Aldatan Sevgiliyi Affetmek mi?

Z
  • Kullanıcı ZeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Aşk ve Sevgi

Aldatan Sevgiliyi Affetmek mi?

affeden ve affedilen için eskisinden daha zor günlerin başlangıcıdır bu..

aldatmak, yalnızca baska birini sevmek ya da onunla sevişmekle olmaz.. sevdiği insanı ısrarla mutsuz eden.. ilişkiyi b....n sebepler yüzünden çıkmazlara sokan.. her gün akan gözyaslarını görüpte umursamayan.. bir gıdım huzuru sevdiğine çok gören taraf, ilişkide ” ilk aldatan “dır.

böyle durumlarda, ”varolan ilişkiyi bitirsin.. sonra ne yapıyorsa yapsın” geyiği döner hep.. varolan ilişkiyi bitirecek güce sahip değildir her insan.. her zaman.. hatta iddia ediyorum herkes hayatında bir kez, bitirmesi gerektiğini göre göre ısrarla kaldığı bir ilişki yaşamıştır ya da yaşayacaktır.. o ” ilk aldatan “, diğerini kıskaçları arasına öyle bir sıkıştırır ki çoğu zaman, ne mutlu eder, ne başkasının mutlu etmesine izin verir.. ”hem karnım doysun, hem pastam dursun” modunda yaşar.. bir kere başladı mı o lanet olaya, dur durak bilmez.. eroin gibi bağımlılık yapmıştır aldatmak..

eğer hala sizi sevdiğini, sizsiz yapamadığını, affetmenizi söylüyorsa kesinlikle inanmayın.. zira artık siz onun için sevgilisinden çok alışkanlığısınızdır.. onun korkusu sizi kaybetmek değil.. hayatındaki düzeni kaybetmektir..

Affederseniz nasıl olsa affediliyorum diyerek tekrar yapacaktır.. hele de yalanlarla kendi pisliğinden sıyrılabiliyorsa yalanlarını daha sık ve ustaca kullanmaya devam edecektir.. yalan bi hayatı yaşamayı göze alabilir misiniz?

Evet.. hak veriyorum..aldatıldığını öğrendiğin zaman, o an için ayrılma fikri çok korkutucu gelir insana.. beklemediğin bir şeydir çünkü aldatılmak. ayrılmayı göze alamadığın için affedebileceğine inanmak istersin.. bir umut vardır içinde, her şeyin eskisi gibi olabileceğine inanmak istersin..
gel gör ki durum senin düşündüğün kadar basit değildir.. seni aldatan bir insanın seni sevdiğine inanabilir misin? ya da sen sevdiğin insanı aldatabilir misin?

ne kadar affettim dersen de, gerçekten affı yoktur bu olayın..
kendini kandırabilirsin, rol yapabilirsin, huzurlu görünmeye çalışabilirsin ama hiçbir zaman gerçekten huzurlu, mutlu olamazsın..

takip etmeye başlarsın onun her hareketini.. nereye baksa ‘kime bakıyor acaba?’ diye düşünürsün..
yanında olmadığı her dakika ‘nerde, ne yapıyor, yanında kim var?’ diye kendi kendini yer bitirirsin.. çoğu zaman bununla kalmazsın, sürekli arayıp sorup kontrol etmeye başlarsın adamı.. telefonunu karıştırırsın, msn şifresini istersin, her gün ondan önce maillerini kontrol etmeye başlarsın.. mail kutusuna şüphe teşkil edecek bir şey gelmiyorsa bu sefer de yeni bir paranoya doğar, ‘başka bir mail adresi mi aldı acaba..’, ‘başka msn mi kullanıyor..’

her telefonu çaldığında gözlerini ona diker, karşısındakinin ne dediğini anlamaya çalışırsın, söylenenlere verdiği cevapları anlamsız bulursan yanında olduğun için cevap veremediğini düşünürsün, asarsın hemen suratını..

telefon rehberini ezberlersin.. her fırsatta kontrol edersin yeni birisi eklenmiş mi diye.. yeni eklenen bir erkek ismi bile olsa güvenemez, gizli numaradan arayıp emin olursun erkek olduğundan..

paranoyada sınır tanımaz hale gelirsin, akıl sağlığın tehlikeye girer. bazen oturup ağlarsın hiçbir sebep yokken. huzursuzluktur işte, boşu boşuna, seni aldatacak kadar düşmüş bir adam için kendi hayatını zindana çevirirsin..

sadece sen değil, affettiğin adam da mutlu olamaz artık seninle birlikteyken.. bu kadar eziyete hangi can dayanır? ama onun mutsuz olduğunu, senin mutsuz olduğunu göre göre devam edersin bu hastalıklı ilişkiye.. bir yandan da ceza verirsin aslında ona.. ‘madem bana bunu yaptı, cezasını da çekecek’ dersin..

sonu ne olur? bir kez daha aldatılırsın.. aldatmasa bile bu işkenceye dayanmak bir süre sonra imkansız hale geleceğinden bir taraf çeker gider..

ihanet sonrası ayrılmayıp, birbirinizin hayatını cehenneme çevirdiğiniz bu ekstra zaman da hayatınızın en b....n dönemi olarak hafızalarınıza kazınır.

hayat gerçekten zor ve anlaşılmaz.

N.K (ahirzmnlar.tumblr.com)

Geri