Alevilik

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 582 gün önce görüldü
Zor günlerimde yanımda olan yardımlarını asla esirgemeyen.İnsan dostu topluluk.Aradan 7 yıl geçmesine karşılık sokakta görsem gidip boynuna sarılacağım çay içeceğim kişiler.

Ben...

0OC5Sd.jpg

Alevi bir kız arkadaşım oldu zamanında. Bana nedense durduk yere ikide bir iri kollu erkeklerden çok hoşlanırım derdi. Neden yani? Gücü mü sembolize ediyor acaba zihin dünyasında?

atatürk devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz , türkiye'mizin çağdaş yüzü, sevgi ve barış felsefesiyle yoğurulmuş biz aleviler hosgorunun baskentiyiz

gururluyum

İyiki ALEVİ`yim

Ezen onlar ezilen biz Kerbela'da kesilen biz Çorum, Sivas, Maraş, Gazi, fetfalarla vurulan biz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Normal insan işte. Ha sünni ha alevi ne farkeder. Krem peynire inansa ne olacak? İyi ki değilim demek ne kadar abesse iyi ki demek o kadar abes.

Kimsenin inancını sorgulamak kimseye düşmez.
Hepimiz insanız. Her insanın iyisi kötüsü vardır . dili , dini , ırkı , meshebi farketmez. Sizde türünüzün iyisi olun. Gerisine karışmayın.
Kendisine edep yüklenen kimsenin kötülükleri azalır.
Hz.Ali

Alevi değilim ama dünyada ne kadar müslümanlık adı altında terör estiren topluluk varsa tek ilişkisi olmayan onlar sanırım. Kendi hallerinde hepsi.

"Beni seven Ali'yi sevsin; Ali'ye düşmanlık yapan bana düşmanlık yapmış olur; bana düşmanlık yapan Allah'a düşmanlık yapmış olur ve Allah'a düşmanlık yapanı da Allah cehenneme sokar."
Hz. Muhammed
Hz. Ali'yi de severiz. Onu sevenleri de severiz.

Bu dönemde bile kapıları işaretleniyor. Destekliyorum, Alevilerin kapılarını işaretleyin insanlık arayan işaretli evlerin kapısını çalsın.

Alevi bir sürü arkadaşım var
çok iyi insanlar ve çok seviyorum yardıma mı ihtiyacın var hemen koşarlar.
ben zaten dini,ırkı,mezhebi sorguluyanları anlamıyorum.

Anne tarafım alevi.Daima teyzemlerle oldugumuz için alevi kültürüyle iç içe büyüdük.
Alevilerin insan sevgisi,insana saygısı bambaşka.Güvendiğim en yakın arkadaşlarım da hep alevi oldu.Alevi insanlarından kimseye kolay kolay zarar gelmez.Ki ben de aleviyim bir bakıma.
Mezhepler ayrılığına karşı olmama rağmen alevi kültürü birçok açıdan zengin desenlere sahip.
Bu arada Alevi hazımsızlığı tarihten günümüze miras kalan en büyük haksızlıktı.

İnancı siyasete alet etmeyen, Kabe'yi insanda arayan, hala bir görülen ve Hakkari gasp edilen, yıllardır asimilasyona uğrayan ve direnen, demokrasiyi ve laikliği savunan, ülkemizde bir vali ve kaymakam dahi neredeyse hiç olamayan,...... Cumhuriyet'in temel taşları olan ama asla o Cumhuriyetten faydalanamayan Turkiye Cumhuriyeti vatandaşları.

İnancı siyasete alet etmeyen, Kabe'yi insanda arayan, hala bir görülen ve Hakkari gasp edilen, yıllardır asimilasyona uğrayan ve direnen, demokrasiyi ve laikliği savunan, ülkemizde bir vali ve kaymakam dahi neredeyse hiç olamayan,...... Cumhuriyet'in temel taşları olan ama asla o Cumhuriyetten faydalanamayan Turkiye Cumhuriyeti vatandaşları.
İnancı siyasete alet etmeyen, Kabe'yi insanda arayan, hala hor görülen ve hakları gasp edilen, yıllardır asimilasyona uğrayan ve direnen, demokrasiyi ve laikliği savunan, ülkemizde bir vali ve kaymakam dahi neredeyse hiç olamayan,...... Cumhuriyet'in temel taşları olan ama asla o Cumhuriyetten faydalanamayan Turkiye Cumhuriyeti vatandaşları.

İlk yorumumu düzeltemediğim için tekrar alıntı yapıp düzeltme yaptım.

Geri