Aksandan yabanci oldugunu anlayan esnaflarin ticareti

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
nasil aninda degisiyor, degil mi? nasil aninda duruma gore hareket edebiliyor. o pratik zeka var. hem dogruya, hem kotuye kullanabiliyor bunu aninda. sifir pismanlik. bam bam bam. iste cocukluktan beri bunu bilir ve ona gore davranirim. az mi uyardi buyuklerimiz bizi? 'bak, simdi alisverise cikacagiz, ama hollandaca konusmayin. mumkunse cok konusmayin oralarda' gibi uyarilari erkenden aldik biz. ama bu ne kadar mumkun simdi? hic konusmamak? ''normal'' davranmak? er yada gec anlasilir, anlarlar. en ufak seyden bile anlasilir aslinda. cocukken, hatta ergenlikte dikkat eder ve ciddiye alirdim bu uyarilari. artik 'amaaaan, parasi neyse veririm f you' kafasindayim.

Sozde mualumaniz degil mi (:

İngilizce bilip aksanlı konuşamayan kişiler benim gözümde ingilizce konuşamıyordur.

Tarihin en iyi aksanına sahip Klauscuguma merhaba diyin lol

Hamama giren terler.

Neden kendinizi yabancı görüyorsunuz…

Annem gibi .. carsiya gidiyoruz almanca konusmayin da bize 10 Lira fazla ödetmesinler der ve sonraaaaaa Kendi achso ,ja, okay diye cevap verir:D Ben zaten konusmamaya calisiyorum Forumca zor anlamislar Kac sene Sonra esnaf Nasil anlasin ? Konusma daha iyi sjsjsjs

bu dertten edinmek istiyorum... bozun aksanımı bozun bozun bozun. üzülmeyin kızlar, beni yanınıza alın çarşıda pazarda ben sizin yerinize konuşurum kazıklayamaz kimse...

Bence yurtdisindakiler bizimle ayni birime almasin zaten 1 < 15

• Üzgün
Tepkiler: W
Esnaf konusunda degil de ailemin bilincaltima soktugu ''kacirilma'' olayi vardi yabanci oldugumu anlayinca kacirirlarmis beni. Tabi kisi kendinden bilir isi butun aile buyuklerim kacarak evlenmis oldugundan benim de Turkiye'ye gittigimda kacirilma ihtimalimi hesaplamislar. .))

Anadolu irfanın en nadide örneklerinden birisidir. Merak etmeyin sadece gurbetçiye de yapmıyorlar bunu.

Türk esnafı yakaladığına geçirir ( kazığı ) , sizle alakası yok. Tabii sizin gurbetçi olduğunuzu anlayınca göz bebekleri euro simgesine dönmüyor diyemem ama genelde geçirmeyi ( kazığı ) severler.

Ah benim mağdur gurbetçi kardeşlerim, geçmiş olsun.
Hava alanında bir kilo fazla bagaj parası vermemek için kırk takla atan kişiyi kimse kandıramaz merak etmeyin.
Öyle güzel Türkçe beddua ediyorlar ki, şiir gibi ahaha.
Onun dışında zaten Türkiyeli insanların dolandırma, aldatma, kandırma gibi şeyleri meziyet saydığını da unutmamak gerekir.
Yabancılar için tamam, ama kandırılan gurbetçi nadirdir. Zaten tek başına gezen yok, Türkiye'ye kalabalık aile şeklinde gelirler.
Yakın aile ve akrabaları, aman sizi kandırırlar, aman sizi kaçırırlar vs vs deyip dururlar.
Bu sene kendi kuzenim geldi ve ağzına fermuar çektirdim, tüm alışverişi ben yaptım. Kazık yememek için değil, çok saçmalıyor arada ondan :)
Bizim forum üyelerini kimse kandıramaz merak etmeyin.

bem beyaz tenim ve sap sari saclarim ve mavimsi yesili gözlerimle beni turist saniyorlar.
(bunu yazmam gerekiyordu..)
konusmuyorum geregi olmadiginca.
bunu amaci kaziklanir miyim kaziklanmaz miyim degil.
konustuklarini karsidakinin anlamadiklari sanmalari ,onlari cok dogal bir hale sokuyor.
dinlemek izlemek acaip zevkli.

bem beyaz tenim ve sap sari saclarim ve mavimsi yesili gözlerimle beni turist saniyorlar.
(bunu yazmam gerekiyordu..)
konusmuyorum geregi olmadiginca.
bunu amaci kaziklanir miyim kaziklanmaz miyim degil.
konustuklarini karsidakinin anlamadiklari sanmalari ,onlari cok dogal bir hale sokuyor.
dinlemek izlemek acaip zevkli.
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü.
Bismillahirrahmanirrahim.

Artık bu tür konulara yazma işini bıraksak da yazın geldiğinde nerede görüşeceğiz bunları konuşsak diyorum.
Selamlar canım.

Çalıştığım iş yerinde yabancı olan arkadaşlar var. Kanada’dan gelen, Amerikada’n gelen içlerinde Türkçesi sıfır günaydın merhaba düzeyinde olan var. Onlar çok iyi takip ediyor piyasayı. Zaten ürün belli standart fiyatı üzerinde. İnternet var mesafeli alışveriş var. İndirimleri takip ediyorlar aptal değil ki bu insanlar. Kazık yemek öğrenilmiş çaresizlik değil bilinçli tüketici olunca kimse size geçiremiyor : )

Geri