Alkarısı

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Albastı olarakta bilinen,dişi olarak sembolize edilen,Atlara olan tutkunluğu ve lohusalı kadınlara olan garezi ile ün salmış cindir.

Kendi bulunduğum sektörden anlatacak olursam;

Alkarısı geceleri ahıra gelip ata binermiş,giderkende bindiği atın yelesini örermiş ve öyle örermişki,düğüm olurmuş.Çözülemediğinden kesmek zorunda kalınırmış.

Evet işin garip tarafı böyle birşey var arkadaşlar, yani şöyle ; Gerçekten durduk yere atların yeleleri düğümlenerek örülüyor bazen ve örgüyü hiçbirşekilde çözemiyorsunuz.Ne veteriner hekimler nede atçılar tutarlı pek bir açıklama yapamıyor bu konuda.Kimisi sincap gelip örmüştür diyor,kimisi at yerde yuvarlanırken (artık nasıl bir yuvarlanmaysa) kendiliğinden olmuş diyor.Kimiside ciddi ciddi böyle bir cinin varlığına inanıyor.Hatta eski anadoludan bu yana,at boxlarının önüne çarpı işareti konur.Şuan modern ahırlarda dolaşırsanız at boxlarının önünde çarpı şeklinde çakılmış tahtalar görürsünüzki ,Alkarıyı korkutmak için yapılan bir gelenekmiş.

Yeni doğum yapmış kadınlara gelincede,Kadınlara çeşitli psikolojik işkence yaptığı rivayet edilir.Hatta başlarına kırmızı kurdele takmalarındaki amaçta alkarıyı korkutmaktır yani öyle bir alışkanlıktan gelmiştir.Benimde şahit olduğum bununla ilintili lohusa vakası olduğu gibi (meraklılara pm'den anlatabilirim) pek çok lohusa ve alkarı temalı vakalar, hikayeler bulunmaktadır.

Kimileri fazla abartsada,bazı hikayelerinde uydurma olduğuna düşünsemde var olduğunu düşünüdüğüm cindir ayrıca

bunları tutsakta ederlermiş eskiden ,
Ailemle alakalı bir anısı var bu yüzden bende inanıyorum

Pitre sektörünü merak ettim .. Bu konularda ilmin var mı ?

Ahh ah
Zamanında derslere girmeden önce hocalarla atlarin yelelerini incelerken "Gece ahirlarda dümdüzken nasıl bir kaçının yelesi kendi kendine düğüm şeklinde örülmüş?" Diye diye az şok olmazdik, 3,5 psikolojisiyle derse başlardik :T:

O örgülerden birine şahit oldum. Ertesi gün yarışı olan bir tayımızda sabahın erken saatlerinde farkedilmişti ve de fazlası ile huysuzdu startbox a da girmemişti. Böyle durumlarda sakinleştirici de fayda etmiyor ki güç artırıcı ilaç sayıldığından kullanımı yasak. Yalnız örgüler on numara insan eliyle yapılamayacak kadar müstesna şaşıp kalıyorsunuz.d

Geri