Aldatan Kadar Aldatılan da Suçlu Sayılmaz mı?

Konu sahibi son olarak 3026 gün önce görüldü
Görüşlerinizi alalım,
Sizce aldatan kadar aldatılan da suçlu sayılmaz mı?

Bu düşünceyi savunmasam da olanak veren biriyim .
Aldatmanın yanlış oldugunu savundugum halde.

Aldatılmış biri olarak söylüyorum ki gram suçlu değilim tek hatam var çok fazla değer verdim, çok sevdim, o şerefsiz de benim onu bırakamayacağımı falan düşündü 2 defa aynı hatayı yaptı. Sonuç beni kaybetti ama hala der seninle evlencem diye rüyasında görür hayvan herif.

Erkek yapmak istedikten sonra en guzeli ol en fedakarı ol en değer vereni ol yapan yapar. Bu kişilik ile alakalıdır biraz da sosyal çevresiyle.

Arkadaş kavun değil ki koklayalım nasıl birisi olduğunu öğrenelim. Allah o duyguyu hiç bir kadına yaşatmasın.

Eğer defalarca aldatmış ve siz defalarca affetmişseniz suç aldatanda değil; aldatılandadır. Biri hata, ikisi hata, üçü hata olur; yüz kere aynı hata tekerrür etmez. Hele ki seni seven birini aldatıyorsan en büyük karaktersizlik. Çok tolerans tanımamak lazım aldatma olayı vuku bulunca; zira bi kere aldatan bir de aldatıyor, bin de aldatıyor. Sürekli bu aldatma olayı oluyor ve kadın / erkek sürekli affediyorsa; aldatan adama suç bulmak absürd olur. Çünkü, nasıl olsa affeder mantığıyla hep aynı şeyler olacak.

Hic suclu degildir.Neden suclu olsun.? Aldattigin kisiyi begenmiyorsan, ben hic mutlu olamadim abi diyorsan, bana yetmiyor o suclu diyorsan adam gibi ayril, serefsizligin lüzumu yok. (:

yani iki dakka delikanlı olamıyoruz ve felsefeye başlıyoruz öyle mi? lan olum aldatma işte niye aldatıyosun mnskm. imne misin nesin aldatma lan işte. lan git ayrılsa olum bu itliği yapacağına. ne ayaksın jutenya? bi de kadın ha.

lan empati kurmak, modern düşünmek böyle bir şey değil ya. bunları yapıcaz diye nerde bi imnelik varsa hepsini meşrulaştırdık lan.

oğlum hepinizi öldürüm lan. adam gibi yaşayın gidin işte ya.

Eskiden olsa aldatma olum sebebiydi. Şimdi ise aldatan insan için hayat olduğu gibi devam ediyor. Bir çok boşanma davasına şahit oldum ve çoğu şiddetli gecimsizlikten dolayi aldatan ve aldatılan pozisyonunda yer almışlardır. Aldatan kişinin haklı yada haksız sebepleri olsa bile en sağlıklı davranış boşanmadir. Boşanmadigi halde aldatan kişinin sağlık durumunda bozukluk ve ayrildiktan sonra yaşayacağı sıkıntıları göz önüne aldığı için bosanamiyordur. O yüzden ona göre en makul seçenek aldatmadir.

Konuyu açan kişi açmış olmak için mi açtı yoksa gerçekten bununla ilgili bir düşüncesi var mıydı merak ettim. Çünkü aldatılan bir insanı suçlu bulmak için sebep bulamadım şuan.

elbette ilişkiden ilişkiye, kişiden kişiye değişebilir

böyle bir değerlendirme yapılacaksa %0,05 - %1 arasındadır

ama şöyle bişey olabilir; sürekli kavga, trip vs oluyodur, ayrılmak isteyen taraf söylemiyodur çekiniyodur başkalarıyla ilgileniyodur

yani yanlış içinde yanlışlar çok :D

konu 1 kilo demir mi 1 kilo pamuk mu ağır sorusuna benziyor :D

Bir kişinin karaktersizliğiyle yapmış olduğu aldatma eyleminin suçunu diğer kişiye yüklemek mantıkdışı.
Hırsızın hiç mi suçu yok?

resme genş açıdan bakmak lazm, yani demm o ki ilşkiye başlamları suç

Aldatılan suçlu falan sayılamaz arkadaşım.
Baktın sevgin bitti, soğudun, karşındakinin davranışları seni rahatsız ediyor, değiştiğini düşünüyorsun... AYRIL.
Sonnra kimi sevdiğin, kiminle seviştiğin karşındakini ilgilendirmez.
Ayrılmak istediğinde kimse de seni tutamaz.

Nasıl ki savaşların kazananı yoksa , bu durumunda masum tarafı yok bana göre .
Aldatanda , aldatılanda suçlu
Suç ne peki derseniz ,
Suç aldatılan için farkedememek , çoğunlukla vazgeçememek
Aldatan için ise , yine vazgeçememek var ama ek olarak , korkaklığı ve doyumsuzluğu da ekleyebiliriz .

Oldu pasam. Aldatil bide suclu ol.

Ben her daim sunu savunurum.

Her ne kadar iliskiniz yuruyemeyecek duruma da gelse. Ayrilmadan baskasiyla olmayin. Sonucta tikanmis olsa da bir iliskiniz var.

herşeyin mükemmel gittiği bir ilişkide bir taraf aldatıyorsa o kişi şizofreninin önde gidenidir.

Aldatmak karakter bozukluğunun en büyük göstergesidir.

Aldatılan bunu farkeder farketmez. Farkedemediği için de suçlu görülmesi garip olur.

ŞAyet bir insan bir kez aldatılırsa suçlu görülemez. ama iki kez üç kez oluyorsa bu o zaman hatayı kendisinde arasın. Hatalar çünkü tekrarlanmaz. Tekrarlanıyorsa en büyük suç insanın kendisinde olur.

Geri