Aleviler Müslümanmidir ?

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Muslumanim diyenler musluman midir?

Aksini gerçekten Alevi olan hiçbir insan idea edemez.Gerçi bazıları bizim Ali miz farklı gibi tuhaf açıklamalarda bulunsada bunu anlamanın tek yolu Cemde olanları izlemek derim.Onlar İslamı kendi yorumuyla yaşamakta sadece.

Bence herkes kendi işine baksın. Günaha giriyorsunuz. Bilip bilmeden atıp tutuyosunuz. Herkesin inancı kendine sen bunun cevabını sorgulayarak cennete gitmeyeceksın. Yok Allah tanımaz yok peygamberi kabul etmez bilmem ne. Madem çok öğrenmek istiyorsunuz bir cem evine gidinde aslından öğrenın. *Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali*
İlk göznüze çarpan bu olacaktır.

Kendime ekleme yapıcam şimdi :D
Ha noldu sorguladınız da?
Tamam biz müslüman değiliz yancaz cayır cayır
siz cennete gitceksiniz çok güzel yasıcaksınız yada her neyse.
EEe size giren çıkan ne peki ?
Size ne ?
Hadi bakalım kaybolun ;)

Müslümanları yerine getirmesi gereken şeyler vardır farz vardır farzı yerine getirmeyen bir İslam anlayışı olamaz

(diyebilirsiniz namaz kılıyormusun kılıyormuyuz o halde bizde değiliz)

şartları yerine getirmemek ayrıdır sırt dönmek ayrıdır tıpkı namaza sırt dönmeleri gibi

Namaza sırt dönmek mi? :))))
Ben aleviyim. Başta abim olmak üzere akrabalarımın bir kısmı namaz kılıyor. Kılmayanlar da kesinlikle namaza saygı duyuyor. Ve tanıdığım hiç bir alevi namaza sırtını dönmüyor.
Nasıl ki diğer mezheplere inananların büyük bir kısmı namaz kılmıyorsa Alevilerin de bi kısmı kılmıyor. Evet bu hoş bişey değil fakat bunu sırt dönmek olarak yargılayamazsınız.
Her alevi namazın farz olduğunu, Hz Ali'nin namaz kılarken şehit edildiğini bilir.
Bir kaç bağnaz insanın lafıyla veya bir kaç gördüğünüz bağnazın hareketi ile herkesi bi kefeye koymayın rica ediyorum.
Alevi kişinin içinde herşeyden önce sevgi vardır, saygı vardır. Tıpkı islamı islam yapan etmen gibi.
Selametle.

Namaza sırt dönmek mi? :))))
Ben aleviyim. Başta abim olmak üzere akrabalarımın bir kısmı namaz kılıyor. Kılmayanlar da kesinlikle namaza saygı duyuyor. Ve tanıdığım hiç bir alevi namaza sırtını dönmüyor.
Nasıl ki diğer mezheplere inananların büyük bir kısmı namaz kılmıyorsa Alevilerin de bi kısmı kılmıyor. Evet bu hoş bişey değil fakat bunu sırt dönmek olarak yargılayamazsınız.
Her alevi namazın farz olduğunu, Hz Ali'nin namaz kılarken şehit edildiğini bilir.
Bir kaç bağnaz insanın lafıyla veya bir kaç gördüğünüz bağnazın hareketi ile herkesi bi kefeye koymayın rica ediyorum.
Alevi kişinin içinde herşeyden önce sevgi vardır, saygı vardır. Tıpkı islamı islam yapan etmen gibi.
Selametle.

nasıl ki bir aynı kefeye koymayın diyorsanız benim söylediğim şekilde olanlarda olduğunu kabul ediyorsunuzdur zaten benim şahsen yakınımda cami olmayan alevi köyüde mevcut yani ben sadece gördüğüm üzere yaptım tamamiyle ele aldığım yok konu İslam ve Alevilik bende İslamdan ayıran yönünü söyledim sadece yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın elbette saygı duyarım ki sizin gibi bakanları gördüğümde daha da saygım artar

nasıl ki bir aynı kefeye koymayın diyorsanız benim söylediğim şekilde olanlarda olduğunu kabul ediyorsunuzdur zaten benim şahsen yakınımda cami olmayan alevi köyüde mevcut yani ben sadece gördüğüm üzere yaptım tamamiyle ele aldığım yok konu İslam ve Alevilik bende İslamdan ayıran yönünü söyledim sadece yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın elbette saygı duyarım ki sizin gibi bakanları gördüğümde daha da saygım artar

İslamdan ayıran yönü demeniz ve bunu normal görmeniz gerçekten üzücü. Ayrılan bişey yok. Hem de hiç yok. İslam hoşgörü dinidir ve alevi kişisi görüp görebileceğiniz en hoşgörülü kişidir.
Alevi köylerinde neden cami olmadığını anlatmaya başlar isem fazlasıyla uzun sürer. Evet kılmıyorlar. Hatta bazı Aleviler çok bağnaz. Ama namaz kılmamayı sadece alevilere indirgemek çok yanlış. Çünkü farklı mezheplerin de çok büyük farkı yok, ciddiyim. Yaşıyoruz görüyoruz. Neler neler görüyoruz.

Alevilerin müslüman olduğunu tereddüt etmeden bildiğimizde ve söylediğimizde gerçekten geri kafalı bi millet olmaktan kurtulacağız.

Burda genelleme yaptım. Üstünüze alınmayınız.

Aleviyim, Kur'an-ı kerim'i okudum. Hazreti Muhammed (SAV)a Allah'a gönülden inanıyorum.

mən bilmirəm müəllimlərə soruşmaq lazım

mənim iş yerində çalışan bir dənə abi var alovu amma namaz qılmır cümə gününə belə getmir

Cem evlerinde rap parça dinleyip kafa sallamıyorlarsa, evet müslümanlar

Sayılarımız tam bilinmemekle beraber 25 milyon kadar olduğumuz tahmin edilmektedir.
Evet namaz kılmayız ama oruç tutarız.
Gelelim müslümanmıyız konusuna; evet büyük çoğumuz elhamdülillah müslamanız.

Aslında bu soru tamamen ayrıştırıcı ve kimlikçi bir soru.Kimin ne kadar müslüman olup olmadığı başkalarını ne kadar ilgilendirir ki.Ya Allah aşkına doğulu bir insan olarak şunu diyeyim ki burda böyle şeylerin bahsi bile yapılmaz.Çünkü biz iç içe geçmişizdir.Annem alevi babam sunni örneğin, şimdi annemin mi babamın mı ?müslümanlığını sorgulayayım.Bırakınız efendim bu kısır döngü muhabbetlerini.Kim müslüman kim milliyetçi kim ateist kim kürt kim zaza kim Türk...Ben kim gerçekten insani ve o fazilete sahip ona bakarım gerisi boş ve saçma.

Velev ki pastafaryan ?
Sunniden çok alevi arkadaşım var sanırım, şöyle bir kefeye de koyuyorum, alevi olanlar diğerlerine bir çok yönden 10 basıyor. Gerisi de beni ilgilendirmiyor zaten.

Ne gereksiz bir soru, ne gereksiz bazı yorumlar.

Bu tür gereksiz şeylere takılmaya pek meraklı milletiz.

Aleviler Jetta dır pardon jedidinimensubugillerdirjettaarabamarkasıydıböyledezekiliklerimvardır ...
Işınla abdest aldıkları için Sünniler Tarafından korktukları iddia edilir

Şu konunun güncel kalması bu derece uzaması bile bana inanılmaz abes geliyor

Ben burda tartisirdim amma iste sokak agziyla konusuyorum ya rahatsiz etmek istemem yani.
Ama müslümanlar kendilerine musluman bu aralar..
Elhamdullilah bende müslümanim

Konuyu Hortlatalım

Pardon bu soruyu acan veya aleviler musluman değil diyen insanlar sızler ne kadar muslumansınız .

pekı bu kuran okuyan arkadaslara soruyorum ben Kuran Enam S 159 u okudunuzmu . Yoksa sızde kemal sunal gıbı tersdenmı okuyorsunuz .

Kuran Enam S 159 da mezheplesmenın kuran`a aykırı olduğu yazilmakdadır. sız kımsınızde ınsanları mezheplerını sorguluyorsunuz Adam aleviler dinsiz demiş. müslüman değil, Hristiyan değil. peki ne. hak muhammed ali ile islamiyetin ilgisi yok demiş ama ne ile ilgisi olduğunu söylememiş. Arkadaş kendi inançsızlığını tüm alevilere empoze etmeye çalışmış. alevilik mezhep değil kültürdür.kimsenin inancı kimseyi bağlamaz.bizim yolumuz eline beline diline sahip olmaktan geçer.

Bakınız egemen bağiş Sünnü`dir. Ne demısdı zamanında Kuran ile alakalı bu bakara iyi makara Her cuma bir ayet sallıyorum diyor.
Google’a gir, atıyorum, Kuran’da kardeşlik, Kuran’da nankörlük, Kuran’da bilmem ne diye search yap, hepsi çıkıyor, ordan beğen bi tane, salla gitsin diyor.
Sabah 5’te çaktım bi tane.
Bakara makara diyor. Bumu musluman olmak

Sizlerın yıllarca hımmet ve bağişlar yaptiğinız fettulah gulen mı musluman ?

28 şubat donemınde Fadime sahın adlı kısı ıle cemaat evınde basılan aczimendi tarikat lideri müslum gunduz mu musluman ?

Herseyde Peygamberl örneklerı veren ve her daım Hz. ömer adaletınden bahseden ama sadece lafla bunları diğen ama cocuklarım turban yuzunde türkıyede okuyamadı dıye dert yanan nedense erkek cocuklarınıda Amerıkada okutan ve Türgev adı altında yolsuzluk yapan bilal erdoğan ve buna goz yuman recep tayyıp erdoğan mı musluman ?

Ensar vakfı vardı daha gecen aylarda oğrencı cocuklara tecavuz edenlerın vakfı ıdı ellerınde tespıh ve ...... kadar sakallları ıle dolasıp ALLAH ve peygamber`den bahseden yaratıkların olduğu kısı ve kısıler musluman mı ?

ve bunlara bir cok ornekler verebilirim .

elhamdulillah Muslumanım
Çok şükür aleviyım
Ne mutlu Türkum
Ne mutlu Atatürkcüğüm

Eğerkı muslumanlık bu sızın dedıklerınızle Kusura bakmayın müslümanliğinızda sızın olsun islam anlayısınızda sızın olsun.

son olarak forumda yorumlarını zevkle okuduğum Lima arkadasımızın bir konudakı postunda dediği gibi soyleyerek konuyu noktalıyorum.. Ben bunların yaşadığı dini almayayım

üniversitede kapı komşum aynı zamanda bölüm arkadaşım olan bir çocukta aleviydi ne bir taşkınlığını gördüm nede bir terbiyesizliğini namazı niyazi meshebi dini beni bağlamıyordu insanlığı mühim olandı annemi anne bilip ben gece okuldayken gündüz annemin market vs gibi ihtiyaçlarını karşılardı aylar sonra ev değiştirdiğim halde sık sık ziyaretimize gelip hal hatır sorardı okul bitti hala bayram seyran için olsun hal hatır sormak için olsun annemi ayrı beni ayrı arar mühim olan bu değilmi zaten insanların insan gibi yaşaması...

Namazı reddeden mantık olarak müslüman olmuyor çünkü kurana muhalif bir durum var ama ben bazı alevilerin namaz kıldığını biliyorum.

Alevilik din değil ki böyle bir soru sorulsun. Musevilik, İsevilik ve Müslümanlık haricinde başka bir din yoktur.

Geri