Alien & Dizi

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Noah Hawley, Yeni "Alien" Dizisinin Konusunu Anlattı!

Alien dizi oluyor!

Ridley Scott'ın imzasını attığı efsanevi film Alien dünyasını anlatan bir dizi geliyor. Dizinin showrunner'ı, Fargo ve Legion gibi harika yapımlardan tanıdığımız Noah Hawley olacak. Hawley, Vanity Fair'e verdiği röportajda Alien dizisinden bahsetti.

Ellen Ripley karakterinin hayatta kalma mücadelesiyle tanıdığımız ve sonrasında Ripley'nin kızının hikayesini anlatan oyunlarla devam eden Alien dünyasına bir dizi ekleniyor. FX'te yayınlanacak olan dizinin ilk duyurusu 2020 yılında yapılmıştı. Açıklamalara göre Ridley Scott da dizinin yapımcısı olacaktı. Böylelikle serinin 7. yapımı izleyici karşısına çıkmış olacak.

Noah Hawley, Alien dizisinde neler olup biteceği ile ilgili ipuçları vermeyi tercih etti. Yaratıcı isim şu sözleri sarf etti: "Alien hikayeleri hep tuzaktır. Hapishanede tuzak, uzay gemisinde tuzak... Bunu biraz açmak gerektiğini düşündüm ve eğer kontrol edemeyecek durumda olursan ne olurdu ile ilgilendim." Bu durumda dizi, klasik Alien yapımları gibi olmayabilir ve açık bir dünyada geçebilir gibi görünüyor.

Alien dizisinin prodüksiyonuna sonbahar aylarında başlanması planlanıyor. Noah Hawley şimdilik iki bölümünü kaleme aldı. Hawley'nin söylediklerine göre prodüksiyon öncesinin bu kadar uzun sürme nedeni, özel efektler üzerinde çok iyi çalışılıyor olması.

İzlemek isteyenler için Alien filmleri Amazon üzerinden ulaşılabiliyor...

5520331.jpg

Dizi mi ? ne diyeyim bilemedim,dizi fikri pek hoşuma gitmedi,bu film serisini iyi yapamadığınız zaman sonuçlarını gördük ( Alien Covenant ) ile seri film olarak bitme noktasına geldi.dizi fikri bana pek sıcak gelmedi.

Ridley Scott, FX Yapımı Yeni Alien Dizisi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Fargo ve Legion dizilerinin yaratıcısı Noah Hawley’in FX yapımı Alien dizisi hakkında açıklamalarda bulunan Ridley Scott, dizinin asla 1979 yapımı orijinal film kadar iyi olamayacağını söyledi.

Ridley Scott
, The Independent ile yaptığı röportajda Alien filmleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Scott, 2012 yapımı Prometheus ve 2017 yapımı Alien: Covenant filmleriyle seriyi canlandırmaya çalışsa da filmler gişede hayal kırıklığı yaratmıştı ve bu da serinin devamı ile ilgili soru işaretleri oluşturmuştu.

Neil Blomkamp‘in Alien 5 projesini de 2012 yapımı Prometheus filmiyle rekabet edeceğinden dolayı reddeden yönetmen için şu anda ufukta yeni bir Alien filmi görünmüyor.

Alien evreni filmlerle olmasa da, FX yapımı Alien isimli diziyle varlığını sürdürecek. Fargo ve Legion dizilerinin yaratıcısı Noah Hawley‘in üstlendiği projenin yapımcılığını Ridley Scott üstleniyor. Diziyle ilgili şu anda bildiklerimiz sınırlı olsa da Hawley son olarak dizinin Sigourney Weaver’ın canlandırdığı Ripley karakteri etrafında şekillenmeyeceğini ve dizinin dünyada geçeceğini söyledi.

Alien Dizisinin Yapımcılığını Ridley Scott Üstlenecek

Yapımcılığını üstlendiği yeni Alien dizisi için “Asla 1979 yapımı orijinal film kadar iyi olmayacak.” açıklamasında bulunan Ridley Scott, Prometheus ve Alien: Covenant filmlerinin başarısı hakkında da konuştu. “Prometheus filmi, xenomorph adı verilen yaratıklara fiziksel olarak filmde yer vermemesine rağmen 404 milyon dolar gibi bir hasılata ulaşmıştı.” sözlerini ekleyen Scott, stüdyonun filmi gişede başarısız bulması üzerine 2017 yapımı Alien: Covenant filminde xenomorph‘ları geri getirmişti. Buna rağmen film, dünya çapında 204 milyon dolar gibi bir gişe hasılatı elde etmişti. Hasılatın daha da düşmesi sebebiyle bir süreliğine Alien filmlerini rafa kaldıran yönetmen son olarak şu sözleri söyledi: “Elinizde bu kadar muhteşem bir yaratık olduğunda, zamanla eskiyor ve kararlarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor.”

Ridley Scott‘ın iki büyük filminden The Last Duel bu hafta 15 Ekim’de vizyona girerken, Adam Driver ve Lady Gaga‘yı başrollerine taşıyan House of Gucci ise 26 Kasım’da vizyona girecek.

Alien dizisi hakkında bildiklerimiz henüz oldukça sınırlı olsa da, dizinin 2023 yılında yayınlanması planlanıyor.

ridley scott'ın iki bölüm yönetmenliğini yaptığı ve prodüksiyonunda bulunduğu raised by wolves dizisi iyi başlamıştı ama aynı keyifte devam etmemişti. kendisi fikir üretmede, üretilen fikri işlemede, atmosfer oluşturmada, ister futuristik, ister dönem filmi, o ambiyansı seyirciye hissettirmede inanılmaz başarılı birisi. ancak hikaye anlatıcılığı kuvvetli değil. ya da şöyle söyleyeyim; iyi bir hikayeyi 2-3 saatlik bir filmde mükemmel işliyor ama 4-5 sezonluk diziler için aynı şey geçerli değil sanki. bunu biraz teknik direktörlüğe benzetiyorum. kulüp takımı yönetmekle milli takım yönetmek ayrı şeylerdir. birinde çok başarılı olan diğerinde olamayabilir.

benim merakla beklediğim iki projesi var; birincisi gladiator 2, ikincisi kitbag. gladyatör herkesin malumu bir film zaten ama kitbag, joaquin phoenix'in napolyon rolünde oynayacağı ve napolyon'un hayatının anlatılacağı bir film olacak. yani en iyi yaptığı işi yapacak, dönem filmi çekecek. üstelik sinematik olarak çok bakir kalmış bir dönemin filmini. efsane olacağını umuyorum.

ayrıca tüm bunları yapan adam şu an 85 yaşında. hala inanılmaz üretken. ben kalkıp çay almaya üşeniyorum an itibarıyla.

"Alien" Dizisi İçin Birden Fazla Sezon Planlandı

Noah Hawley, merakla beklenen "Alien" dizisinin uzun soluklu bir macera olacağını söyledi.

“Fargo” dizisinin yaratıcısı Noah Hawley'nin FX için hazırladığı yeni “Alien” dizisinin prodüksiyonu Tayland'da yeniden başladı. Yakın zamanda “Fargo” finalinden bahseden Hawley, bunun tek seferlik bir iş olmadığını ve planın birden fazla sezon yapmak olduğunu söylüyor.

"Prometheus" ve "Alien: Covenant"ı göz ardı edeceği açıklanan dizinin yıldızları arasında Timothy Olyphant, Essie Davis, Alex Lawther, Kit Young, David Rysdahl, Adarsh Gourav ve Sydney Chandler yer alıyor.

Hawley aynı zamanda orijinal Scott ve Cameron filmlerinin retro-fütüristik eski estetiğine de geri döneceğini belirtiyor ve Collider ile yaptığı yeni sohbette, dizinin nasıl başlayacağına ve sonunda nasıl biteceğine dair net bir yapı ve resme sahip olduğunu, "Legion" dizisi ile kıyaslayarak açıklıyor:

"Bir hikayeye anlam veren şeyin sonlar olduğunu düşünürüm, bu nedenle nereye gittiğine dair bir fikir sahibi olmadan asla bir hikayeye başlamamalısınız, çünkü o zaman gerçekten o anlamı onun içine inşa edebilirsiniz.

Legion'da üç perdelik bir yapıya sahiptim ve bunun üç sezon mu, beş sezon mu, ya da her ne olduğunu bilmiyordum, ama bir şekilde başlangıcın, ortanın ve sonun ne olduğunu biliyordum. Ve burada da benzer şekilde, arzularının sınırlı bir dizi değil, tekrar eden bir dizi olduğunu biliyordum ve heyecanımın bir yıldan diğerine arttığını görebildiğim bir fikrim vardı.

Hawley, FX'in güvenini kazandığını ve bu işi fazla uzatmamasından memnun olduklarını da ekliyor. Proje, 20th Century Studios'ta üzerinde çalışılan, Fede Alvarez'in yönettiği "Alien: Romulus" filminden tamamen ayrı olacak. Film gelecek yıl 14 Ağustos'ta gösterime girecek.

Yeni “Alien” Dizisi İlk “Alien” Filminin 30 Yıl Öncesinde Geçecek

Yeni “Alien” dizisinin hangi zaman diliminde geçeceği belli oldu. Noah Hawley imzalı yapım FX ve Hulu platformlarında yayınlanacak.

Yeni Alien dizisinin zaman dilimi ve yapıma dahil olan son oyuncular netleşti. Ridley Scott’ın Yaratık evreni genişlemeye devam ediyor.

Hayranlar son olarak Fede Álvarez’in yönettiği yeni Alien filmi Romulus’a gözlerini dikmişken aynı evreni paylaşan TV dizisinden de yeni detaylar gelmeyi sürdürüyor.

Usta yönetmen Ridley Scott, dizi macerasına yapımcı olarak katılırken projenin başında ise Fargo ve Legion ile tanınan Noah Hawley bulunuyor.

Şimdi ise dizinin zaman dilimi hakkında bazı kritik detaylar açıklandı. 1979 tarihli ilk Yaratık filmi 2122 yılında geçiyor. Aliens ondan 57 yıl sonraya, Alien 3 ise ikinin hemen sonrasına tarihleniyor. Ardından gelen maceralarda ise tarihler daha geniş aralıklara ev sahipliği yapıyor. Resurrection ile macera 202 yıl ileri sarılıyor. Prometheus tarih öncesi bir zamanda başlıyor. Covenant ise 2104’te geçiyor. Serinin son halkası olan Romulus’un ise ilk iki filmin arasına, 2142 yılına konumlandırıldığı biliniyor. Tüm bu kronoloji, Alien vs Predator filmlerini ve diğer yan ürünleri dışarıda tutarak ifade ediliyor.

Yeni Alien Dizisi Zaman Çizgisi Belli Oldu

Deadline’ın haberine göre yeni dizi ilk Alien’daki olaylardan yaklaşık 30 yıl önce geçecek. FX kanalının yöneticisi John Landgraf ise zaman dilimini THR’a, “Şu anda içinde bulunduğumuz yüzyılın sonlarına doğru… Bundan 70 küsur yıl sonra” sözleriyle tanımlıyor.

Bu tanımlama ise yeni dizinin 2090 yılında geçeceğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte dizinin Prometheus’un tartışmalı olaylarından herhangi birinin öncüsü olup olmayacağı henüz belli değil.

Dizi, Weyland-Yutani Corporation’ın yükselişine odaklanacak. O zamanlar yeni kurulmuş bir şirket ve henüz ileride dönüşeceği gibi kalpsiz bir şirket değil. Weyland-Yutani’nin halihazırda pek çok işte parmağı var, ancak özellikle android teknolojisine öncülük etme konusunda heyecanlı. Dizi, Ridley Scott’ın Prometheus ve Alien: Covenant’ta işlediği temaları izleyerek insanlık ve androidler arasındaki ilişkiyi daha da keşfetmeye hazırlamayı hedefliyor. Bunların dışında Hawley dizinin konusunu şimdilik gizli tutuyor.

Alien dizisinde Apple TV+’ın Sugar yapımında rol alan Sydney Chandler, “yetişkin bedenine sahip, ancak bir çocuğun beynine ve bilincine sahip bir karakter” olarak tanımlanan “meta-insan” Wendy’yi oynuyor. Wendy, Timothy Olyphant (Justified) tarafından canlandırılan Kirsch’e rehberlik edecek.

Prodüksiyon Başladı – Kadro Güncelleniyor

Çekimleri yeni başlayan yapımın oyuncu kadrosuna katılan son isim ise Foundation’da rol alan Sandra Yi Sencindiver oldu. Sencindiver, dizide Weyland-Yutani Corporation’ın kıdemli bir üyesi olarak yer alacak.

Dizi kadrosunda yer aldığı bilinen diğer oyuncular arasında Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis, Adarsh Gourav ve Kit Young da bulunuyor.

Alien dizisi 2025 yılı içerisinde FX ve Hulu üzerinden izleyicilerin karşısına çıkacak.

Alien-TV-Dizisi-Hangi-Yilda-Gececek-662x372.jpeg

Şöyle ailecek izleyebileceğimiz adam akıllı bir tv programı yok malesef:(

Noah Hawley’nin “Alien” Dizisinde Çekimler Tamamlandı

Alien dizisi için çekim aşaması sona erdi. FX imzalı yapım, ünlü bilimkurgu serisinin ilk macerasından 30 yıl öncesini ele alacak.

Alien dizisi prodüksiyon aşamasını Tayland’da 6 ay süren çekimlerin ardından tamamladı. Sydney Chandler sete veda mesajı yayınlarken görüntü yönetmeni Dana Gonzales de projenin sona ermesini kutladı.

Sinema dünyasında Yaratık’ın en yeni filmi Fede Álvarez imzasını taşıyan Romulus olacak. Ancak hayranların gözü bir yandan da FX kanalı için geliştirilen Alien dizisinde.

Ridley Scott’ın yapımcı koltuğunda yer aldığı dizinin yürütücülüğünü Fargo ve Legion ile kendisini ispatlayan Noah Hawley üstleniyor.

1979 tarihli ilk Yaratık filminden 30 yıl öncesini konu alacak dizi, 2090 senesinde yaşanacak olayları ele alıyor.

Dizi, Weyland-Yutani Corporation’ın başlangıç dönemlerine ışık tutacak. O dönemde henüz yeni kurulan bir şirket olan Weyland-Yutani, gelecekteki acımasız yapısına daha dönüşmemiş olacak. Şirket, birçok alanda faaliyet göstermekte olup özellikle android teknolojisinde öncü olma konusunda büyük bir heves taşıyor. Yapım, Ridley Scott’ın Prometheus ve Alien: Covenant filmlerinde ele aldığı temaları takip ederek insanlık ve androidler arasındaki ilişkiyi daha derinlemesine incelemeyi amaçlıyor.

Alien Dizisi Çekim Aşamasını Noktaladı: Prömiyer Geri Sayımı Başladı

Tayland’da 6 ay süren çekimlerin ardından, FX ve Noah Hawley’nin Alien dizisinin prodüksiyonu sona erdi. Dizinin başrol oyuncusu Sydney Chandler çekimlerin tamamlandığı haberini sosyal medyada paylaştı.

“Elveda Bangkok. Benchakitti. Lumphini. Krabi. Pathum Wan. China Town. Onsen. Ve güzel Ole Kinokuniya… Elveda sabah 4’te karşılamalar. Bangkok trafiği. Gece geç saatlerde motosikletler. Manik kahkahalar. Ve saf yaratıcı adrenalin… Elveda Kwai Nehri. Kertenkeleler. Mavi kuşların en mavisi. Büyük balıkçıllar. Kızıl güneşler. Yıldırımlar. Orman yürüyüşleri. Uzaylılarla karşılaşmalar… ve mangolu pirinç. Tayland’a ve bu destansı yolculuktaki herkese, bana gerçekten neyden yapıldığımı öğrettikleri için teşekkür ederim.”

Dizinin görüntü yönetmeni Dana Gonzales de yapımın sona ermesi nedeniyle bir gönderi yayınladı.

“15 aylık prodüksiyon ve yıllar süren geliştirme sürecinin ardından Alien 1. sezon çekimleri sona erdi. Tayland, sevgisi ve enerjisiyle beni sonsuza dek değiştirdi. Dünyanın bu muhteşem ülkenin neler yarattığını görmesi için sabırsızlanıyorum.”

Ayrıca dizinin kapanış partisinden paylaşılan fotoğraflarda, yapımın logosu da gözler önüne serildi.

Henüz tam adı bilinmeyen dizinin çekim sürecinde Alien: Prodigy veya Alien: Neverland adlarıyla anıldığı öne sürülüyor.

Dizi 2025 yılı içerisinde FX ve Hulu kanalları üzerinden hayranların beğenisine sunulacak.

1721200612621.png

Xenomorph Dünya’ya Adım Atıyor – Alien: Earth Dizisinden Fragman Yayınlandı

Alien: Earth dizisi için yeni fragman Dünya Alien Günü’nde yayınlandı. Popüler bilimkurgu serisi, ilk TV macerası ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Alien: Earth dizisi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. FX kanalı, 26 Nisan Alien Günü’nde beklenen TV macerası için yeni bir fragman paylaştı.

Bu yaz yayınlanması planlanan yapım, Yaratık evrenine hem yeni bir soluk hem de büyük bir tehdit getiriyor. Sydney Chandler’ın (Sugar) başrolünde olduğu dizi, serinin geleneksel kadın başrol geleneğini sürdürüyor ve insanlık tarihinin en ölümcül düşmanlarına karşı verilen mücadeleyi ekrana taşıyor.

Yapımdan yayınlanan yeni fragmanda, terk edilmiş bir uzay gemisinin kargo bölümüne kısa bir yolculuk yapılıyor. Aydınlatılmış kafeslerde tutsak edilen çeşitli yaratıkların siluetleri beliriyor. Anlatıcı ses, geminin “evrenin en karanlık köşelerinden getirilen, her biri farklı ve ölümcül beş yaşam formunu” taşıdığını açıklıyor.

Yaratıklar kafeslerinin içinde huzursuzca hareket ederken kamera bir köşeye odaklanıyor ve aniden bir Xenomorph’un kameraya doğru hızla saldırdığı sahneyle sekans sona eriyor.

Alien: Earth Dizisi Serinin Köklerine Işık Tutacak

Alien: Earth, iki büyük yenilikle Alien serisine tarihi bir adım atıyor. İlk kez bir Alien yapımı live-action formatında televizyon ekranlarına taşınıyor ve hikâye doğrudan Dünya üzerinde geçiyor.

Dizinin yaratıcısı, yönetmeni ve senaristi Noah Hawley, bu proje ile beklentileri oldukça yükseltiyor. Hawley daha önce FX’in antoloji dizisi Fargo ve Marvel dizisi Legion gibi başarılı projelere imza atmıştı.

Alien: Earth Dizisi Konusu ve Kadrosu ile Dikkat Çekiyor

2120 yılında geçen Alien: Earth dizisi Prodigy, Weyland-Yutani, Lynch, Dynamic ve Threshold adlı beş şirketin ulusların kaderini elinde tuttuğu karanlık bir geleceği tasvir ediyor.

Gizemli bir uzay gemisinin Dünya’ya düşmesi sonrası yaşanan kaos dolu olaylara odaklanan yapımda genç bir kadın (Sydney Chandler), bir grup askeri kurtarma operasyonuna liderlik etmek üzere enkaz alanına gönderiliyor. Ancak ekip beklediklerinden çok farklı bir yaşam formu ile karşılaşıyor ve kısa sürede insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük tehditle yüzleşmek zorunda kalıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Chandler’a eşlik eden isimler arasında ayrıca Timothy Olyphant, Essie Davis, Alex Lawther, Babou Ceesay, Samuel Blenkin, Jonathan Ajayi, Moe Bar-El, David Rysdahl ve Adrian Edmondson yer alıyor.

Xenomorph’un Doğuşunu Gösteren Özel Klip Yayınlandı

Alien Günü kapsamında paylaşılan poster ve fragmanın yanı sıra, Xenomorph’un doğuşunu gözler önüne seren özel bir klip de paylaşıldı.

Alien: Earth dizisi 2025 yazında Hulu üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak. Yapım Türkiye’de Disney Plus üzerinden izlenebilecek.

1745815873922.png

Keşke film olarak kalsaydı. Neyse bakacağız bakalım saracak mı?
bence de,ama son iki film hayal kırıklığı olmuştu,daha sonra Prey ve Alien Romulus'la işleri düzeltince birde diziye başladılar.bende dizi taraftarı değilim ama bakalım,umarım uzun bir seri olmaz kısa keserler.

fragmanı beğendim, güzel olacak gibi.

Yani sigourney weaver olmadan bir alien dusunemesemde , izlemeyi dusunuyorum. Bu zamana kadar beni sasirtmadi diger yapimlar.
Izleyip gorecegiz. Sagol ilahi kalpcim.

ilk sezonu izledim,elbette filmlere göre değişik bir bakış olmuş,yapay zeka çok ön planda,amerikan sineması yine bize gelecekte neler olacağıyla ilgili planları gösteriyor.açıkçası deli gibi beğenmedim fena olmamakla beraber bana biraz vasat geldi.

Geri