Allah Korkusu

Konu sahibi son olarak 1013 gün önce görüldü
İnsanlar, inandıklarından korkmamalı.
Hiçbir sebep yok korkmak için, korkmayın.

-ölenler için üzülmeyin, yaşayanlar için üzülün. En çok da sevgisiz yaşayanlar için.-

a.d.

islam özelinde konuşmak gerekirse, "allah'tan korkun" ifadesi aslında yanlış çeviri. mesela hucurat 1 bazı meallerde böyle çevrilmiş. aslında kur'anda çeşitli yerlerde var olan ayetteki ifadenin, "allah'a olan duyarlılığınızın bilincinde olun", allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun" şeklindeki meali daha doğru yaptığım okumalara göre.yaratıcıya karşı gelmekten sakınmak, onun elçileriyle gönderdiği öğretiye uymamaktan kaçınmak gibi anlıyorum ben bunu.
ama evet, kitleleri yönetmekte genel olarak korku ve nefret, tüm coğrafyalarda kullanılmış.
korku, çok güçlü bir duygu gerçekten. özellikle gelişmemiş zihinler ya da bastırılmışları, bu duyguyla manipüle etmek daha kolay. o yüzden okuyup doğrusunu öğrenmek lazım......

inş manipüleyi doğru yazmışımdır

Son düzenleme:

Duydum ki gıybetimi yapmışsın, yüzüme söylemekten kaçmışsın. Benim gibi bir acizden korkmuş Allah'tan korkmamışsın.​

Mevlana

İnsan bu kadar aciz işte.

Insan sevdiğinin sevgisini kaybetmekten korkar _ yanlış hareket ve davranışlarından dolayı _ allah korkusu böyle bisey

Yüce Tanrım, bu kadar bağışlayıcı ve affedici isen neden korkutucu geliyorsun?
Cehennem korkusu mu bu acaba?

Haksız, hukuksuz şekilde davranmaktan kaçınmak, başkalarının hakkına göz koymaktan korkmak. En önemlisi; Siz bunlardan kaçınırken insanların sizi salak yerine koyması. Aldırış etmeden bu korkuyla hayatı idame ettirmeye çalışmak gittiği yere kadar. Ve en büyük karakter göstergelerinden bir tanesidir.

"Hayali güçlere veya geleneğin aktarmış olduğu bir takım gözle görünmez kuvvetlere karşı duyulan korkuya, bu korkunun kaynağı devlet olduğu zaman din adı verilir. Bir resmi kaynağa sahip olmadığı zaman ise bu korkuya boş inanç adı verilir."

İnsanlar bilmediği her şeyden korkar. Bildiklerine katlanabilir.

Ebeveynlerimiz ile Allah’ın benzerliği aynıdır.onların genç iken hayal ettiği mutlu ve huzurlu yuvasını süslemek için peydahlanırız.sonra büyüdükçe seni şekillendirmeye çalışırlar,dünyanın nasıl boktan bir yer olduğunu bildikleri için sürekli kural koyup senin iradeni gasp etmeye yeltenirler.Asıl olan şey hem yaratılışımızın hemde bize sebep olanlara karşı hiç bir görevimizin olmadığının bilincini kavrayabilmektir.çünkü ikiside irademizin dışında oluştu,bize bu dünyaya gelmek istermisin diye soran olmadı.o yüzden kimseye karşı bir mecburiyetiniz yoktur.ben bu dünyaya allahtan ondan bundan korkmak için gelmedim..

Allah korkusundan önce Allah sevgisine inanıyorum. Boyun eğdiğim yegane dost olarak Allah kutsalımdır.
Kalben itimatı ve ihlası kuluna değil yaratıcıma göstermek bana huzur veriyor. Şükür.

Akvaryumda bir balık gibiyiz. Tüm Dünya bizim sanıp gururlanırız. Sonra o dünyanın içine pisleriz. Sonra o dünya çekilmez bir hal alır ve acınırız. Ancak o sudan çıktığımızda ne kadar aciz olduğumuzu anlarız.

Geri