Alevi genç ile sünni bir kız evlenemez

Konu sahibi son olarak 1198 gün önce görüldü
Yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali.
Yani biriniz yetişsin işte.

Ne saçma bir açıklama.Alevilerde zaten sizin gibilerine can atıyordu.
Benim annem Alevi,babam Sünni:emoji_sunglasses:
Ya bu hizipçi, mezhepçi, bağnaz beyinlerden bu ülke acaba ne zaman kurtulacak???
Kur'an da sadece insana seslenilir.Eyy! Aleviler ya da Sünniler dediği yer vardı da, ben mi duymadım.
İslâm ayrışmayı red ediyor.Tek bir din olan barış dinimiz var.Adı Barış olan bir din kendi içinde nasıl düşman yaratabilir ki? Demek ki kerbala zihniyetliler hüküm sürüyor.
Sadece dinler arası farklılıkta bu söz konusu olabilir.Demek ki, bunların söylemine bakarsak Aleviler ya başka bir dinden ya da kafir:emoji_thinking:
Ben mezhepcileğe karşıyım.Çünkü Allah öyle emretti.
Bu Bi'datçı yobazların bir an önce def olmasını diliyorum.

Olması gerektiğini düşündüklerinizle ilahi mesajların örtüşmesini her zaman bekleyemezsiniz.

Dinsel sınıflamaları ortadan kaldırmanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Adam camiye gitmeyen, Ramazan'da oruç tutmayan, vücudun çeşitli bölgelerine kılıç dövmesi yapan veya kolyesini takan aşırı Alevilerden bahsediyor

Gönül işi isteğe veya ilkeye bakmıyor.

Ama Aleviler kızlarını yabancıya veya dışarıdan birine vermiyorlar diye duymuştum. Bunu söyleyen de kendisi bir Alevi kız ile beraber yaşıyordu ve evlenebileceklerine pek umudu yoktu. Sonu ne oldu bilmiyorum. Görüşemedik bir daha.

İnsanlar ne dediklerinin ne yaşadıklarının farkında değiller.

Her ne kadar hz Ali’yi tasvip etmesemde,islamcıların Alevilere sapkınmış gözüyle bakması beni Alevist yapıyor..

Ne kadar romantik yorumlar var .)
Badeci tarikatlara mensup, şeyhlere şıhlara tapan sünniler alevilerden fazla haz etmezler, sokakta selam verir, selam alır. Kız alma, damat alma olayına hayatta girmezler, bunların atalarının ne yaptığını zaten biliyorsunuz, 1-2 nesil daha geçsin, bunların torunları falan bir toprak olsun o zaman humanist yorumlar yapabiliriz, onun dışında bu adamlar için yahudi veya hristuan neyse alevi de odur.
Sadece aklım erdiği zamanları sayarsak 4-5 yıl adana’da yaşadım, çok fazla arap alevisi arkadaşım oldu, bir tane bile yamuk, sahtekar, üçkağıtçı adam tanımadım, tam aksine dürüst, namuslu, yardımsever insanlar, asla sekmez.

Ne kadar popülist yorumlar var.

İnsanlar kimliklerle karakter kazanmaz.

God bless America.

Fo rum fikir yeri değil beğenmedigi
N fikri sokma yeri .osmanlı zamanında cami kilise havra yanyanaydi sünni şii iç içe dış disaydi yorumlara bak çay demle

Geri