Allah sevgisi mi allah korkusu mu?

Konu sahibi son olarak 80 gün önce görüldü
Allah'tan korkmak demek, Allah'ın yasakladığı haramlardan şiddetle çekinmek demektir. Korkunun nedeni cezadır. Sevgi ise sonsuzdur. Sizlerin görüşü nedir?

Sanırım inancı en doğrusu olacaktır. Herhangi bir tanrıya inancım yok lakin olsaydı onu sevmek ya da ondan korkmak istemezdim. Bazı cezalardan korktuğum için inandığımı ya da onu sevdiğim için inandığımı düşündürürdü bu durum bana. En temizi, sadece inanmak bence inananlar için.

Ben kedilere inanıyorum ve aşka!

-catshavestaff-

Sevgi korkudan daha güçlüdür, çünkü özden muhataplıktır.

cennet sevgisi
cehennem korkusu

Allah sınırsız sevgiyle kullarını sever ve bir çok ayette Allah çok bağışlayıcı çok affedici denilmektedir. Rabbimiz bu kadar çok kullarını sevmişken onları kötülükten korumak ve kendilerine zarar vermemeleri, haram olan fiillerden uzak durmaları için cehennemi yaratmıştır. Öyleyse sevgi diyoruz.

Samimi olduğunuzu düşünmüyorum. Beş duyunuzunla algilanmayan bir varlık nasıl sevilebilir? Ama işte cehennem korkusuna ehi ehi diye sempatiklik yapıyorsunuz. Ama ben korkmuyorum..

Bazilari gercekden "Yalancisiniz, hayattaki b.ktan seyleri gormemekte direnmeniz bosuna, cunku var onlar"
soylemi imparatoru. Modern don Quixote :)
Bana gelecek olursak son yillarda moda olan "her seye sevgi ile yaklasin" soylemlerini yapay ve itici bulmaktayim.
Korkmadigimi da belirtmeye gerek yok sanirim.

Olması gereken Allah sevgisi lakin olan Allah korkusu.
İnsanlar günahtan neden kaçıyor sizce? Çoğu korktuğu için., yanmaktan korktuğu için sadece.

Bütün dinler yalandır lakin manevi boşluğa düşeceğine bir dine tabii ol daha iyi yoksa hiçlik korkusu seni mahveder

Geri