Alevilerin sünnilere kız vermemesi (ama sunni kız alması)

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Şimdi şöyle birşey var .Aleviliğin tarihinin iyi bilinmesi lazım
Kimdir alevi soyları kime dayanır. Alevi demek Hz.Ali'nin soyunda olanlara denir .Peki H.z Ali kimdir peygamber efendimizin damadidir.
Yanı iki mahallenin iktidar kavgası diyelim buna
Ancak kız alıp verme olayı tabiki bu yöre yöre bölge bölge değişiyor. Alevilerin yoğun olduğu yerler Tunceli malatya çorum tokat amasya yozgat sivas adana ağrı kars gibi yerlerdir. Ayrıca alevlerin en katı en sert en yobaz memleketi ise ardahan kars ağrı gibi bölgelerdir.
Aleviler oruç tutarmi evet tutar 12 imamlar orucunu tutarız bu sene nasip olursa 30 temmuzda tutacağız.
Nedir bu oruç et yemeyiz su içmeyiz pilav yemeyiz bu 12 gün zarfında banyo yapmayız eşimizle yani hanımımızla yakınlık kurmayız.
Alevilik anlayışı farkıdır .Kız alıp verme olayına gelince benim abimin hanimi sünni idi. Hatta ben o do2mlerde yengemin babasının evine gider yemek vs yerdim.yok yemek yemezler yok evlerine girmezler yok alkolik bunlar boa beleş altı boş kelimeler bugün ankara gece alemini işleten kişiler çoğundan fazla sünni neymiş efendim ben sunniyim alkol içmem ama satarım.o tabir yanlış
Ayrıca merak eden arkadaşların aleviler neden tavşan eti yemez
Yada kur-an da kan yemek haramdır sözüne istisnaden yemedikleri bilinir .
Kız alirizda veririZde

aleviler için sebebi, ne kadar kaynatılırsa kaynatılsın, kanı gitmek bilmeyen tavşan etinin, kuran-ı kerim tarafından bakara/173, maide/3, nahl/115 ayetlerin deki "kan yemek haramdır" emri ile kesin bir dille yasaklanmış olmasıdır.

Coooook problem yapan aleviye kiz vermiyor doguluya da vermiyor Sanki cocugu kraliyet ailesinden insan degilmis gibi

O eskidenmiş şimdi hem kız alınıyor hem de veriliyor

O eskidenmiş şimdi hem kız alınıyor hem de veriliyor
Hakan abi yobaz kesim her yerde var. Hâlâ devam eden yerler var yani karsi olan. Cok sukur bizim asiret icerisinde yok(aile cok genis asiret gibi). Hatta yanlis hatirlamiyorsam 3 veya 4 kapali gelin var aile icinde genel olarak. Hicbir sorun yok. Suan Sakarya Adapazarina nisanli kuzenim var mesela. Bu yaz evlenecekler. Onun disinda Kayseri, Adana, İzmir, Ankara illerinde olan kuzenlerim var oralara evli. Ama genel olarak sorun su; evlenip erkek tarafinin zorla bizim kizi kapatmaya calismalari ki daha bugun @yoSun'a anlattim. Teyzemin kizini Amcalari az daha öldüreceklerdi de babasi kacirdi. Sebep ise kapanmayi kabul etmesi(mecbur kaldi). Baska sehire tasindilar da daha rahatlar suan. Zaten o gunden sonra kiz baba evine amcalari yuzunden hic gelemedi. Esini de olduresiye dovmusler. Aslinda karsi cikan fazla yokta evlendikten sonra zorla sacini basini kapattirmak, sorun bu.

Hakan abi yobaz kesim her yerde var. Hâlâ devam eden yerler var yani karsi olan. Cok sukur bizim asiret icerisinde yok(aile cok genis asiret gibi). Hatta yanlis hatirlamiyorsam 3 veya 4 kapali gelin var aile icinde genel olarak. Hicbir sorun yok. Suan Sakarya Adapazarina nisanli kuzenim var mesela. Bu yaz evlenecekler. Onun disinda Kayseri, Adana, İzmir, Ankara illerinde olan kuzenlerim var oralara evli. Ama genel olarak sorun su; evlenip erkek tarafinin zorla bizim kizi kapatmaya calismalari ki daha bugun @yoSun'a anlattim. Teyzemin kizini Amcalari az daha öldüreceklerdi de babasi kacirdi. Sebep ise kapanmayi kabul etmesi(mecbur kaldi). Baska sehire tasindilar da daha rahatlar suan. Zaten o gunden sonra kiz baba evine amcalari yuzunden hic gelemedi. Esini de olduresiye dovmusler. Aslinda karsi cikan fazla yokta evlendikten sonra zorla sacini basini kapattirmak, sorun bu.
Yobaz her yerde yobaz, bizim Sivas bölgesinde pek yok çünkü anlattığın gibi olaylar. Ondan dedim hem alma hem verme var diye.

Alevi sünni ocu bucu diye bi şey yok birader yok. Sonradan uydurulmuş şeyler bunlar. Aynı Allah’a inanmıyor musunuz siz? Aynı Allah’ın her “mezhepe” ayrı emirleri mi var? Aynı Allah adam mı kayırıyor? Neyin çekişmesi, davası, almazı, vermezi bu? Aklım almıyor bu kadar sığ olmamalısınız. Her şeyin ırkçılığı var insanoğlunda hamdolsun. Hayatı bu kadar zorlaştırmanın ne manası var ya? Usul usul yaşa meşrebine göre, hikayeye finali bas git işte.

Alevi sünni ocu bucu diye bi şey yok birader yok. Sonradan uydurulmuş şeyler bunlar. Aynı Allah’a inanmıyor musunuz siz? Aynı Allah’ın her “mezhepe” ayrı emirleri mi var? Aynı Allah adam mı kayırıyor? Neyin çekişmesi, davası, almazı, vermezi bu? Aklım almıyor bu kadar sığ olmamalısınız. Her şeyin ırkçılığı var insanoğlunda hamdolsun. Hayatı bu kadar zorlaştırmanın ne manası var ya? Usul usul yaşa meşrebine göre, hikayeye finali bas git işte.
+++ Cok Güzel yazmissiniz

Almak vermek ne ya.
Hala kullanıyor musunuz şu tabirleri.
Başlığa takılı kaldım.
Içerik de turbanli bacilarimin sorunlarına siper olmak kadar zaman kaybı.

Geri