Allah Dostu

A
  • Kullanıcı Aşka Sıfır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Yüce yaratıcının katında iyi bir yeri olan, Yüksek derecesi sebebiyle naz makâmında bulunan zatlara verilen isim.

Kuran'a göre böyle özel bir sınıf bulunmayıp, tüm müslümanlar Allah'ın veli kullarıdır. Dostluk derecesi değişse de Allah ile aranızda aracılık yapacak kimse bulunmamaktadır. O yüzden, evliya, şeyh gibi görünün din tüccarlarına karşı dikkatli olun. Böyle ortamlara günahkar diye girip müşrik olarak çıkan birçok tarikatçı biliyorum.

Evliya konusunda dikkatli davranmak lazım.. Özellikle karşındakinin Rahman evliyası mı yoksa Şeytan evliyası mı olduğunu anlamak için Kuran'ı iyi bilmek gerekiyor.

tasavvufi bir terim. nefsin aşamalarını birer birer aşıp en yükseğe çıkarak fenâfillah makamına erişen, yani hiçliğinin farkına varan kulların bulunduğu özel haller onları Allah'a daha yakın kılmış, bu sebepten "Allah dostu" olarak anılmışlardır.

Milleti soymak adına son zamanlarda kullanılan en modern sloganlardan biri

Allah dostu ne lan.Allahın dostu mu olur?sadece kendisine daha iyi biat eden, daha iyi kulluk yapan kulları olur

biz neyiz düşmanı mı
kankisi mi
neyiz

Ehtiyaci var ellaam. Dost olan yardım etsin :(
34c4f244436333c63831a86e71973184.jpg

Hm. Benden olmaz ya. Benden olsa olsa ayı postu olur :parti:​

Allah'ın sevilen kulları olur sadece zamanında yaşamış ve ölmüşler simdielr de olduğunu düşünmuyorum

Mesela rahmetli amcam... Salah'ın Liverpoolluların üzerinde bıraktığı etkinin aynısını bende bırakırdı, sempati uyandırırdı...

Benden şuvan olsa olsa Ayvalık Tostu olur.​

Kul alkışından önce Rab rızasını yalansız, riyasız vicdanında hissedenler.
Takva sahibi hal ehli.
Malayani lafazanlıktan gayri şükür zatları.

Her inanan, inancını yitirmediği sürece Allah'ın dostudur. Severim hepinizi yaratandan ötürü.

Geri