Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bence herkes kendi işine baksın. Günaha giriyorsunuz. Bilip bilmeden atıp tutuyosunuz. Herkesin inancı kendine sen bunun cevabını sorgulayarak cennete gitmeyeceksın. Yok Allah tanımaz yok peygamberi kabul etmez bilmem ne. Madem çok öğrenmek istiyorsunuz bir cem evine gidinde aslından öğrenın. *Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali*
İlk göznüze çarpan bu olacaktır.
Müslümanları yerine getirmesi gereken şeyler vardır farz vardır farzı yerine getirmeyen bir İslam anlayışı olamaz
(diyebilirsiniz namaz kılıyormusun kılıyormuyuz o halde bizde değiliz)
şartları yerine getirmemek ayrıdır sırt dönmek ayrıdır tıpkı namaza sırt dönmeleri gibi
Namaza sırt dönmek mi?)))
Ben aleviyim. Başta abim olmak üzere akrabalarımın bir kısmı namaz kılıyor. Kılmayanlar da kesinlikle namaza saygı duyuyor. Ve tanıdığım hiç bir alevi namaza sırtını dönmüyor.
Nasıl ki diğer mezheplere inananların büyük bir kısmı namaz kılmıyorsa Alevilerin de bi kısmı kılmıyor. Evet bu hoş bişey değil fakat bunu sırt dönmek olarak yargılayamazsınız.
Her alevi namazın farz olduğunu, Hz Ali'nin namaz kılarken şehit edildiğini bilir.
Bir kaç bağnaz insanın lafıyla veya bir kaç gördüğünüz bağnazın hareketi ile herkesi bi kefeye koymayın rica ediyorum.
Alevi kişinin içinde herşeyden önce sevgi vardır, saygı vardır. Tıpkı islamı islam yapan etmen gibi.
Selametle.
nasıl ki bir aynı kefeye koymayın diyorsanız benim söylediğim şekilde olanlarda olduğunu kabul ediyorsunuzdur zaten benim şahsen yakınımda cami olmayan alevi köyüde mevcut yani ben sadece gördüğüm üzere yaptım tamamiyle ele aldığım yok konu İslam ve Alevilik bende İslamdan ayıran yönünü söyledim sadece yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın elbette saygı duyarım ki sizin gibi bakanları gördüğümde daha da saygım artar