Aleviler Müslümanmidir ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Bence herkes kendi işine baksın. Günaha giriyorsunuz. Bilip bilmeden atıp tutuyosunuz. Herkesin inancı kendine sen bunun cevabını sorgulayarak cennete gitmeyeceksın. Yok Allah tanımaz yok peygamberi kabul etmez bilmem ne. Madem çok öğrenmek istiyorsunuz bir cem evine gidinde aslından öğrenın. *Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali*
İlk göznüze çarpan bu olacaktır.

Namaz kılıp, oruç tutup, Kuran okuyup bi o kadarda günah işleyenler ne kadar müslümansa, onlarda o kadar müslümandır bence. Bence kendimizi ne kadar müslüman hissediyoruz ? olmalı. Çünkü Müslümanlık Hz. Muhammed'den (s.a.v) gelen önemli bir bahşedilmiş lutüf. Ve öyle diğer dinler gibi değil. Zor ve iman gücü yüksek , ahlaki açıdan yüksek meziyet gerektiren bir dindir. Herkes Kuran-ı Kerim okuyup, namaz kılıp, camiye gidiyorda neden evliya olmuyor ? Demekki herşey bunlar değilmiş. Başkalarını irdelemektense kendinizi irdeleyin.

Her boku araştırmaya aklınız eriyor da böyle bir konuyu mu üyelere danışıyorsunuz. Orta Asya tarihinden beri Türk kimlikleri , tarihi değerlerimize bağlılıkları eli dili beline hakim ol deyip ahlaki değerleri tam bir toplumu sen kimsin de müslüman değil dersin . be kötü art niyetli tın tın beyinler

Hz. Ali'yi, Hz Muhammed (S.A.V.)'den üstün tuttukları sürece imanlarını sağlama almaları zor olan bir topluluk. O yüzden hakiki ve kamil bir Müslüman olarak bakmak zor.

Müslümandır.
Aleviliğin en başına, Ehlibeytin başladığı zamanları araştırın derim.

Elhamdülillah.
Alevilerin içinde namaz kılmayan oruç tutmayan diye ayrım yapmadan önce alevi olmayanlar bunu ne kadar yapıyor diye düşünürsek daha doğru olur zannımca. Hoş, kimsenin dini görüşünü sorgulamam. Banane yani. Ama alevinin yapmadığı bir çok şeyi sünni de yapmıyor zaten. Neyin davası yani bu. Onlar müslümansa aleviler neden müslüman olmasın?
Bu yüzden bunu sorgulamak da kimsenin haddi değil.

Müslümanların ne kadar müslüman olduğunun ölçülemediği bir dünyada gerçekten çok basit şeyler bunlar.

Alevilik, mezheptir.

Alevilik bir mezhep Müslümanlık ise dinimizdir.
Ben aleviyim bundan asla ne utanıyorum ne gocunuyorum.
Namazımızıda kılarız orucumuzuda tutarız abdestimizide alırız.
Aleviler müslüman değilse o zaman Aleviliğin başlangıcı olan Hz. Ali yani Peygamberimizin damadıda müslüman değil.
Yani bu durumda Peygamberimiz Hz.Muhammette müslüman olmuyor o bu şu derken hepsi aynı kapıya çıkıyor.
Alevilik dediğim gibi mezheptir Sünnilik gibi
Hepimiz Havva ile Ademden geliyoruz Kurana ve Allahın var olduğuna inanıyoruz.
Alevileri öcü gibi göstermekten vazgeçin bizde İNSANIZ ve MÜSLÜMANIZ.
Asıl bu soruyu soranların din inancına bakmalı.

Namazın farz olduğuna, Kabenin kıblesi olduğuna, Kuran'ın eksiksiz ve tam olduğuna,Ramazan orucun farz olduğuna iman etmiş her alevi Müslümandır ..

Mezhebine göre yorumlayanlar müslüman değildirler der. Oysa müslümandırlar.

müslümanlar ama namaz kılmıyor diye duymustum.

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Bu konuyu gördükçe sinirlerim bozuluyor.
Bunu sorgulama hakkını kim veriyo size ya.
Şahsen ben, müslümanım diye gezenlerden daha çok müslümanım!
Elhamdülillah.

Messi adam mıdır?

Çoğu genellemelerde olduğu gibi, ilk mesajdaki genellemeler de yanlış.

Acaba ben müslümanlığın hakkını verebiliyor muyum da diğerlerini sorgulamaya başladım?

Müslümanları yerine getirmesi gereken şeyler vardır farz vardır farzı yerine getirmeyen bir İslam anlayışı olamaz

(diyebilirsiniz namaz kılıyormusun kılıyormuyuz o halde bizde değiliz)

şartları yerine getirmemek ayrıdır sırt dönmek ayrıdır tıpkı namaza sırt dönmeleri gibi

sacma konu musluman olmayan herkesi cehennemlik gormek muslumanligin hic bir geregini yerine getirmeyen kisiler baskalarin inancini sorusturma dingilligine girmis alevilik allah inanci vardir lakin onlar aliyi peygamber olarak gorurler ali ye taptiklari yok nasil bizler muhammed muhammed diyoruz ilahlastirdik her alanda onlarda oyle

Geri