Albayım

Konu sahibi son olarak 873 gün önce görüldü
Poyraz karayelde bir karakter, bazen o kadar yerinde cümleler kuruluyor ki albaylı sahnelerde heh işte bu tam ben diyosun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

buyur bayımın hoyratçası albayım

Oğuz Atay in tehlikeli oyunlar romanında ki Hikmet in albayini akla getirir ;

"fakat, allah kahretsin, insan anlatmak istiyor albayım; böyle budalaca bir özleme kapılıyor. bir yandan da hiç konuşmak istemiyor. tıpkı oyunlardaki gibi çelişik duyguların altında eziliyor. fakat benim de sevmeye hakkım yok mu albayım? yok. peki albayım. ben de susarum o zaman. gecekondumda oturur, anlaşılmayı beklerim. fakat albayım, adresimi bilmeden beni nasıl bulup anlayacaklar? sorarım size:"nasıl?" kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı? ben ölmek istiyorum sayın albayım, ölmek. bir yandan da göz ucuyla ölümümün nasıl karşılanacağını seyretmek istiyorum. tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan; bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor. küçük oyunlar istemiyorum albayım."

"kelimeler, albayım. bazı anlamlara gelmiyor.

Yalnız poyrazdaki " albay " hayal ürünü çıktı

Merhaba albayım, tam olarak nerelerde albaysınız? Yani her zaman her yerde mi albaysınız yoksa belirli bir bölgede mi albaysınız?

Adana'da Albay'ın Yeri diye salaş bir meyhane vardı, belki hâlen vardır bir iki kez gitmiştim diye anımsıyorum.
Aslında kafamda bir iş kolu var, Albay'ın Yeğeni , küçük bir dükkan, tek tabure var onda da Albay'ın yeğeni oturuyor, tabelada Albay'ın Yeğeni yazıyor, içeri giriyorsun Albay'ın yeğenini görüyorsun, diyor ki ben Albay'ın yeğeniyim diyor, çıkıyorsun sonra.

Ne hizmet var ne vaat var, boş dükkan tek tabure, onda da Albay'ın yeğeni oturuyor. Olay bu.

aaa poyrazcım karayel....
Dün aklıma geldi bi kaç sahnesini izlemiştimm.....
albay çok tatlı yaajxjsj

Geri