Allah"ın varlığı bilimle ispat edilebilir mi ?

Konu sahibi son olarak 798 gün önce görüldü
E tamam zaten bahsettiği şey agnostik argümanın kendisidir. Tanrının varlığının bilinemeyeceği iddiasına dayanır. Teistler ve ateistler arasındaki tartışmanın ürünü olarak “felsefede 3. Yol” şeklinde ortaya çıktı. Elemanın yaptığı şey bunu islamcı bir yorumla eğip bükmek sadece. “Biz Allah’ın varlığına %100 inanıyoruz ama işte fen bilimlerine göre şöyle böyle, ateistlere %99’da kanıtlasanız sonuçta imansız vs” deyip duruyor. Ateistlerle tartışırken bilmiyorsanız bilmiyorum deyin, yada Google’a bakın algoritması da tuhaf.

Hala bu tartışma konusu mu cidden jsdjdjfjfjff
Allah'ın varlığını tespit edemeyen bilim , ruhu da aklı da Ispat edemez aynı mantıkla yola çıktığında. Babannemin çok kullandığı lafı diyip gidiyorum djdjdj bir delil ile kırk âlimi yendim, kırık delil ile bir cahili yenemedim. Saygılar jddj

Hala bu tartışma konusu mu cidden jsdjdjfjfjff
Allah'ın varlığını tespit edemeyen bilim , ruhu da aklı da Ispat edemez aynı mantıkla yola çıktığında. Babannemin çok kullandığı lafı diyip gidiyorum djdjdj bir delil ile kırk âlimi yendim, kırık delil ile bir cahili yenemedim. Saygılar jddj
Bilimin Allah’ın varlığını ispat etmek gibi direkt bir misyonu yok. Çünkü bilimin en önemli iki parametresi olan deney ve gözlem ile bağdaşmıyor. Dinsel bağlamda “bilim şunu buldu, o halde bu tanrının delilidir” yorumundan öteye gidilemiyor zaten. İnanmanın bilimle alakası yoktur ama inançsızlığın vardır.

Sizin önünüze hep nurcularin said nursi şaķirtlerinin kediciklerin videolari çıkmış. Videonun onlarla alakası yok .izleyince anlayacaksınız

işte bu yüzden insanlık kendini yiyip bitiriyor, sen olmuş iki bin bilmem kaç bizim millet halen allah var mı yok mu, yahu millet aç aç dünya bitmiş, iklim krizi tarak kürek bir sürü saçma şey var, derdimiz halen din kültürü ve iman bilgisi, allah size akıl ihsan etsin güzel kardeşlerim.

edit: aptal filan demiyorum kimseye yanlış anlamayınız, daha önemli olduğunu düşündüğüm şeyleri tartışma konusunda akıl ihsan eylesin demek istedim.

İspatlansa zaten inanç olmaz

• Beğen
Tepkiler: ne
Tanrinin böyle bir şeye ihtiyacı yok bence ileride buna yol aralayacağı ihtimali de sıcak gelmiyor.
Islam perspektifinden bakarsak, Allah'ın varlığının ispat edilmesi imtihan felsefesi ile çelişir. Yaratıp, direkt kendini gösterip "bakın buradayım ve secde edin" durumu olacak olsa zaten çoktan olurdu gibi geliyor.
Senin 20 yıllık dostunumdur, sana bir şey söylerim ve beni tanıdığın süreçteki benle ilgili edindiğin veriler ışığında bana inanırsın, belki de inanmazsın. Sen de hayatta edindiğin tecrübelerle, mantıksal siklusunla, çeşitli bilim adamlarının,filozoflarin,teozoflarin vs düşünceleri ile inanır ya da inanmazsın. Belki dolunayda kına yakarsın, helvadan put yapar ona taparsın. Senin iç dünyanla alakalı bi süreç bu.Şu bi gerçek ki insan olarak,madde olarak,toprak olarak suya açız. Belki tanrıyla belki başka bir şeyle suya açsın. Suya hayatinda vermedikçe kuruyup yok olmaya mahkumsun .
Ben inanıyorum, bunun için de kendini küstahça kozmosun referans algısı ilan eden, en az üreticisi kadar aciz bilim tebliğlerine ihtiyacım yok

Tanrıyı ısrarla görmek istemek sevgili olmak için bunaltan bilinçsiz aşık gibi geliyor.Tanrı sizinle şuan buluşmak istemiyor arkadaşlar.Her gün gökyüzünde görseniz yazın otobüste sıcakta bunalırken yanınızdan Mercedes ile geçen zengine küfür etmeniz gibi bir sonuç ortaya çıkacak. :D

• Beğenmedim
Tepkiler: 0
Geri