Aleviler Müslümanmidir ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Aleviler İslamiyetin 5 şartını yerine getirmezler.Oruç tutarlar ama bu kendilerine özgüdür.İslamiyet'teki oruç kavramından oldukça farklıdır.Siz hiç hacca giden alevi gördünüz mü?Evet aleviler hacca da gitmezler,namaz kılmazlar,kelime-i şahadet getirmezler.Bunları yapanl alevilerde da elbet vardır fakat günümüzde oldukça azınlıktadır.

Allah'a, Muhammed'e ve Kuran'a inanıyorlar. O halde; böyle bir soru gereksizdir. :T:

böyle saçma bir soru daha görmedim alevi değilim diye belirtmeyecektim ama yazacaklarımdan sonra bu kız alevi galiba ondan böyle yazıyor gibi saçma düşüncelere gireceklere istinaden belirtiyorum evet alevi değilim ama olsam da hiç bir şey değişmezdi
müslüman ile mümin kelimelerini iyi ayırt edebilmek gerekir
ibadetlerini yapmama noktasında eksikliği olanların imanından yani mümin olup olmadığından söz edilebilir müslüman olup olmadığından değil
ayrıca alevilik mezhep değildir
ha unutmadan sanırsın ki insanlara bu tarz sorular yöneltip sorgulayanlar 4x4 lük müslüman...
pehh

Rahmetli Soner kardeşim,(Çiçi,_yabgu) ne güzel demiş.Kimin Müslüman olup olmadığına kul mu karar verecek ?

Ayrıca Alevilik ile ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Yok ikiye,beşe ayrılır.Kızılbaşlar şöyle yapar gibi ahkam kesmeler insanları birbirine düşürüyor.Araştırmadan,düşünmeden vaaz verenleri anlamıyorum.Önce üslubumuzu değiştirmeliyiz..

Sırada ki tartışma konumuz "Şafi'ler Müslüman mıdır ? "

İslamın şartlarını unutmayalım. Özellikle 1. şartını. Bu şartlara inanmıyorsan müslüman değilsindir. Kul kulu eleştiremez evet ama gerçekler de inkar edilemez. İslam ne ? Kuran-ı Kerim ile gelen din. Sen Kuranı Kerimin bir tane ayetini inkar ediyorsan dinden çıkıyorsun. Onun için bilmeden konuşmak istediğime inanırım inanmam demek çok yanlış, şunu yapmam bunu yapmam demek çok yanlış. Ben oruç tutarım ama şu zaman demek çok yanlış, eşimle birlikte olurum ama gusülümü almam demek çok yanlış ama bizim 'İslam' dinimiz açısından yanlış. Yoksa onlara göre doğru. Ama bunları yapan hiç kimse de müslümazım diyemez zaten diyenine de şahit olmadım. Herkes her şeyin özellikle de kendisinin farkında. Bu yüzden sorun da problemde yok. :)

Böyle bi iddia için bütün alevileri tanıyor olmanız gerekmez mi?

Bence müslümanlar; çünkü inandıkları kişi müslüman, ama birebir normal şartlar uymayabiliyor, bunun dışında kalanlar için ne müslüman dır diyebiliyorum nede değildir...

Böyle bi iddia için bütün alevileri tanıyor olmanız gerekmez mi?

Bütün alevilerden bahsetmiyorum ki pieta. Bunları yapanlardan bahsediyorum. Bir kesim aleviler böyle. Bunu bilmiyorum deme şimdi. Yoksa gerçek alevileri de biliyoruz. Sadece sonradan saptırılmış. Mızıkçı müslüman boşuna dememişler.

Başlığı okuyunca, Müslümanım diyenler müslüman mı? Aklıma geldi.

Benim kız arkadaşım alevi benden müslüman..

Böyle gereksiz genellemeleri okuyunca yazınıza içinizdeki kötülüğün aktığını görüyorum.

Bütün alevilerden bahsetmiyorum ki pieta. Bunları yapanlardan bahsediyorum. Bir kesim aleviler böyle. Bunu bilmiyorum deme şimdi. Yoksa gerçek alevileri de biliyoruz. Sadece sonradan saptırılmış. Mızıkçı müslüman boşuna dememişler.

Aslında direkt size değildi mesajım. Sataşıyor gibi düşünmenizi istemem.
İslamın şartlarına uymayan sünni sayısı da çok fazla -)

Rahat bırakın Alevileri , işine baksın herkes kendi yolunda devam etsin.

Konuyu açan arkadaş 1.sayfada ki alıntısında yazan cümleye bak.
şimdi aleviler müslüman mıdırlar değilmidirler? maden namazı reddediyorlar neden "müslümanız" diyorlar.

Çorum da , Maraş ta Sivas ta Cuma namazı'ndan çıkıp Kızılbaşlara ölüm diye Alevileri katledip canlı canlı yakanlar namaz kılıyor diye Müslümanlar mı ? Konuşturmayın şimdi beni . Yukarıda da dediğim gibi rahat bırakın artık Alevi kardeşlerimizi !

Aslında direkt size değildi mesajım. Sataşıyor gibi düşünmenizi istemem.
İslamın şartlarına uymayan sünni sayısı da çok fazla -)

Yok est. Sataşma demem ben buna sonunçta fikrimi söylüyorum fikrini söylüyorsun. Bu benim hoşuma gider yanlışım varsa düzelmeme neden olur. Bundan hiç de gocunmam aksine teşekkürümü de iletirim.

Evet ne yazıkki çok fazla. Bunlardan biri de benim mesala. Namazlarımı daima aksatan biriyim. Oysa dinimizce farz kılınmış öyleyse bunu yapmak zorundayım. Ama ben Allahın Resulune inanmayıp, Kitabını inkar etmiyorum. Bu İslamı inkar etmek demek. Yani İslamı inkar etmiyorum. Biz genel terimden bahsediyoruz 'Müslümanlık' tan. Yani şöyle düşünelim bir hıristiyan da ALLAH'a inanıyor. Ama hz. Muhammede inanmıyor. Kelime-i Şehadet getirmiyor. Bu şahıs müslüman mıdır? Peki bu verdiğim örnekte Alevinin Hıristiyanın bulundugu konumdan farkı ne?

Aleviligin de bir geçmişi var. Gerçek aleviler bu bahsettiğim durumları yaşayanlar değil. Sonradan saptırılmış olanlar bunları yaşıyor. Müslümanlardan da olmadı mı dini saptıranlar tabi ki de oldu. Gerçek hıristiyanlık bu mu tabikide degil kitaplarını degiştirdiler. İstedikleri gibi yazıp ona inandılar. Yanlış anlaşılmak istemem kimseyi yaşam tarzından dolayı yadırgamıyorum niye oruç tutmuyorsun niye bunu yapmıyorsun diye asla aşagılamam. Ki bana da düşmez. Sadece 'Müslümanlık' teriminin kullanılacagı çerçeveye giren kısım bu anlattıgım aleviler degil.

Ben Mersinliyim, Arap alevisiyim. 1890 li yillarda soyumuz Suriye den Mersine goc etmiştir. Alevi olmak için önce iyi insan olman gerekiyor. Bu şartlarda uygun oluşması için, ilk etap da insanlığı ön adıma atıyorsun. Oncelik insanlık diyorsun, sağlık diyorsun, barış diyorsun... Onlar olmalı ki, diğer faktörlere karşı girişmeler olmalı. Ben aleviyim evet, ailem yani nenem ve dedem tarafı namazını kılıyorlar, camiiye gidiyorlar, oruc da tutuyorlar. Aslında arap alevisiyim diyorum fakat Horosan Türklerine dayanmaktadır.. Ben Turkiye de ki anadoluda ki alevilerin yaşam tarzlarına bakacak olursak, alevillikden saptırılmış imaj gozukmektedir.

elhamdülillah müslümanım.

not: Aleviler Türk müdür yada kürt müdür neye dayanıyorlar diye bir konu daha mantıklı olurdu :) Müslümanım diyip kimse islam birliğinden bahsetmesin. sizin derdiniz de niyetinizde hükmetmek hevesi ile baş başa kalmaktır.

Aslında sadece aleviliğe bakmak yerine genel dinlere bakmak gerek. Zaman içince bir çok din değişime uğramış olabilir. Hıristiyanlıkta Hz. İsa göğe yükseldikten uzun bir süre sonra yazıldı. Bu zaman içinde bir çok kişi kendi çıkarları için Hıristiyanlığı değiştirmiş olabilir. Alevilikte benim mantığıma göre zaman içinde İslam karşıtı kişilerce tarafından iyice saptırılmış olabilir. Her dinde olduğu gibi aleviler dede dinini tam yaşayan ve yaşamayan vardır illaki.

Dünyada Müslüman var mı ki, Aleviler'in Müslümanlığını tartışıyorsunuz?

:) soruya cevap vermek yerine terslemek ayrica direk soruya cevap degilde soruyla karsilik vermek dahada aptalca diye dusunuyorum. Bilinçli arkadaslarimiz varsa bilgilendirirse sevinirim cunku bende merak ediyorum. En azindan islamin ve imanin sartlari onlar icinde var midir merak ediyorum .

Geri