Alarmı erteleyip tekrar uyuyanlar dikkat!

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
undefined
Foto: shutterstock

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde köşe yazarlığı yapan davranış bilimcisi Profesör Dan Ariely, sabahları alarmı kurup uyandıktan sonra biraz daha uyumanın, kişiyi gün içerisinde daha yorgun yaptığını belirtti.

2
undefined

Uzun zamandır uyku alışkanlıkları üzerine araştırmalar yapan Ariely, sabahları saati kurup uyandıktan sonra tekrar yatmanın vücuda hiçbir katkısının olmadığının altını çizerek, “Fazladan 5,10 ya da 20 dakika uyumanın bizi gün içerisinde daha dinç tutacağını sanıyoruz. Ama durum böyle değil. Aksine uyku bölünüyor, bu da bizi gün içerisinde daha yorgun ve uykulu yapıyor” ifadelerini kullandı.

3
undefined

Alarmın çaldığı anda uyanmanın uyku alışkanlığı açısından en doğru yöntem olduğunu vurgulayan Profesör Ariely, “Biraz daha fazla uyuyayim diye kendimizi yorgun yapıyoruz. Saatin çaldığı anda uyanmak ve bunu alışkanlık haline getirmek bizi daha dinç tutar” dedi.

SÖZCÜ

günde 6 saat uyumuyorum ki geçmiş uykuyu silip 6 saat istesin :l
kural en az 6 saat olduğundan bende uyumuyorum virüsten beri günde hep en fazla 4 saat ama artık bünyem sarsılmaya başladı uyku çok önemli sabır az kaldı oruç bittiğinde sanırım düzene gireriz..

kural en az 6 saat olduğundan bende uyumuyorum virüsten beri günde hep en fazla 4 saat ama artık bünyem sarsılmaya başladı uyku çok önemli sabır az kaldı oruç bittiğinde sanırım düzene gireriz..

şimdi şöyle de bi sıkıntı var yosun hanım ben kendimi bildim bileli böyleyim :D
2-3 de yatar 6 gibi kalkarım :D

Geri