Ali Babacan

Konu sahibi son olarak 1013 gün önce görüldü
Türk politikacı, ekonomist ve mühendis. Demokrasi ve Atılım Partisinin kurucusu ve genel başkanıdır. 2002-2015 yılları arasında 13 yıl Türkiye dışişleri ve ekonomi bakanlığı yapmış olan Babacan, Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23., 24. ve 26. dönem Ankara milletvekilliği yapmıştır.

Bu ülkeye okumuş adam fazla Meral gibi düz lise mezunları lazım

meral hanımın düz lise mezunu olduğunu düşünmek için yoldan rastgele bir meral çevirmek lazım o ayrı da okumuş adam sevicilik yapmayalım... 20 yıldır lise mezununu destekleyen kim ki acaba?

Bu ülkeye okumuş adam fazla Meral gibi düz lise mezunları lazım
1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesini tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1979 ve 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesinde araştırma görevlisi oldu.

Bakim utandın mı?!

1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesini tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1979 ve 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesinde araştırma görevlisi oldu.

Bakim utandın mı?!
Lafın gelişi dedim onu ben utanması gerekenler Babacan a laf edenlerdir

Eğitimi ve kariyeri
4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da doğdu. Ailesi aslen Şereflikoçhisar ilçesine bağlı Değirmenyolu köyündendir. 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun oldu (4.00 üzerinden 4.00 ortalama)
..

Babacan'ın eğitim hayatı Meral den daha parlak

beğendiğim bir siyasetçi, parti kurduğu sıralarda dahil olmayı düşünmüştüm fakat apolitik kalmayı tercih ettim. ülkenin idaresine en çok yakıştırdığım kişi, seçilebileceğine inancım az ama yine de umut veriyor.
bir aksilik olmazsa kendisine rey vereceğim keza bugüne dek rey verdiğim hiç kimse seçim kazanamadı.

meral hanımdan da çok umutluydum hem rey verdim hem de bağış yaptım ama umduğum gibi olmadı.

Hatalara karşı; hatayı 2009'da gördüm ama 10 sene sonra istifa ettim, gibi bir bakış açısı olan siyasal İslâmcı, eski Akp Bakanı.

Geri