ala'turka bakış

Konu sahibi son olarak 79 gün önce görüldü
Bir Nisana girdik, doğru düzgün bir şaka göremiyoruz
Demek ki millet de şaka yapacak hal kalmadı

Göçebe bir milletmişiz,
Ta Orta Asyadan kıdım kıdım gelerek Anadoluya yerleşmişiz
Avrupa kıtasında da dalmışız ama yedirmemişler.
Trakyanın bir kısmı ile yetinmişiz, bunda şükür diyelim.
Asyalı olmaktan kurtulmak için midir nedir? Hep batıya yönelmişiz.
Medeniyete ulaşma isteğinden olsa gerek yerleşik hayata geçmişiz ama
şehirleşmeyi başaramamışız, çadır kurar gibi gözümüzün kestirdiği
yerlere evler yapmışız.
Ağızımızı açtığımız zaman en az üç bin yıllık devlet tecrübemize ne
olmuş anlamıyorum, çadır tecrübesi bu kadar oluyor demekki:)
İki kıta ortasına da, iki arada bi derede kalmışız.
Şimdi biz neyiz, Asyalı mıyız, yoksa hala Avrupalı mı olmak istiyoruz?
Artık bir tarafa göç edecek, kımıldayacak konjonktür de kalmadı
Allah sonumuzu hayreylesin

biz asla avrupali deyiliz avrupandan faydalananiz
cadira gelince mongole de halan cadir kurulur evleri cadirdandir
lakin bizim ayni türk sülalemizdenmi onu arastirmacilara sormali
bir rivayete bir aristirmaya göre hani biz derizya 7sülalem
sülalenin soyu 7 sülaleden sonra bitermis yani kanbagi sülalesi
yani bir kisinin 256 tane annesi var yani annenin annesinin annesinin annesinin annesi bu 256ci kisiye dayaniyor
bu arada kan deyisimi oldugundan dolayisi gen yani dna si orda bitiyormus

bir konunun kökünü bilmeyinca ortasi sonu bilinmez

Yarın Ramazanın biri
oruçtan önce ilk teravih namazı bu akşam
Ramazan da camilere rağbet artıyor
cami temizlikleri tamamlandı
Namaz kıldırma memurları yapmadı elbette

biz asla avrupali deyiliz avrupandan faydalananiz
cadira gelince mongole de halan cadir kurulur evleri cadirdandir
lakin bizim ayni türk sülalemizdenmi onu arastirmacilara sormali
bir rivayete bir aristirmaya göre hani biz derizya 7sülalem
sülalenin soyu 7 sülaleden sonra bitermis yani kanbagi sülalesi
yani bir kisinin 256 tane annesi var yani annenin annesinin annesinin annesinin annesi bu 256ci kisiye dayaniyor
bu arada kan deyisimi oldugundan dolayisi gen yani dna si orda bitiyormus

bir konunun kökünü bilmeyinca ortasi sonu bilinmez
Aidiyet dugusunun kan bağıyla alakası yok.
İnsan kendisini nasıl hissediyorsa odur

Başı boş dolaşan sokak köpeklerine, sokakta sahip çıkan hayvan severlere ben ne deyim!
Elini taşın altına koy, evinde bağında bahçende besle, veya köpek yaşam alanları oluşturulan
yerlere bağışını yap, yoksa içimde kötü konuşuyorum.

Altın dolar fiyatları aut
marul, maydanoz fiyatları in

eskiden bu tur cümleler çok kurulurdu
anılar tazelensin

Bugün cuma,
akşamdan gusül abdesti alındı
tırnaklar kesildi
kısa surelerden oluşan bir miktar kuran, ölülerimize üflendi
cuma mesajları da tamam
cami ihtiyaçları için 5 tl mizde hazır
artık gönül huzuruyla ezanı bekleyebiliriz

Hayat pahalılığı kendini hissettirmeye başladı.
Fakat reisteki rahatlığa şaşıyorum
sanki ortalık güllük gülistanlık

İsmailağa cübbeli cematinin bir adiliğini bir fetvasını paylaştığım için
X tarafından hakarete uğradım,
ettiği hakaretleri kendisen iade ederek hoşçakalın diyorum.
@climax @BuYuCu @Sanem @Yabani
Abi dur allasen nereye gidiyorsun. X kötü niyetli değil. Sadece, dine sonradan sokulmuş ve aslında dine zarar veren şeylere karşı çıktığımızda bunu inancına hakaret kabul ediyor. Yada dindeki bu çarpık bidatlarla ilgili açıklamalari, dini yıpratma çabası olarak görüyor.

Derdimizi düzgün anlatırsak anlaşabiliriz. Senin kişisel yolculuğunu ben biliyorum. Çok zorlandin acı cektin bedel ödedin. Selefi kafasından çıktığın yolculuk ehlibeyt İslamina kadar geldi. Esas senin çok zoruna gidiyor bu kadar dinin içinden gelmene rağmen ateist muamelesi görmek. Bana komaz. Benim durumum belli.

İsmailağa cübbeli cematinin bir adiliğini bir fetvasını paylaştığım için
X tarafından hakarete uğradım,
ettiği hakaretleri kendisen iade ederek hoşçakalın diyorum.
@climax @BuYuCu @Sanem @Yabani
Ben sana hakaret etmedim, hakaret edecek olsam nickini belirtir acikca yazarim. 1. si her bildigin doğru olsun her dogru her yerde soylenmez, soyleyeceklerini anlayacak bir tartisma ortami veya buna uygun ilmi bilgisi olan bir ortamda soylediklerinin tartisilmasi cok daha dogru.

Insanlar Allah’i, peygamberi bilmezken mezheplerden bahsetmek, sacma sapan bidatlari gundeme getirmek manasiz. Insanlara din tebligi yapilirken ayetlerin inis sirasinda bile bir mana vardir. Yaraticinin varligi anlatilir, Dunya’ya neden geldigi. acaba ne icin yaratilmisim? Sorusuna cevap verilir. Din temel bir yapiya oturduktan sonra bu dini nasil yasamaliyiz? Sorusuna sirayla cevap verilir.

Ayetler inerken bile ne namaz bir anda farz kilinmistir nede alkol hemen yasaklanmistir. Din bir korkutma araci degildir, Allah öcü hic degildir. Neyi neden nicin yapilacaginin bilinmedigi bir ortamda zina eden adam gitsin zina edilen kadinin kocasindan helallik alsin konusunun burada tartisilmasini bayagi buluyorum. Insanlar burdan kendine yol yapip Allaha peygambere sover, sende cevap veriyorum tartisiyorum sanirsin kendince.

Mezhepler yoktur, hadislerle amel edilmez diyenlerle diger tarikatcilarin sozumona birbirini kafir ilan edip reddiye vermesine ortak olmanin ne bu ulkeye nede bu dine bir faydasi var.

Karsilikli sayginin olmadigi ortamda ne bisey konuşabiliriz nede anlasabiliriz. Amac belli arac son derece yanlis. Islam hosgoru dinidir, rehber bellidir. Biraz saygili olmak lazim herseyden once.

Ben sana hakaret etmedim, hakaret edecek olsam nickini belirtir acikca yazarim. 1. si her bildigin doğru olsun her dogru her yerde soylenmez, soyleyeceklerini anlayacak bir tartisma ortami veya buna uygun ilmi bilgisi olan bir ortamda soylediklerinin tartisilmasi cok daha dogru.

Insanlar Allah’i, peygamberi bilmezken mezheplerden bahsetmek, sacma sapan bidatlari gundeme getirmek manasiz. Insanlara din tebligi yapilirken ayetlerin inis sirasinda bile bir mana vardir. Yaraticinin varligi anlatilir, Dunya’ya neden geldigi. acaba ne icin yaratilmisim? Sorusuna cevap verilir. Din temel bir yapiya oturduktan sonra bu dini nasil yasamaliyiz? Sorusuna sirayla cevap verilir.

Ayetler inerken bile ne namaz bir anda farz kilinmistir nede alkol hemen yasaklanmistir. Din bir korkutma araci degildir, Allah öcü hic degildir. Neyi neden nicin yapilacaginin bilinmedigi bir ortamda zina eden adam gitsin zina edilen kadinin kocasindan helallik alsin konusunun burada tartisilmasini bayagi buluyorum. Insanlar burdan kendine yol yapip Allaha peygambere sover, sende cevap veriyorum tartisiyorum sanirsin kendince.

Mezhepler yoktur, hadislerle amel edilmez diyenlerle diger tarikatcilarin sozumona birbirini kafir ilan edip reddiye vermesine ortak olmanin ne bu ulkeye nede bu dine bir faydasi var.

Karsilikli sayginin olmadigi ortamda ne bisey konuşabiliriz nede anlasabiliriz. Amac belli arac son derece yanlis. Islam hosgoru dinidir, rehber bellidir. Biraz saygili olmak lazim herseyden once.

cok güzel acikladin tebrik ediyorum

• Beğen
Tepkiler: X
Abi dur allasen nereye gidiyorsun. X kötü niyetli değil. Sadece, dine sonradan sokulmuş ve aslında dine zarar veren şeylere karşı çıktığımızda bunu inancına hakaret kabul ediyor. Yada dindeki bu çarpık bidatlarla ilgili açıklamalari, dini yıpratma çabası olarak görüyor.

Derdimizi düzgün anlatırsak anlaşabiliriz. Senin kişisel yolculuğunu ben biliyorum. Çok zorlandin acı cektin bedel ödedin. Selefi kafasından çıktığın yolculuk ehlibeyt İslamina kadar geldi. Esas senin çok zoruna gidiyor bu kadar dinin içinden gelmene rağmen ateist muamelesi görmek. Bana komaz. Benim durumum belli.

O sözleri bana değilmiş
aradı konuştuk tatlıya bağladık
sorun yok doktor
Hassiyetin için teşekkür ederim.

Tamam bakalım, arayı çok uzatma,
Ankaraya gelirsem sana biraz din dersi veririm, sıkıntı yapma:)
Giden ben değilim sen demişsin hoşçakalın diye bende sana haziran ayında online olman dileği kendine iyi bak dedim.
Ancak sanırım haziran ayına kadar bekleyemedin.
Din dersi vermene gelecek olursak.

Bugun bir yazı okudum onu burada paylaşayım senin nezdinde .

Biz sadece namazda değil. 7 & 24 ALLAH`ın huzurundayız.

Geri