerlerimiz öldüler, ne için birinin saray sefası için.. Allah rahmet etsin..

Bence tek suçlu bu olayda başımızdaki hükümettir.

Başka ülkeyi ateşe atarsan, oradaki terör örgütlerini destekleyip iç savaş çıkarırsan yaktığın ateş seni de yakar. Hayatın kanunu bu eden bulur.. Bu açıdan garipsemiyorum ben bu olayı.. Burada suçlu olan tarafın Türkiye olduğunu da biliyorum ama yine de,

Tabii olan yine masum insanlara oldu ben ona üzüldüm.. İnsanlarımız askerlerimiz öldüler, ne için birinin saray sefası için.. Allah rahmet etsin..

Bence tek suçlu bu olayda başımızdaki hükümettir.
Daha önceleri Terör olaylarının Türkiye sınırları içinde olduğunu unutmuşsun. Günümüzde varmı Gar katliamları? Reina katliamları?

İzlemekle kalanı her yönünden vururlar. Şimdi sınır ötesinde vuruyoruz onları. Tüm korunmalarına rağmen. Ve vurmaya da devam edeceğiz.

Geri