Alkole zam

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Temmuz ayı başında ÖTV ve KDV oranlarındaki artış sonrası üst üste zam gelen alkollü içkilere şimdi de maliyet zammı geldi.

sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, vodka çeşitleri yaklaşık yüzde 4 zamlanırken, rakıdaki zam oranının yüzde 3 ila yüzde 5 aralığında değiştiğini söyledi.

Son zamla 70’lik bir rakının fiyatı 569 TL’den 593 TL’ye; 100’lük rakının fiyatı ise 789 TL’den 829 TL’ye ulaştı.

Biraya zam yolda

Aybaş, rakı, votka, viski ve cin çeşitlerine gelen zammın maliyet zammı olduğunu söyledi ve ilerleyen günlerde bira çeşitlerine de benzer oranlarda zam geleceğine işaret etti.

Temmuz ayı başında alkollü içki ve sigaraya gelen yüzde 14,82’lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı, vatandaşa yansımaya başlamıştı.

ÖTV’deki artıştan sonra tüm alkollü içkilere yüzde 15 ila 25 aralığında zam gelmiş; bunu 10 Temmuz’dan sonra bir de KDV zammı izlemişti.

Kaynak

1688542817185-1662069875158-ddf.jpg

Havalimanında bir dönem rakının satış fiyatı 2 mark olarak aklımda kalmış, nereden nereye...

bira iki bucuk uc lira oldugunda aklimiz gitmisti simdi yuz lira olsa sasirmayiz
sayi cogaldikca pahalilik algimiz yok oluyo

Dün rüyamda san Pedroyu gördüm.
Hiç gitmedim ama şarkısını biliyorum

En son sigarada bir gruba yapılan 5 TL'lik zammın ardından alkole de zam geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından Mey grubu Yeni Rakı'ya zam geldiğini duyurdu.

Dündar ,sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mey gurubu yeni rakıya #ZamGeldi" ifadelerini kullandı.

Dündar'ın paylaştığı zamlı liste şöyle:

1696264995171-f-7-cd-blawea-aj-k-6-c.jpeg

Kaynak

Artık içemeyeceğiz de.

Zamdan yeni haberim oluyor benim torbacıda yapmış acaba 420₺ yazmıştı 70’lik cin’e

Zamları da artık şaşirmiş gibi haber yapmayın

Siz şaşirdiniz mi sahi

Rakı fiyatlarına zam: 100’lük, bin lira oldu

Tekel Bayileri Derneği, Mey Grubu içkilerine yüzde 35 zam geldiğini duyurdu.

Yeni yıl, zamları da beraberinde getirirken; sigaradan sonra rakıya da zam geldi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Mey alkol grubuna gelen zam oranının yüzde 35 olduğunu belirtti.

Böylece 35’lik rakı 429 lira, 70’lik 769 lira, 100’lük ise bin liraya yükseldi.

Kaynak

GDFNGz0X0AA6MNj

Geri