Ali Ağaoğlu

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
örnek bir aile hayatı yaşayan adam. linkteki röportaja şöyle bir göz gezdirdim ve bu adamın kimle evli olduğunu, kimden çocuk sahibi olduğunu, kimle de gecelerde gezdiğini çözemedim. hele röportajda hayat arkadaşı ayten hanım'ın verdiği cevap ise tek kelimeyle koca bir komedi :

* ayten hanım, ali bey’de sizi ne çekti?

allah vergisi, doğal bir sempatisi var.

biz de yedik ayten hanım!

Ali ağaoğlu denince aklıma hep para geliyor abi..

biraz da bize versin mezara mı götürecek

Amcası komşum, şirin bir insan. Bizim evimiz ondan daha güzel. Bu konuda tartışmam. Bay.

zenginin parası çenemi yormasın

İktidar yalakası...Hiç sevmem.Halkı soyup soğana çevirdiler yahu!

Para için insanların hayatını tehlikeye atmakta yada öldürmekte bir beis görmediğini söyleyen şahıs. Bkz:

"1970'li yıllarda İstanbul'un Anadolu yakasında yapılan yapıların büyük bir kısmına inşaat malzemesini ben sattım. Kumları Marmara Denizi'nden demirleri hurdadan çektik. O zamanın şartlarında en iyi malzeme buydu. Sadece biz değil tüm firmalar aynı şeyi yapıyordu. Deprem olursa İstanbul'a ordu bile giremez, ölen şanslıdır"
Düşünün ki bir ülkede bir inşaat firması sahibi açıkça suç işlediğini itiraf ediyor. Ama ne yargı ne de herhangi bir hükümet kurumu harekete geçiyor... Bu da işin başka bir acı tarafı...

Hükümet-sermaye-rant ilişkisinin en açık hali bu olsa gerek...

1970 yılında bu ülkede deprem yönetmeliği yoktu ee doğal olarak o yıllarda yapılan her bina depreme görede yapılmadı. o arada yapılan her binada sadece aşınma dikkate alınıyordu. yönetmelik 2007 yılında anca hazırlanabildi. o yüzden eski yapıları yapanlar yargılanamıyor ve millet bu kadar rahat konuşabiliyor. o zamanki şartlara göre yaptığı suç değil. bunuda hatırlatıyım da. isteseler de ceza veremezler o yıl için bunu da bilin bari.

Oflu adam ne bekliyorsunuz onlara dinden önce para geldi [emoji23] [emoji23]

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri