Allah bir şeyi umduruyorsa verecektir

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hani mayemide bir yazlık umarsınız da onu verir mi bilmem lakin, daha genelgeçer şeyler umuyorsak ve bunun için çalışıp sebat ediyorsak, sanırım ki verecektir.

Vereceği şeyi kalbinde hissettirir önce evet

Zaten bu yuzden "inanmak istiyorlar". Ver allam ver , ama hic al allam al yok. Ibadet yok. Oyle iki inanalim bi cikis kapimiz olsun en azindan cehennemde bir sure yanip cennete girebiliriz.
Yok kalbe verir yok bilmem hissettirir.
Gazzedeki cocuklara neden hissettirmiyor bomba duseceginide kacamiyorlar acaba?
Eh sizin ihtiraslarinizi kabul eylemeye calismaktan vakit bulamiyor sanirim.

@Xasthur hep inandığımız degerlere inanmamamiz gerekiyormuş gibi postlar atiyorsun neden, mesela sen inanmiyorsun tamam saygiliyiz, sen niye bi cok mesajinda alayci takılıyorsun. Merak ediyorum.

@Xasthur hep inandığımız degerlere inanmamamiz gerekiyormuş gibi postlar atiyorsun neden, mesela sen inanmiyorsun tamam saygiliyiz, sen niye bi cok mesajinda alayci takılıyorsun. Merak ediyorum.
Alay etmiyorum aslinda. Yalnizca senin icin kritik bir konuda cok rahat kelimeler sarfettigim icin sinir oluyorsun. Inanip inanmamaniz gerektigini degil. Neden inanmadigimi soyluyorum. E tabi inanan insanlardanda ornek veriyorum. Peki sen neden kur-an dan yada baska bir hadisten tamda muslumanlar icin gerekli bir sey soyledigim yazilari gormuyorsun? Denk gelmiyorda olabilirsin tabi ama inanmamaniz bana bir sey katmaz.

Alay etmiyorum aslinda. Yalnizca senin icin kritik bir konuda cok rahat kelimeler sarfettigim icin sinir oluyorsun. Inanip inanmamaniz gerektigini degil. Neden inanmadigimi soyluyorum. E tabi inanan insanlardanda ornek veriyorum. Peki sen neden kur-an dan yada baska bir hadisten tamda muslumanlar icin gerekli bir sey soyledigim yazilari gormuyorsun? Denk gelmiyorda olabilirsin tabi ama inanmamaniz bana bir sey katmaz.

Ben yazdigin tüm yazıları görüyorum, bi cogu çelişkili bana göre.

Ayni seyleri farkli kaynaktan okumak gibi bişey.

Ben yazdigin tüm yazıları görüyorum, bi cogu çelişkili bana göre.

Ayni seyleri farkli kaynaktan okumak gibi bişey.
Ayrica benim inanmama saygi duyman imkansiz. Umursamiyor olman daha durust bir yaklasim olur. Koskoca kulliyatini reddeden birine nasil saygi duyarsin? Ona "umursamiyorum" diyelim. Ayrica;
Eh bazi ayni seyleri farkli kaynaklardan okumak gibi gelebilir.
Ama maide suresi 120 ayetten olusur dersem bunu sen bile inkar edemezsin.
Ornek verdigim seyde bu.
Yada ne biliyim kur-an ebubekir zamaninda kitap haline getirildi desem heralde celismezsin he?
Hatirladigin celiskili bir sey varsa soyle mesela "islam" ile ilgili...
Nedir mesela?

Bir şeyler ummayi, bir seyleri umursamayı bırakalı çok oldu. Akistayiz

Ayrica benim inanmama saygi duyman imkansiz. Umursamiyor olman daha durust bir yaklasim olur. Koskoca kulliyatini reddeden birine nasil saygi duyarsin? Ona "umursamiyorum" diyelim. Ayrica;
Eh bazi ayni seyleri farkli kaynaklardan okumak gibi gelebilir.
Ama maide suresi 120 ayetten olusur dersem bunu sen bile inkar edemezsin.
Ornek verdigim seyde bu.
Yada ne biliyim kur-an ebubekir zamaninda kitap haline getirildi desem heralde celismezsin he?
Hatirladigin celiskili bir sey varsa soyle mesela "islam" ile ilgili...
Nedir mesela?

Bunlar senin fikirlerin, benim saygi duyup duymamami kendine göre yorumlamissin.

Ben Allahin varligina inanan, Kur'an-ı kerimin her harfine inanan biriyim.

Sen sürekli o bu şu alimlerin, buhari, tirmizi gibi asli belli olsada bazi kesimin kabul etmedigi şeyleri sürekli tekrarliyorsun.

Kurani Kerim'de çelişen hic bir sey cok şükür okuyoruz. Çelişen daha evelde sana söyledim araplarin, emevilerin döneminde itaat ettirmek icin uyduklari hadisler.

Yoksa sende o hadislerin gercek olmadigibi benim gibi biliyorsun.
Her seferinde yem olarak bunu kullanıp konuyu farkli yöne cekiyorsun

Ateiste de, hristiyana da, museviye de saygimiz vardir, bunu bilemezsin .

Maso işin allaha kaldıysa vay halına..

Umut, vaat değildir.

Çabala, sabret, sonuç ne gelirse kabul et. Bu en iyi formül.

Bunlar senin fikirlerin, benim saygi duyup duymamami kendine göre yorumlamissin.

Ben Allahin varligina inanan, Kur'an-ı kerimin her harfine inanan biriyim.

Sen sürekli o bu şu alimlerin, buhari, tirmizi gibi asli belli olsada bazi kesimin kabul etmedigi şeyleri sürekli tekrarliyorsun.

Kurani Kerim'de çelişen hic bir sey cok şükür okuyoruz. Çelişen daha evelde sana söyledim araplarin, emevilerin döneminde itaat ettirmek icin uyduklari hadisler.

Yoksa sende o hadislerin gercek olmadigibi benim gibi biliyorsun.
Her seferinde yem olarak bunu kullanıp konuyu farkli yöne cekiyorsun

Ateiste de, hristiyana da, museviye de saygimiz vardir, bunu bilemezsin .
Ateiste , hristiyana ve museviye nasil bir saygi duyuyorsun ornegin?
Immm , ibadetine engel olmamak olabilir mesela. (E bi zahmet)

Eee , kutsal saydigi kitaba dil uzatmamak yada peygamberine karsi saygisizlik etmemek (Zaten o peygberlerde aslinda islami yaymak icin gelen peygamberlerdi diye bahsedilir islamda duymussundur)

Fakat adamin inandigi seyi tam olarak sende inkar ediyorsun.
Ornegin kitaplari degistirilmis yada (israilogullari lanetli kavim)
Musluman olmadiklari surece cennete girme ihtimalleri yok.
Buda bir hadisti sanirim..
Zaten adamin herseyi sana gore yanlis sana gore tahrip edilmis..
Diger saygi duydugunu soyledigin seylerde matah seyler degil.

He bana bir sey izah etme zorunlulugunda yok elbette.
Ama tekrar ediyorum. Senin icin cok degerli bir inanc ile ilgili "allah yok" demem bana saygi duymani saglayacak bir sey degil.
Tek diyebilecegin "allah hidayet versin" olur. Geri kalan saygi cercevesine din ile ilgili degilde aldigin terbiye ve kendini yetistirme zemininde degerlendirebiliriz.
Umarim su an yazmis oldugum bu yazida seni kiracak bir sey yazmamisimdir.
Ara sira ben de insan olabiliyorum.

Hayalini kurduğum hiç bir şey istediğim gibi olmadı sanırım bir yerde yanlış dua ettik yada eksik ibadet o kısım biraz karışık..

Ateiste , hristiyana ve museviye nasil bir saygi duyuyorsun ornegin?
Immm , ibadetine engel olmamak olabilir mesela.

Eee , kutsal saydigi kitaba dil uzatmamak yada peygamberine karsi saygisizlik etmemek (Zaten o peygberlerde aslinda islami yaymak icin gelen peygamberlerdi diye bahsedilir islamda duymussundur)

Fakat adamin inandigi seyi tam olarak sende inkar ediyorsun.
Ornegin kitaplari degistirilmis yada (israilogullari lanetli kavim)
Musluman olmadiklari surece cennete girme ihtimalleri yok.
Buda bir hadisti sanirim..
Zaten adamin herseyi sana gore yanlis sana gore tahrip edilmis..
Diger saygi duydugunu soyledigin seylerde matah seyler degil.

He bana bir sey izah etme zorunlulugunda yok elbette.
Ama tekrar ediyorum. Senin icin cok degerli bir inanc ile ilgili "allah yok" demem bana saygi duymani saglayacak bir sey degil.
Tek diyebilecegin "allah hidayet versin" olur. Geri kalan saygi cercevesine din ile ilgili degilde aldigin terbiye ve kendini yetistirme zemininde degerlendirebiliriz.
Umarim su an yazmis oldugum bu yazida seni kiracak bir sey yazmamisimdir.
Ara sira ben de insan olabiliyorum.

Benim inancima saygı duyana saygim her zaman sonsuz.

Ateist gördüm, orucuz diye su içmedi yanımızda. Çok basit bişey ama adi " saygi "

Hadislerle ilgili görüşümü de bi ust postta söyledim net bir ifade ile.

İslam adi altinda söylenenleri hadise degil kurana dayali konusmak gerekir.

Peygamber tebligcidir, bunun aksini söyleyen olmadi.

Kuranda Müslüman olmayanin cennete girmeyeceğine dair bir ibare okumadim, bilmiyorum.

Hadis uydurmalarinda vardir muhakak.

Hem niye olmasin? Uydururlar gayet.
Yine araplar değil mi illa arapca okuyavaksini dayatan? Kur'an'ın cok yerinde der ki ' akletmezmisin'
Baska hangi söze inanirsin.

Celisen ayetlerle gelirsen tartışabiliriz.

Hadislerle değil.

Hadis kökenlerinin nereden ne sebeple geldiğini arastirmalisin. Arap Emevileri dönemi hz. Muhammedden sonrasını özellikle.

Buhari dedigin hadis kaynaginda 1.5 m hadis görünüyor. Akla.mantiga sigan 1..2 tane var. Emevileri arastirinca diger taslar yerine oturuyor.

Pandemi döneminde maske satan fabrikalarin, yaptığı ürkütücü reklamlar GİBİ düşünmelisin.

Esrf, kirilmak gucenmek yok.. saygili olduktan sonra tartismacilar

Çok uzun uzun yazarak tartışmışsınız ama ya offf

belki şeytan umdurmuştur
uydurduna inanıyorsun

Katılıyorum.
bir şeyi istediysem korkusuzca bir şekilde rabbim nasip etti.
bir şekilde yalanı dolanı da Allah karşıma çıkartıyor. Şükür ki inancım sağlam bu açıdan da.

Geri