Allah bir şeyi umduruyorsa verecektir

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
umduran şeytan olmasın?
sen şimdi buna da "şeytanı da Allah yarattı, dolaylı da olsa aynı kapıya çıkıyor" dersin. : )

umduran şeytan olmasın?
sen şimdi buna da "şeytanı da Allah yarattı, dolaylı da olsa aynı kapıya çıkıyor" dersin. : )

Şeytan işin yalnızca vesvese kısmında ama onunla ilgili bir çıkarımda bulunmak zor değil (allah kulunu sınıyor)
Dersin geçer gider. Kötü yada iyi ne umuyorsan um hepsinin başlangıcı tanrıya çıkıyor. Alınan nefes bile onun emri ile alınıp veriliyor vs

Kendi kendime düşündüğüm kısımda şu;
Yani para biriktirip bisiklet almak ile rabbin ne alakası var mesela? Gerçi herşeye yorulabilecek bir konumda tanrı..
Para verip aldık desek (e işe girmen için kısmetini açtı) yahu aradım buldum desek (vesile olmasına o yardım etti)
Çok zengin olamasak bile onun parmağı vardır (rabbim azmayım diye nasip etmiyor belki parayı bulunca azıcam) zengin olursan (allah beni para ile imtihan ediyor)
İstediğimiz herşey ile ilişkilendirmemiz mümkün.. Onun parmağı olduğuna dair en ufak bir emare olmasada insanlar buna inanmaktan mutlu.
Bana garip geliyor olsada insanların dayanma gücüne yardımda bulunan bir doktrin.
Mesela en meşhuru şey "allah var gam yok"
Abi rica ediyorum şu konuyu hortlatmayın "allahını seven" hortlatmasın. Yazmadan duramıyorum asfkj

İnanç meselesi.

Fatıma anamızın eliyle deyip yoğurt mayalarsın Allah’ım tutsun dersin..Tutup tutması şans olsa da bir yerinden yine aksilik yaşayabilirsin.

Çay demli olur inşallah dersin serum çayı gibi çay yapmışsındır..

Kalpten getirdiğin inanç yanıltmıyor hiç, er ya da geç seni acı-tatlı bulup vuruyor.

• Beğen
Tepkiler: RK
Geri