Aldatmak mı aldatılmak mı daha utanç vericidir?

Konu sahibi son olarak 1065 gün önce görüldü

Aldatmak mı aldatılmak mı daha utanç vericidir?

• Kullanılan toplam oy
    3
aldatmak çok daha utanç vericidir...

çirkin olmaqdan utanır

Kandırılmış olmanın verdiği hissiyat çok kötüdür, aldatmak ile ilgili herkes bir şeyler yazıyor, kime sorsan aldatmam diyor! Peki bu kadar aldatan kişiler kimler? Sen ben değilsek.. yüzlerce kere yazdım, insanlar tek eşliliğe uygun canlılar değil, hem fizyolojik hemde psikolojik olarak. Ama sizler yine de aldatmayın kimseleri, hem bedensel hem de zihinsel olarak.

Aldatılmak neden utanç verici olsun ki? Acı gerçekten başka bir şey değildir. Hainlikten başka bir şey değildir. Başkasının karaktersizliğinin, haysizyetsizliğinin, ahlaksızlığının sonucu asla sizde utanç uyandırmasın. Ne ikinci şans verilmeli, ne de insan yerine koyulmalıdır bu tiplemeler. Şayet benim başıma gelse böylesine bir durum, öğretici bir his olarak değerlendiririm. Üzülmem ve neden böyle oldu diye düşüncelere dahi girmem. Hemen yeni bir sayfa açın. Midenizi bulandırmayın. Hayatınızdan silin gitsin.

Adem beyin de dediği gibi aldatılmak neden utanç versin ki? kimine acı verir kiminin midesini bulandırır.kimine her iki duyguyuda hissettirir.
Aldatmak evet utanç verici.bunun üstüne kelam dahi edilmez.
Saygılar

Aldatıldığım için utanç yaşamıştım bir zamanlar. Fakat bu öyle zannettiğiniz gibi aldatılma utancı değil. Aldatacak olanı çabasızca bulmuş ve sevmiş olma utancıydı.

Her şekilde utanç duyuyorsunuz fakat bu duyguların kimlikleri başka yerden geliyor.

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

İkisi de berbat.
Aldatmak daha utanç verici sanırım. Aldatılan ne yapsın.

Aldatan kişi , aldatmanın utanç vereceğini düşünebilecek yetide biri olsa zaten aldatmaz. Dolayısıyla çelişkili bir soru. Gene de aldatan diyelim ama.

of nediyecegimi bilemedim ikiside aynı... laciverti :\

aldatılmak niye utanç verici olsun onu sorguluyorum...

Hiç aldatmadım ama bir kere aldatıldım.
Utanç duymadım açıkçası, sadece güven problemi yaşadım uzun bir süre.
Utanç değil ama şöyle bir şey olmuştu.
Benimkisi baya bir olay olduğu için duyan herkes yanıma gelip geçmiş olsun diyordu. belki o anlarda biraz bastırılmış bir utanç duygusu hissetmiş olabilirim, günde en az beş kişi geçmiş olsun diyordu.

Geri