Aleviler Müslümanmidir ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
kimin müslüman olup olmadığını (bkz: Allah bilir) ayrıca önemli müslümandan ziyade mümin olmaktır anlayabilene.

Aleviler kendi içlerinde kısım kısım ayrılmış gibi görünüyor, bazı aleviler tanıyorum gusl abdesti dahi almayan.Bazı aleviler tanıyorum 5 vakit namazını bırakmayan. Kızılbaş diye nitelendirilen bir kısım var alevililerle karıştırılıyor. Alevilerin bazıları kendilerinin Peygamberimizi inkar etmediğini söylüyor, ama hz Alinin izinden gittiklerini dile getiriyor.Bazı aleviler var peygamber olması gereken kişinin Hz Ali olduğunu ama cebrail as yanlışlıkla Peygamberimize vahiy götürdüğünü iddia ediyormuş, karmaşık bir olay.Bir melek nasıl şaşırır ki? Kaldı ki peygamberlik geldikten sonra ilk müslüman olan çocuktur Hz Ali, ve daha 10 yaşında idi o zaman, 10 yaşındaki bir çocuğa peygamberlik gelmesi ihtimali varmıdır ? alevilerin de bir kısmı neden alevi olduğundan habersiz bence.Ailelerinden öğrendikleri ile devam ediyor.Ve alevilik bir mezhep değil zaten , cemaat olabilirler belki.Ama müslümandır değildir kısımları ,neyi inkar ettiklerine göre değişir bence.Peygamberlerden herhangi birini dahi inkar etmek imanı yok eder zaten, aynı şekilde kutsal kitapları inkar etmek de öyle.Alevi arkadaşlar ayrıntılı bilgi verirse daha iyi olur

bi tane de alevi yorum yapmamış.çok ilginç.

Peki Müslümanım diyenler Müslüman mı?

Namaz kılınıyor mu?
Oruç tutuluyor mu?
Zekat veriliyor mu?

İslam görevlerini yerine getiriyorlar mı?

Ben de diyorum ki, Önce Müslümanım diyenler kendilerine baksın ondan sonra Alevi ve diğer mezheplere sorular sorulsun..

Konu hangi alevileri tartıştığımıza göre değişir ..
Hz.Ali'ye yapılan haksızlığa göğüs geren ve onun yolundan gidip, namazın farz haccın şart olduğuna inanan ve bunun yanısıra diğer ashaba da saygı duyup onlara kin beslemeyen aleviler mi yoksa bu saydıklarımın tam zıttını yapan aleviler mi ?

ben aleviyim kökten :) dersimliyim, alevilik müslümanlık değildir aslında şamanzimdir, müslümanlıktan önce var olan bir inanış biçimi yani, zaman içinde artık ne gibi olaylar olduysa müsalümanlığın bir mezhebiymiş gibi gösterilmeye çalışılmış, bir çeşit asimilasyon olmuş olabilir.

mum söndü konusuna ne zaman geçilecek. he bi de cenabet gezerlermiş .s.s.s

Ben sunniyim. 2 tane alevi arkadasim var bi tanesi müslümanliği 4/4 lük yaşayıp hakkını verenlerden keşke bende onun kadar güzel yaşayabilsem dinimi. Bitanesi aleviyim diyo ama inandigi bir din yok. Kısacası herkesin inanci ibadeti kendine sorgulamaya hakkımız yok diye düşünüyorum.

zuhaha! şamanım diyen çıktı ya la :D

O,bu,şu Müslüman mı demeden önce, ben gerçekten müslümanmıyım? Sorunu sorarsan-ız daha iyi bir konu çıkar ortaya.

Onu ayrı bir konuda konuşuruz bacım :p Benden daha bilgili insanların yanında konuşmaktan haya ederim =))
Bu konuya yorum yazamadım cidden hiç bilmem kızılbaş lafını çok duydum ama araştırmadım aleviler müslümanmıdır değilmidir aleviler ya da kızılbaş insanlar dedikleriniz hakkında tek bildiğim Hz.Ali birde gusul abdesti almamalarıdır.Tamam canım dinlerim her zaman ben seni aydınlat beni :p

Geri