Akraba Evliliğine Karşı Mısınız ?

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
Gönül bu ama tercihim olmazdı. Bizde akraba evliliğine rastlanmadığı için sanırım biraz uzak geliyor bu tarz şeyler.

aile daha sağlam zemine oturuyor bazen böyle olunca aileler zaten çocukların bebekliliğini bile bildiği için.

Bizim aşirette genelde akraba evliliği olmuştur. Karşı değilim ancak benim düşüncem akraba olmaması. :)

Dinen caiz olması sağlıklı bir durum olduğu anlamına gelmiyor. Akraba evliliğinin gen havuzunu daralttığı, sakat doğumlara sebebiyet verebildiği bilinen bir gerçek. Kendi adıma karşıyım, uygun bulanaysa ses etmem, sadece özendirilmesin yeter.

Ben buna karsi olamam. Sulalemin kokune karsi olmak demek bu be, hepsi uzaktan yakindan mutlaka akraba cikiyor. Hani sakat dogumlardan bahsedilir ya? Bizimkilerden daha saglami, saglikli, guclusu yoktur oysa.

Akraba evlilige kesinlikle karsi degillim. Illa akrabadan olacak diyenlerden de degillim. Herkes sevdigi ile yaslansin, yasasin bu kisa hayati :asilkiz:

Akraba-evlili%C4%9Fi-yi%C4%9Fit-%C3%B6zg%C3%BCr.jpg

Her zaman karşıyım.Akraba kardeştir benim nazarımda.

Bizde söz konusu bile olamaz bu tür şeyler

birde nasıl bir iş abi, insan amcasının halasının oğluna kızına, akrabasına nasıl o gözle bakar, bana ilginç geliyor

Hayvanat bahçesi sakinleri bile başka yerlerden damızlık hayvan getirtilerek çiftleştiriliyor ki genler bozulmasın, düşünün.p

Sülaledeki çocukların hepsi kardeştir bizde.. Kimse kimseye o gözle bakmaz.. Kaç kuşak olursa olsun, arkabalık bağı varsa kardeştir.. Evlilik söz konusu bile değil..

Akrabalarım arasında asla duymadığım ve olmayan şey, uzak akrabalarımızda bile olamaz böyle bir şey, bizim sülale o bilinçte şükür. Sonuna kadar karşıyım.

Akraba evliliği sağlık yönünden olduğu gibi sosyal yönden de insanlığın gelişimini engeller.

Geri