Aldatmaya Meyilli Erkek Profilleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Aldatan erkekleri inceleyen aşk ve evlilik uzmanları, aldatmaya meyilli erkek profilinin karakteristik özelliklerini ortaya çıkarttı. Böylece erkeğin kadını aldattığı durumlar da ortaya çıkmış oldu..

“Erkekler ne zaman aldatır?” İşte madde madde bu sorunun cevapları:

1. Ondan fazla kazanıyorsan dikkat! Bir erkekten fazla kazanmak bazı kadınların başına gelebilir ve genellikle ilişkiye zarar verebilir.

2. Eşiniz sizinle zamanının yüzde 10’dan daha az harcıyorsa ve uzun süre çalışıyorsa o zaman ihanet etme olasılığı 10’da birdir. İstatistiklere göre çocuklu evli çiftler 75 dakika birbirleriyle zaman geçirmeli. Çift olarak bazı şeyler yapmaları gerekir.

3. Birçok çift evlenmeden önce birbirleriyle yaşamak istiyor. İyi bir evlilik için bu durum çiftlerin birbirine alışmasını sağlıyor. Yapılan ankete göre ise, birlikte yaşama sonrası evlenen çiftlerde aldatmayı yüzde 40 artırıyor.

4. Bilim adamları aldatma için bir genetik bağlantı ortaya çıkardı. İki yıl önce, Stockholm Karolinska Enstitüsü, zayıf ilişkileri ve evlilik sorunları olan bir ailede büyüyen erkeklerin aldatma olasılığının yüksek olduğunu belirledi. Aldatan baba veya erkek kardeş diğer erkek çocuğun aldatmasını kolaylaştırıyor.

5. İkizlere dikkat! İkizlerden sevgiliniz olmayanın aldatma hikâyesi varsa sizin partnerinizin de aldatma olasılığı yüksek. Tek yumurta ikizlerinin ise vefasız olma olasılığının yüzde 200 olduğu saptanmış.

6. Yapılan bir araştırmadan, boşanmış erkeklerin aldatma olasılığının yüksek olduğu görülmüş.

7. Cinsel içerikli yayınlara meraklı olan erkeklerin de aldatmaya eğilimli ve sadakatsiz oldukları gözlenmiş.

8. Kırsal kesimde yaşayan evli çiftlerde aldatma verileri yüksek. Kırsal kesimde erkeklerin daha fazla aldattığı görülmüş.

9. Özel okulda eğitim gören veya yasakçı zihniyetine yetiştirilenlerin aldatmaya daha meyilli oldukları tespit edilmiş.

10. Erkek arkadaşınız veya eşiniz, ailenizi, arkadaşlarınızı sevmiyorsa ve sizi çok eleştiriyorsa dikkat edin. Ailesine sıkı sıkıya bağlı olan kişilerin eşlerini aldatmadığı belirtiliyor.

11. Sosyal ağ meraklısıysa dikkat! Bu tür kişilerin daha fazla sadakatsiz olduğu ve aldatmaların ve boşanmaların giderek arttığı belirtiliyor.

12. Onun sizden daha düşük bir IQ’su varsa… Bu yılın başlarında, Dr Satoshi Kanazawa, Ekonomi ve Siyaset Bilimi London School evrimsel bir psikolog tarafından yapılan bir çalışmada akıllı bir adamın daha az aldatma olasılığı olduğu ortaya koymuş.
alıntı

12 maddenin 7 sini bedenimde taşıyorsam meyilli değil de niyetli mi oluyorum.

baktın olmuyor
zorlamayın ayrılın diyor

Neredeyse her erkek aldatmaya mehilliymiş.

Erkekse aldatır yazsaydınız yeterdi de bu erkekler kimle aldatıyor onu da konuşmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Min
Kafanızda beni aldatır diyorsanız veya ya aldatıyorsa diye şüphe ediyorsanız, er yada geç gerçekleşir. Bu şekil bir düşünce tarzı çok sıkıntılı.

12 ne alaka ya?
8 de kirsal kesimde kimle aldatacak?
Bilim insanlari yazio bi seyler biz de ok diyoruz.

Erkeklerin üstüne yine bu aralar çok geliyorlar. Bilinçli yapılıyo bu haberler :(

CASPER_VIA_M1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12 ne alaka ya?
8 de kirsal kesimde kimle aldatacak?
Bilim insanlari yazio bi seyler biz de ok diyoruz.

@Süreyyacığım bu araştırmayı ben de okumuştum. Bildiğin üzere evrimsel açıdan erkeğin doğası, nesli çoğaltmaya programlı ve tek eşliliğe uygun değil ancak ilerleyen süreçte erkek doğasının dışına çıkıp tek eşli olma yönünde adımlar atmayı da başarmıştır. İşte bu adımı atmasına etken olan şey de zeka düzeyi ve bu zekanın doğru kullanımıdır.

Hep yazdığım bir şey var ki o da erkekte ilk bakacağınız detay; zeka ve zekanın doğru kullanımı olmalıdır. Elbette sadece zeki olmak yeterli değil ancak zeki olup da o zekayı uygun şekilde kullanıyorsa kadınlar konusunda da çok seçici davranıyor ve seçtiği kişiye ilişki boyunca sadık kalabiliyor.

London School of Economics and Political Science öğretim üyesi Dr. Satoshi Kanazawa’nın liderliğinde yürütülen araştırma kapsamında, binlerce Amerikalı genç ve yetişkinin katıldığı iki büyük anketin sonuçları aslında şaşırtıcı değil. Araştırmaya göre IQ düzeyi daha yüksek olan erkekler monogamiye ve cinsellikte seçiciliğe daha fazla değer veriyor.
Gözleme dayalı sonuçlara göre, erkeklerin IQ düzeyi arttıkça kaçamakları azalıyor, cinsel seçicilik dereceleri ve biriyle birliktelik süreleri artıyor. Kanazawa’nın bulguları aynı bağlantının kadınlarda bulunmadığını ortaya koyuyor.
Zeka ve monogami arasındaki ilintinin kökenlerinin evrimde yattığını savunan Kanazawa, ilk insan gruplarında mümkün olduğu kadar çok kadınla cinsel ilişkide bulunmaya programlanmış erkeklerin tek eşlilikten çok az fayda sağlayacağını, ancak modern dünyanın erkeklere böyle bir evrimsel fayda sağlamadığını kaydetmiş. Kanazawa’ya göre erkeklerin IQ’su arttıkça, bu kalıtımsal psikolojik ‘görev’in etkisi de azalıyor ve erkek mümkün olduğunca çok kadına spermlerini yaymak yerine seçici davranıyor ve eşine sadık kalıyor. Araştırmacılar, zeki kadınların genel nüfusa oranla sadık kalma olasılığının daha fazla olup olmadığı konusunda ise herhangi bir kanıt bulamamış.

-Alıntı-

Bence zeki erkek caktirmiyor @Lefty.
Üstelik "kaliteli" bir aldatmanin pesinde.
Her gelene eyvallah demiyor.
Zekiler daha tehlikeli.Saman altindan su yürüten cinsten.
Mensa ya kayitli bir cok erkegin aldatma sonucu,yasadigi cekingenliklerinden panikleyip karilarini öldüklerini okudum.
Insanlik hali.

Bütün insanlar aldatmaya meyillidir. Fıtratımızda var. Sadece bazıları kendini frenliyor bazıları bunu huy haline getiriyor.

Bence zeki erkek caktirmiyor @Lefty.
Üstelik "kaliteli" bir aldatmanin pesinde.
Her gelene eyvallah demiyor.
Zekiler daha tehlikeli.Saman altindan su yürüten cinsten.
Mensa ya kayitli bir cok erkegin aldatma sonucu,yasadigi cekingenliklerinden panikleyip karilarini öldüklerini okudum.
Insanlik hali.

@Süreyyacığım elbette arada bu dediğin türde örnekler çıkabilir ancak zeki erkek şayet kendinden eminse zaten istediği kadını elde edebileceğinin farkında oluyor ve yanındaki kadın da tam istediği türde bir kadın olduğu için, aldatmaya ihtiyaç duymuyor. Aldatmanın nedenleri arasında farklılık ya da yetersizlik yer alır yani karşındaki insandan ya soğursun ya da sadece farklı biri olması ilgini çeker. Zeki erkek ise yanındaki kadını kafasına uygun kişiden seçtiği için o kadınla birlikte olmaktan mutlu oluyor ve bu sebeple başka kadınlar da kolay kolay ilgisini çekmiyor.

Genelleme yapılamaz ve bir önceki yorumda da ifade ettiğim gibi, her zeki erkek aynı zamanda zekasını doğru kullanan ya da seçici erkek değildir. Dünyanın en büyük seri katilleri de zekiler arasından çıkabiliyor yani zekanın ne şekilde kullanıldığı, erkeğin sadakat kavramına bakış açısını da etkiliyor.

Bu forumun üyeleri hiç aldatmaz, müthiş bir ortam var. Böyle konuları açmak bence gereksiz.

bi tarafım meyilli
diğer tarafım meyilsiz

Hiç öyle meyillerim olmadı ya... Hayatımda biri olunca ona sıkı sıkı sarılıyorum.

Geri