Alevilerin sünnilere kız vermemesi (ama sunni kız alması)

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Aleviler sunni kız alırlar ama... sunni bir erkeğe kız vermezlermiş diye duyumlar var.
Biraz önce KK konusunda gördüm hep böyle şeyler duydum bilenler çevresinde olanlar konuyu yeşillendirebilir mi ?
Nedir doğrusu var mı böyle bir şey?
Başlık tam yazdım mı bilmiyorum yazanlara göre yanlış ise değişiriz bilemedim...

He doğru.
Çünkü;alevi gelin e baskı uygulanacağı,zorla başı kapatılacağı,giyim kuşam yaşam tarzına karışılacağı endişesinden dolayı Aleviler kolay kolay kız vermez.

Ama tam tersi durum olduğunda sıkıntı yapmazlar. Çünkü;suni bi gelin alıp illa başını açacaksın, bunu yiyecen bununiçecen diye karışmazlar.

Hadi bırak bu işleri de gel okey atak,canım sıkılıyor :(

Ben tam tersine sahit oldum.
Sunni aileler, alevi damat istemeyip, kizlarina psikolojik baski kuruyor evlenmemesi gerektigi konusunda.

aleviler sünnilerden, sünniler de alevilerden kız alma ya da verme taraftarı olmuyor.
gerekçeleri giyim kuşamdan ziyade, sünnilerde alevilerin yaptığı yemek yenmez, alkolikler vb. olgusu ve hurafesi var. alevilerde ise bunlar bağnaz kızıma zulüm ederler ve geçmişte uğradıkları zalimliğin kaygısı var.
ülkemizde çok çirkin zihniyetler barınıyor, alevilerin ardından neler neler söyleniyor.

He doğru.
Çünkü;alevi gelin e baskı uygulanacağı,zorla başı kapatılacağı,giyim kuşam yaşam tarzına karışılacağı endişesinden dolayı Aleviler kolay kolay kız vermez.

Ama tam tersi durum olduğunda sıkıntı yapmazlar. Çünkü;suni bi gelin alıp illa başını açacaksın, bunu yiyecen bununiçecen diye karışmazlar.

Hadi bırak bu işleri de gel okey atak,canım sıkılıyor :(
Dogru. Sebeplerden biri bu.

Benim iki akrabam evlendikten sonra kapandilar erkek tarafinin zoruyla. Su an Anne evlerine bile gelemiyorlar(ikisi kardes). Dayi/Amca taraflarindan red yediler. Gelirlerse buyuk olay cikaracaklari icin gelemiyorlar.

Keşke şu durumun evlenmek isteyen gençler üzerinde yarattığı baskıyı aileler bi görebilse. Alevi de sünni de çocuğumun evleneceği kişi düzgün biri mi, çocuğumu üzer mi diye konuya yaklaşsa.. hayat bayram olsa.

Doğulu olduğu için kız verilmedi konusunu da açın , acılı bi hikayem var

ya şu iyipli vekilin kılışdar'ın adaylığı için söylediği sözler ile ilgili haber vardı.
demek ki her iki başlıkta da geçen alevi kelimelerinden ötürü ciddili yorum yapmanın verdiği heyecanla yanlış başlığa yazdım :d

Bir maliki olarak olaya çekimser kalıyorum

Geri