Aleviler Müslümanmidir ?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Bu konuyu açan şahıs bence Alevilerin olumsuz düşüncelerle yıpratmak gibi niyeti var:) ama gerçekten inancı tam biri olsa böyle konu bile açmaz acamaz. Niyet ve Amaç belli. Bence herkes de farkında. ...

Müslümanim diyipte müslümanlikla alakası olmayan insanlarda mevcut. Allahla kul arasına girilmez.

Allah, Muhammet, Ali olmak üzere İslami bir mezhep, olduğu biliyorum ben.
İslam dini mensuplarına, Müslüman dendiğini bilmeyen yoktur. Yani en azından ben öyle umuyorum. .p
Bu sebepledir ki Alevilerin, Müslüman olduğunu söyleyerek, cevaplayabiliriz bu soruyu.
Bkz: Yanlışsam düzelt kardeş. .p

Müslim teslim olmuş kişiye denir. Alevilerin de inandığı Allah'tır. Peygamberleri Muhammeddir. Biraz izole olduklarından ibadet biçimleri farklıdır. İslam ayrı, Müslim(an) ayrı. Bir yahudi de müslümandır :)

Yok kardeşler aleviler kedi kesiyo .
Alevilere karşı bizim toplumumuzda bir tabu var , neyseki yavaş yavaş kırılıyor. Tabii alevilerin kendi içlerinde de yıkılmamış tabular vardır.
Alevilik Müslümanlıktan gelir zaten. Hep örnek verdiğim gibi , bkz : Ya Allah , Ya Muhammed Ya Ali [ şimdi buradan benim alevi olduğumu da çıkartırlar .d ]
Sadece Alevilik , halifelik döneminde hz. Ali'nin halife olması gerektiğini savunan bir koldur, daha sonra kültür olmuştur . Pir sultan abdal, yunus emre gibi bazı divan ve aşk şairleri alevilikten gelir.

Bir kul mu karar veriyor kimin Müslüman olup olmadığına?

Aleviligin sorgulandigi tartisildigi bir konuda Isyan edip kiyameti koparanlari,
Islamin sorgulandigi, tartisildigi konularda da tepkilerini görmek isteriz.

Islama her türlü hakaretler yapiliyor ses cikarilmiyor.
Bu Konuda Alevilik hakkinda ufacik bir hakaret, karalama olmadigi halde bir hiddetlenme celallenme görülüyor.

Nerede o hosgörü ?

Soru ne ?
Aleviler Müslümanmidir?

Küfür mü ettik ?

Katolikler Hristiyanmidir ?
Safiler Müslümanmidir ?
Sunniler Müslümanmidir?
Protestanlar Hristiyanmidir?

Bu sorularda panik yapilacak bir durum var mi?

Keşke her müslüman, aleviler kadar insanlığın bilincinde olsaydı. Şimdi bu konuyu tartışıyor olmazdık.

Aleviligin sorgulandigi tartisildigi bir konuda Isyan edip kiyameti koparanlari,
Islamin sorgulandigi, tartisildigi konularda da tepkilerini görmek isteriz.

Islama her türlü hakaretler yapiliyor ses cikarilmiyor.
Bu Konuda Alevilik hakkinda ufacik bir hakaret, karalama olmadigi halde bir hiddetlenme celallenme görülüyor.

Nerede o hosgörü ?

Soru ne ?
Aleviler Müslümanmidir?

Küfür mü ettik ?

Katolikler Hristiyanmidir ?
Safiler Müslümanmidir ?
Sunniler Müslümanmidir?
Protestanlar Hristiyanmidir?

Bu sorularda panik yapilacak bir durum var mi?
Bu forumda her türlü konu açmak bu kadar serbestken neden gercekten acılan bir konudan çok konuyu açankişi baz alınır eğer bu konu sen değilde başkası tarafından acılsaydı yorum yapanlar belkide bir kaç kişiyi aşmayacaktı.

Konu hakkında bilgisi olan yazar cekilir olmayanda benim gibi susar ve öğrenmeye çalışır. Yok ama her zamanki gibi gene Jack tarafından açılan bir konunun b.ku çıkarılmadan olur mu dimi :)

Bence konuyu açana yuklenmemek gerek ... Bu konu bizim gerçek hayatımızda da çokça tartışılan bir durum fikir beyan edilir düşüncenizi bildiginizi soylersiniz olur biter arkidisler

Geri