Ali Haydar Bengi Hakkında Bilgi

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
Ali Haydar Bengi Hakkında Bilgi

Ali Haydar Bengi Hakkında

Ali Haydar Bengi

Güzel ahlaklı bir şehit

Güzel ahlakı ve yaşantısıyla herkes tarafından sevilen Diyarbakır’ın kanaat önderlerinden Ali Haydar Bengi, son yıllardaki ilmi çalışmalarında ve verdiği derslerinde, dinin doğru anlaşılması, Müslümanlar arasında birliğin sağlanması ve Kudüs’ün özgürleştirilmesi konularına önem verdi.

Ali Haydar Bengi 11 Eylül 1971 yılında Diyarbakır’da doğdu. El-Ezher İslam ve Arap Dili Araştırmaları Fakültesi’ni 1997 yılında başarıyla bitirdi. Güzel ahlakı ve yaşantısıyla herkes tarafından sevilen Diyarbakır’ın kanaat önderlerinden Bengi, son yıllardaki ilmi çalışmalarında ve verdiği derslerinde, dinin doğru anlaşılması, Müslümanlar arasında birliğin sağlanması ve Kudüs’ün özgürleştirilmesi konularına önem verdi. Başkanı olduğu Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) çatısı altında çalışmalarda bulundu.

Ali Haydar Bengi’nin Mehanur, Semanur, Senanur ve Muhammed Mustafa isminde dört çocuğu var. Üç yılı aşkın bir süredir abluka altında yaşayan Gazze’ye yardım götürmek için hazırlanan filoya katılmak için başvuruda bulunan Ali Haydar Bengi, buradaki formda yardımcı olabileceği alanları tercümanlık ve iletişim olarak belirtmişti. Bengi, 31 Mayıs 2010 günü İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda şehit oldu.

Ali Haydar Bengi Bilgi Evi

İHH İnsani Yardım Vakfı hayırseverlerin desteği ile Diyarbakır’da gençlerin eğitimine katkıda bulunacak bir bilgi evi projesi hayata geçirecektir. Toplamda 120 öğrencinin eğitim göreceği merkezde 64 öğrenciye yurt imkânı da sağlanacaktır.

PROJE BİLGİSİ

Mavi Marmara gemisinde İsrail saldırısı sonucu şehit olan Ali Haydar Bengi anısına bir bilgi evi yapılması planlanmaktadır. 64’ü yatılı olmak üzere toplamda 120 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilecek olan merkez bodrum, giriş, birinci, ikinci, üçüncü ve çatı arası katlarından oluşacaktır.

Binanın bodrum katında bilgisayar odası, kiler, kazan dairesi, spor salonu, hizmetli odası, depo ve tuvaletler; giriş katında idari odalar, 30’ar öğrenci kapasiteli 2 adet derslik, revir ve tuvaletler bulunacaktır.

Birinci katta 30’ar öğrenci kapasiteli 2 adet derslik, öğretmenler odası, kütüphane, hizmetli odası, mescit ve abdesthane; ikinci ve üçüncü katlarında toplam 64 öğrenci kapasiteli 8’er adet yurt odası, belletmen odası, çamaşır-ütü odası, banyo ve tuvaletler; çatı arası katında ise mutfak ve yemekhane bulunacaktır.

Yurt odaları uluslararası standartlara uygun olarak her odada dört öğrenci kalacak şekilde tasarlanmıştır. Yurt binasında öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra sosyal yönlerinin geliştirilmesine yönelik aktiviteler de yer alacaktır.

PROJE UYGULAMA SÜRECİ VE SÜRESİ

Projenin fon bulunmasının ardından bir yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Proje İHH tarafından hazırlanıp yürütülecektir.

PROJE MALİYETİ

2.800 m2 alan üzerine yapılacak kültür merkezinin inşa maliyeti 650.000 (altıyüzellibin) avro, binanın tefrişat maliyeti ise 200.000 (ikiyüzbin) avrodur. Binanın arsa hariç toplam maliyeti 850.000 (sekizyüzellibin) avrodur.

Geri