Aleviler Müslümanmidir ?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
-aleviler namaz kılmıyor gerek yok diyor.
-kur'an namazın farz olduğunu söylüyor.
-aleviler kur'ana karşı gelmiş oluyor. dinden çıkılıyor.

namazı kılmamanın günah oldugunu bilerek kılmamak farklı, "ben kılmam gerek yok, kalbim temiz" demek farklıdır.

şimdi aleviler müslüman mıdırlar değilmidirler? maden namazı reddediyorlar neden "müslümanız" diyorlar. madem müslümanız diyorlar neden namazı reddediyorlar.

Soru Alintidir.

Güzel ve kaliteli yorumlarinizla aydinlanalim Forumdaslar...

Tabiki müslümanlar ... sadece bazı Aleviler vardır hz. Aliye taparlar ama Hz. Muhammed'in damadı olduğunu unuturlar ve bazıları imansızca yaşar onlara da pek alevi denmez ... Çünkü onlarda Müslüman

bektaşiye sormuşlar neden oruç tutmuyorsun diye.

- ben seferiyim demiş.

nasıl olur seferi olsan yolculukta olursun demişler.

- dünyadan gelip geçiyorum işte demiş.

Şimdi aleviliği de değiştirmişler bence. Yoksa namaz oruç ibadet vs hepsi onlarda da mevcut. Şimdiki alevilik ile bu aleviliğin doğduğu zamandaki alevilik bir değil.

peki ya dinden çıkarmı çıkmaz mı? bilemem ben böyle bişeyi söylemeye de çekinirim.

Alevi değilim, aksine Sünniyim ama benim bir çok alevi arkadaşım var. Namazını kılar 5 vakit, normal bizim gibi orucunu tutar. İbadetini camide yapar, cem evinde vakit geçirir.
Haricinde öbürküler yani bazı kesim tarafından '' Sapmış '' olanlar diye nitelendirilenler, namaz kılmaz vs. vs. Sanki biz çok kılıyoruz ya bir de eleştiriyoruz bence yanlış kimse eleştirmesin.

İşin özü : Herkes kendine baksın, sonra başkalarına bakmaya fırsatımız olursa bakarız, çünkü hepimiz anında Fetva verip '' bu dinsiz, bu gomunist, bu ateist '' diyebiliyoruz. Sorunumuz bu bence, bundan kurtulmalıyız.

Bu Resmen Sacmalik. Katilmiyorum. Benim Burdaki Komsularim Alevi ve namazlarini Farz edildigi Gibi Kitabimiza Uyarak kılıyor kuran okuyor ve Gercekten cogu sunni hanifinin Yapmadigi ibadeti yapiyorlar. sadece cami yerine cem evlerinde toplaniyorlar.. eger alevilerde gruba ayriliyorsa bilemem ama yoksa katilmiyorum

evet musluman olanlari var,
iki kiism aleviler bildigime gore,
bi kismi hz muhammed as'mui kabul eder namazi kilar, digeri ise peygamberimizi kabul etmez,
benim bildigim bu tabi, derin olaraktan bilgim yuk :T:

Alevi arkadaşlarım var hepsi Müslümanlar. Ama bazıları saptırmışlar aleviliği

Alevilik bir mezhep değildir

Kimsenin müslümanlığını sorgulamak bize kalmadı açıkcası.
Neye inandığı nasıl inandığı ne bana ne de bir başkasına düşer onu sorgulamak.
Kişinin kendisine aittir bu sorgulama hakkı.
Ben müslümanları alevi sünni şafi hanefi maliki diye ayırmıyorum.
Yolumuz bir olduktan sonra ibadetlerimizi yaptıktan sonra.
Orucumuzu tutup haccımıza gidip kurbanımızı kesiyor isek.
Hepimiz bir hepimiz aynı yolun yolcusuyuzdur.
Alevi olupta inançlarının hiç birini yerine getirmeyen de var yerine getiren de.
Kişi hür iradesi ile yapar yaptıklarını.
Kim nasıl benim hanefi mezhebinden olduğumu sorgulamaya hakkı yoksa
Bizlerin de onların müslümanlığını sorgulamaya hakkımız yoktur.

karanlık :) vay anasını nooldu babacım bir nur inmiş :)

alevilik bi yaşam tarzıdır .s.s ama katolik olduklari da söylentiler arasinda .s.s

olum neyin kafasini yasiyonuz lan yine?

benim zikir çeken alevi arkadaşım var.çok zikirden periferik vertigo oldu.hala ilaç kullanıyor.

Geri