teberru diye yaz
Üye
-
-
-
-
-
-
çok ayıp etmişler aydın abiye.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Aydın Abi'yi dünden beri kaç defa dinledim bilmiyorum. Meseleye yaklaşımı, seçmenine karşı mahcubiyeti ve hayata karşı sitemi bir yana enfes bir Türkçesi var. İşin üzücü tarafı bu Türkçe'nin Aydın Abi neslinden sonra muhtemelen yok olacak olması. Anadolu Türk ağzının bu çağda dahi bu denli korunmuş olması müthiş bir olay.
hora geçmek deyimine sözlükte bakarken bu denli geniş bir coğrafyada kullanılıyor olmasına şaşırdım ama o deyimin kullanıldığı coğrafya ile Manav'ların yaşadığı bölgeleri üst üste koyunca sonuç pek de şaşılacak gibi değil. lalanmak ve gaile çekmek de diğer dikkatimi çeken kullanımlar oldu.
Karisik koyler oluyor mu oyle ? Bizim alevi koylerinde asla karisim yok.Samsun civari.türkmen alevisi sanırım. fark ettiniz mi bilmiyorum, iki yerde şöyle ifade var: köylüsünün aydın abiyi müslümanlığa davet etmesi ve musahip ifadesi. sığır güden diye de nasıl aşağılandığından bahsediyor. ege ve akdeniz'de türkmen alevilerine tahtacı denmesi gibi. 200 kişilik köyde 29 oy çıkması da sunni'lerin çoğunlukta olduğu bir köy demek.
Karisik koyler oluyor mu oyle ? Bizim alevi koylerinde asla karisim yok.Samsun civari.