Allah aşkı neden yaratmış olabilir? herkesin aşkı vardır, kendi tecübenize göre fikri

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 596 gün önce görüldü

Allah aşkı neden yaratmış olabilir? herkesn aşk'ı vardır, kendi tecübenize göre fikri

• insanoğlu acıyı, bağlanmayı, gerçek mana da kulluğun neye benzemesi gerektiğini anlasın diye...

Kullanılan: 1 100.0%
  • insan sevginin çok şiddetisini bir süre olsun yaşasın ve nelere kadir olduğunu anlasın diye...

Kullanılan: 0 0.0%
  • insan acı çekerek dua ile Allah'a yönelsin diye...

• evlilik gibi ağır bir yükü kabul edebilsin diye...

• duygularıyla aklının-mantığının çatışmasını hayret ve dehşey içinde öğrensin diye...

• Kullanılan toplam oy
    1
Allah aşkı neden yaratmış olabilir? herkesn aşk'ı vardır, kendi tecübenize göre fikrinizi yazarsanız daha derinleşebilir.

Yorumları alalım inşALLAH

İlahi aşkı kavrayışta bir basamak olabilir; insan aşık olduğunda nefsini de boğmalı, kendini bir başkasına bırakıp adanmışlık içinde kendini aşabilmeli. İlahi aşkı kavramak ve anlamak da kendini aşmak, nefsinin ve egonun boyunduruğundan kurtulmakla mümkün sanırım. ruhun susuzluğu bir başka canla bir nebze olan diner, gerçek aşk hayata başka gözlerle bakmayı mümkün kılar ve oradan da daha yüce olana bir kapı açılır.

Konu disi mesajlarinizi Siliyorum anket bölümü tartismaya dönmesin , ayrica ayni fikirde olmayan yorumlari begenmek zorunda degil kimse. AMA saygi duymak zorunda.

Aşk, insanların üremesini meşrulaştıran ve ortaya soy ağacı çıkartmakta atılan ilk adımdır. Bu insanların kontrolünde olmayıp bazen şehvet ile karıştırıldığını görebiliriz.

Bence şıklardan daha farklı ve derin bir hikmeti vardır diye düşünüyorum.

Dünyaya güzel duygular da lazım belki ondandır.

İnsanı yarattığı bile tartışılıyorken aşkı yarattığını düşünmek saçma oluyor.

İlahi aşk bir hedefse kulun aşkı bahanedir.
Yaratılana aşk yaratandan ötürüdür.
İlmek ilmek duygunun örülmesi gerekir ki ördüreni anlatsın.

allah insanları yaratırken kalbi bu şekil tasarlamış ( <3 ) sonra bakmış kuru kuru kalp bedende duruyor hiç bi atraksiyon yok 2 ye bölmüş , her kalp diyer yarısını er yada geç bulsun diye ...

şaka lan şaka aşk diye bişi olsaydı forumda özelden asılmak herkeze asılmak gibi bişi olmazdı , hem allah neden kendisinden daha çok birini sevmenizi istesin , tutkuyu ve libidoyu meşrulaştırmak adına aşk diyor millet ve hernedense piyasa hep seks seviyor , saygı ve sevgiyi öğreninde önce sonra aşık olursunuz

bir annenin evladına olan aşkını bile gerçek manada anlayıp idrak edemediği insanlığın Allahın gerçek AŞK kavramını asla kavrayamayacağını düşünüyorum

bunu insanın insana olan kusurlarla dolu aşkıyla karıştırmayın bazı şeyler kördüğüm gibidir asla çözülemeyecek olan

Ben henüz aşkın varlığına inanıp inanmadığımı bilemiyorum. Karar verdiğimde bir şeyler karalarım belki. :)

Allah mı yaratmış? Hm. :nopsrn: Bunu bir düşüneyim o zaman. :şşkn:​

Geri